2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlenince Düzelmez!
YAZI #7402 © Yazan Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN | Yayın Mayıs 2022
İnsan çoğunlukla içerisinden çıkılmaz bir duruma düşünce durumu zihnen düzeltmek yerine fiziki olarak hayatını en çok nasıl değiştirebilir diye bakmaya başlar. Çünkü şartlar değişince psikolojinin düzeleceğine inanılır. Bu konuyu iki şekilde de düşünebiliriz. Birincisi kendimizde fark edip düzeltmediklerimiz, ikincisi ise karşımızdaki insan da fark edip düzeltmesini umduğumuz konulardır.

Peki evlenince düzelir mi?

Çocuk olunca düzelir demenin bir önceki adımıdır bu. Aslında ne evlenince düzeliyor ne de çocuk olunca. Meselenin temeli, hayatınızda bu denli büyük bir değişim olunca sadece odaklandığınız nokta değişiyor. Hayatınızda olan sorunu, birkaç zamanlığına arka plana atmış oluyorsunuz. Örneğin, evlenince çiftlerin yeni bir hayata alışma süreci vs derken muzdarip olunan sorunu üç beş ay ertelemiş oluyor hatta sorunu erteleyerek daha da büyümesine davetiye çıkarıyor. Evlilik kararı alırken “Şu özelliğini sevmiyorum ama değişir.” düşüncesiyle değil; “Şu özelliğini sevmiyorum ama onu seviyorum ve bu özelliğini de tolere edebilirim.” düşüncesiyle hareket etmek uygundur. Hiç kimse değişimin garantisini veremez. Hayatınız kimsenin yatırımı değil.

Ümit Karabulut ‘un dediği gibi; evlenince düzelmez, evlenmeden önce neyse o. Evlilik sorumluluğuna girince, kimliğinde, hayal ettiğin değişimi yaratamazsın. Bazen evlenince de olmaz, çocuk olunca değişir dersin o da olmaz. Değişmeyecek değişmeyecektir. ‘Değişir’ bir illüzyon, her değişmediğinde yıkılacak olan sensin.

Sağlıklı ve uzun soluklu birliktelik için değişim elzemdir. İnsan sürekli gelişim ve dönüşüm halindedir iyi veya kötü yöne doğru, ilişkinin devamını sağlayan şey de çiftlerin bu değişim ve dönüşümün aynı yöne doğru olmasıdır. Aksi durumda bugün süper uyumlu olduğunuz bir ilişki beş yıl sonra cehenneme dönüşebilir.

Mehmet Sungur bir konferansında şöyle diyor; "Evlilik oluşturabileceği tüm felaketvari sonuçlara rağmen hala dünyanın en büyük gönüllü organizasyonudur." Evlilik hakkında söylenmiş harika bir cümle.

#evlilikhakkındaherşey #evlilik #evlenincedüzelmez #evlilikyolunda
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eylül Berfin ÖN Fotoğraf
Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Evlenince Düzelmez!' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:52
Top