2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bonding Sistem
YAZI #1213 © Yazan Dt.Arzu YALNIZ | Yayın Eylül 2011
Bu yazıyı okuyorsanız mutlaka diş ile ilgili bir sorun yaşamış ve bonding sistemini duymuşsunuzdur. Televizyon programlarında anlattığım veya internetten sorulara cevap verdiğim zamanlardan sonra anladım ki en anlaşılmayan veya yanlış anlaşılan tedavi yöntemlerinden biri bu tedavi.

Bonding:yapıştırma kelimesinden ve dolgu yaparken kullanılan aşamalardan adını almıştır. Bildiğiniz dolgu maddesiyle yapılır ve kimyasal olarak dişe bağlanır.
Bazen sıradan küçük bir dolgu bile düşerken nasıl oluyorsa restorasyon amaçlı büyük alanlarda bu yöntem kullanılabiliyor..?

Eğer bir dolgu tüm kurallarıyla yapılmışsa ve hastayla ilgili endikasyonda sorun yoksa düşme ve kırılma ihtimali çok düşüktür.

Ön dişlerde aralık varsa, ön dişlerden biri veya bir kaçı olması gerekenden küçük ise, ön dişlerin biri veya bir kaçı hafif düzeyde çapraşık ise eksik olan yerler doldurulur, dişler düzgün ve estetik görüntüye kavuşur.

Yukarıda bahsettiğim koşullar haricinde tüm dişlerin sağlıklı olduğu ve kapanıs sorununun olmadığı ancak ön dişlerde estetik sorunun olduğu durumlarda bonding sistem kısa sürede halledilen, ekonomik ve estetik bir tedavi yöntemidir. İyi yapılan bir bonding tedavisi sonunda hem cok doğal hem de estetik sonuç alınır. Ancak her tedavide gerektiği gibi hastanın tedavi sonrasında hekimin önerilerine uyması tedavinin ömrünü uzatır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dt.Arzu YALNIZ
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Arzu YALNIZ'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bonding Sistem' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:21
Top