2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Biraz Heyecan İçin Fethiye Yamaç Paraşütü
YAZI #4414 © Yazan Yahya Can DEDE | Yayın Şubat 2018
Yıl içerisinde insanlar sürekli iş, ailevi sorunlar ve diğer sebeplerden ötürü yıpranır. İşte bunların başlangıcında öncelikle sinirlerin deforme olması, psiklojik olarak tahammülsüz meydana gelir. Böyle zamanlarda insanların hayattan aldıkları keyif azalır ve iyice mum gibi sönmeye başlarlar. Karamsarlık ve gizli depresyon belirtileri başlar. Böyle zamanlarda bir an olsun sorunları çözmek için tatil gerekebilir. Özel sektörde genelde bayramlar tatil olarak değerlendirilirken, kamu sektöründe de isteğe bağlı tatile çıkabilir.
Tatilin Faydaları
Tatil, insan ruhunu dinlendirir.
Tatil, ruhun zayıf yönlerini kapatır.
Tatil, sinirsel yorgunluğu ve kaygıyı ortadan kaldırır.
Tatil, iletişim sorunlarını ortadan kaldırır. Anlamayı ve anlaşılmayı kolaylaştırır.
Tatil, insanlar arasındaki etkileşimi arttırır.
Çiftler arasındaki olumsuzlukları kaldırır.
Sorunları konuşacak daha sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olunur.
Yukarı da ki faydalar insan ruhunu arındıran ve dinlendiren durumlardır. Eğer siz de artık gün içerisinde dayanamayacak hâle geldiyse hayatınızda ki bazı olaylar tatile çıkabilirsiniz. Eğer yaz tatili tercih edecekseniz size bir önerimiz var. Akdeniz kıyılarına gitmelisiniz. Özellikle yüzmek ve dalgalarla boğuşmak istemiyorsanız kesinlikle Fethiye Ölüdeniz Turu yapmalısınız. Dalganın hiç olmadığı her yanı cennet olan bu şehre mutlaka uğramalı ve gizli depresyon ve karamsarlık duyumlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer hayatınıza da orada biraz heyecan katmak isterseniz, fethiye yamaç paraşütü etkinliğine katılarak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Hem uygun fiyatlı hem de çok extrem bir spor hem de etkinlik olarak sevdiklerinizle bu etkinliği geçirebilirsiniz. Ruhunuzun dinlendiğini bu şehirde hissedeceksiniz. Ayrıca Kelebekler Vadisi, Jeep Safari turu gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Bu sayede sosyal ortamlarda bulunabilir ve farklı kişilerle tanışarak arkadaş olursunuz. Kim bilir belki de başlayan dostluklar insanoğlunun zaman zaman kapıldığı yalnızlık hissine karşı da bir fayda sağlayabilir. Ayrıca Fethiye için söylenecek pek çok şey olsa da dünyanın 8. harikası olabilecek seviyede bir küçük bir şehir. Bir çok doğal koyu bulunur ve buralardan birinde sakince kafa dinlemenize de yardımcı olmaktadır.

Sosyal Haklarını Kullanmayan İnsanları Psikolojik Durumları

Ayrıca tatilin bir diğer güzel yanıysa insanların ihtiyaçlarının karşılanması.. İnsanoğlu sosyal bir varlık olduğu için sürekli aynı eylemleri gerçekleştirmez. Gerçekleştirdiği taktirde içten yıkılmaya başlar. Bunun nedeniyse insanların rutine döndüğü her durumda içten içe kendince eyham yapmaları olabiliyor. Bunun neticesinde sürekli yemek yeme ihtiyacı ya da farkında olmada gereksiz tüketilen abur cubur gibi gıdalar şeker hastalığı ve obeziteye yol açıyor. İşte böyle zamanlarda insan kendisinin farkında olmadığı için bir anda kilo almaya başlıyor ve hastalıklar da beraberin geliyor. Böyle zamanlara girdiyseniz ve çok yediğinizi düşünüyorsanız, kavrulmamış kuru yemiş alarak cebinizde bulundurun ve acıktığınızı hissedince her yarım saatte 1 tane kuru yemiş tüketin. Bu sizi her seferinde 1 saat açlık hissinizi unutturacaktır.İşte insanın ufacık bir tatil dediğimiz sosyal hakkını dahi kullanmadığında başına neler geldiğini görüyorsunuz. Bu yüzden hem mutlu olduğunuz işi yapmalı hem de sosyal haklarınızı sonuna kadar almalısınız. Unutmayın siz bir yarış atı değilsiniz, köle değilsiniz her şeyden önce insansınız ve her insan sosyalleşmek ister.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yahya Can DEDE
Bursa
Turizm ve Otel İşletmecisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Yahya Can DEDE'nin Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Biraz Heyecan İçin Fethiye Yamaç Paraşütü' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:11
Top