2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Birlikte Ama İki Yalnız Yabancı: Aynı Evde Yaşamak Birlikte Yaşamak Mıdır?
YAZI #7441 © Yazan Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN | Yayın Haziran 2022
Evlenmeden önce görmeden duramadığınız, her an konuşmak istediğiniz hayat arkadaşınıza artık tahammül edememeye mi başladınız? Söylediğiniz her cümle karşı tarafın savunmaya geçmesine ve kavgaya mı neden oluyor? Aynı evin içinde yaşayan iki yabancıya mı dönüştünüz? Aranızdaki tek diyalog çocukların eksikleri veya okullarıyla mı ilgili?

Eğer bu sorulara cevabınız evetse muhtemelen uzun süredir yolunda gitmeyen ve artık iki tarafında çabalamaktan yorulduğu ve oluruna bıraktığı bir evlilik birlikteliği içerisindesinizdir. Peki, evlenmeden önce iyi anlaştığınız, kavgaların olmadığı o ilişki yıllar içinde nasıl bu hale gelmiştir?

Evlilik kendi içerisinde düzlüklerin, rampaların, zorlukların ve kolaylıkların olduğu, her iki çiftin de emek vermesi gereken yaşayan bir düzendir aslında. Peki, çiftler nasıl hatalar yaparlar da o ilk başta iyi giden evlilikler zamanla içinden çıkılmaz, katlanılmaz bir hal alır? Evlilik sorunlarında en çok karşımıza çıkan şey çiftlerin birbirini suçlaması ve hatalı olanın karşı taraf olduğunu belirtmesidir. Ancak evlilik her daim geliştirilmesi gereken bir birliktelikse iki taraf açısından da evlilikte haklı haksız, suçlu suçsuz aranmaksızın bu evlilik için neler yapılabilir sorusunu gündeme getirmek gerekir.

Çiftlerin beraberliklerinde en sık yaşanan sorunların iletişim, problem çözme konusunda yetersizlik, duyguların ifade edilmemesi, suçlayıcı, küçümseyici ve savunucu şekilde iletişim kurmaya çalışma, köken ailelerin sık sık evlilik sürecine müdahale etmesi, çocukların bakımı ve sorumlulukları konusunda işbirliği olmaması ve maddi konuların olduğu görülmektedir.

Evlilik yalnız aynı çatı altında yaşamak değildir. Bunun için eşlerin birbirini iyi tanıması, anlaşabilmesi, ilgi, sevgi, saygı, yaşam biçimi ve gelecekle ilgili planlar gibi birçok özelliğin bilinmesi gerekir. Bu özelliklere uyumlu cinsel yaşam da eklenmelidir. Tüm bunlar veya bunların çoğu karşılanmazsa, uyumdan ve evlilik doyumundan söz edilemez. Belirtilen yakınmalara yönelik olarak bir eş/ilişki veya evlilik terapistine başvurmanız uygun olur.

#ilişkilerdeyabancılaşma #aynıevdeikiyabancı #aynıevdeyaşamak #birlikteyaşamak #ikiyalnız
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eylül Berfin ÖN Fotoğraf
Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN'ün Yazıları
► Hep Birlikte Evde Psk.Beria TOPTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Birlikte Ama İki Yalnız Yabancı: Aynı Evde Yaşamak Birlikte Yaşamak Mıdır?' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:38
Top