2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Üstün Zekalı Bilgisayar Korsanları
MAKALE #5970 © Yazan Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR | Yayın Kasım 2010 | 6,367 Okuyucu
Korsan kelime anlamı olarak,deniz taşıtlarına saldıran, yağmalayan haydut olarak adlandırılır. Korsanlar bir milleti ya da orduyu temsil etmezler ve çoğunlukla amaçları ganimet ele geçirmektir.

Korsanlar günümüzde de faal olup, her yıl 13-16 milyar dolar kayıba neden olmaktadırlar. Günümüzde korsanlık daha çok Pasifik ve Hint Okyanuslarında yaygındır.
Bu makalede deniz korsanlarından bahsetmeyeceğiz.Sanal dünyada cirit atan bilgisayar korsanlarından bahsedeceğiz.Sanal dünyada faaliyet gösteren korsanlara Türkçe adıyla bilgisayar korsanı denmektedir.İngilizce adıylada hacker denmektedir.Günlük hayatımızda artık ingilizce kelimeler çokca kullanılmaya başlandığı için genellikle hacker kelimesi daha çok kullanılmaktadır.Hackerler günümüzde ikiye ayrılmaktadır.Beyaz şapkalı hackerlar ve siyah şapkalı hackerlar.Siyah şapkalı hackerlar alışkanlık tutku ve eğlence amaçlı kurumların ve insanların bilgisayarlarına girerek çesitli bilgiler çalmaktadırlar.Beyaz şapkalı hackerlar ise çeşitli bilgisayar şirketlerinin kadrolu elemanı olarak çalışıp programların güvenlik açıklarını bularak şirketlere yardımcı olmaktadırlar.Günümüz dünyasında olduğu gibi sanal dünyada da iyi ve kötü arasında bir savaş vardır.Peki hackerlar nerden ,nasıl ortaya çıkıyor?

Bu sorunun cevabı ihmal edilmiş, iyi eğitilememiş ,yönlendirilememiş üstün zekalı çocuklardır.Günümüz dünyasında çok fazla anlaşılamayan,arkadaş edinemeyen, toplumsal normları içselleştiremeyen üstün zekalı çocuklar eve kapanmakta ve bilgisayar başında saatlerini bazen günlerini ( hiç uyumadan ) geçirerek kendisine sanal bir dünya oluşturmaktadır.Bu durum aynı zamanda onlar için bir kimlik arayışıdır.Gerçek dünyada bulamadığı, yaşayamadığı kimliğini sanal dünyada bulmaktadır.Çünkü sanal dünyada toplumsal normlar yoktur herkesin kendine ait normları vardır.
Bir insanın hacker olabilmesi için öncelikle üstün bir zekaya sahip olması gerekir.Hackerlar genellikle matematik alanında üstün yetenekli insanlardan çıkmaktadır.Bunun nedeni bilgisayar programlama dillerinin, matematiğe dayalı olmasıdır. Zeka,ilgi ve tutku ile birleşince ortaya hackerlar çıkmaktadır.
Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü hackerlarına ve yaptıklarına bakarsanız hepsinin üstün zekalı olduğunu görürsünüz.
Türkiye’den ve Dünya’dan medyada çıkan haberlerle konuyu zenginleştirelim
Öznur KAYMAK O, hacker’lık aleminin son efsanesi. Bir Türk, lakabı İskorpıtx.Kendisi muhasebecilik yapmaktadır. Tüm dünyadan hacker’ların, çökerttikleri siteleri kaydettikleri, italyan güvenlik sitesi Zone-h’de, hack’lediği 141 bin siteyle ilk sırada. Önce Microsoft’un Meksika sitesini hack’lemesi olay oldu. 17 Mayıs’ta 43 bin siteyi 10 dakika içinde çökertmesiyle asıl sükseyi yaptı. Hack’lediği sitelere üzerinde Atatürk resmi olan bir Türk bayrağı ve PKK, Yunanistan, Fransa ve Ermenistan’la ilgili küfürlü bir mesaj bırakıyor.
Dünyaca ünlü Türk Hacker ChaO yakalandı.
İnsanların kredi kartı bilgilerini çalarak haksız kazanç elde eden Türk polisinin yıllardan beri peşinde olduğu ve beni FBI bile yakalayamaz diyen dünyaca ünlü Türk Hacker ChaO yakalandı.
Ünlü Türk hacker ''Rus Ali'' yakalandı.
İnternette başkaların hesabından 50 milyon YTL vurgun yapan Rus Ali lakaplı bilgisayar korsanı yakalandı.
Jonathan James
Hacker suçlaması ile tutuklanan, yargılanan ve hüküm giyen ilk 18 yaş altı bilgisayar kullanıcısı olan James 16 yaşında tutuklandı.

En ünlü aktivitesi: ABD savunma bakanlığındaki bilgisayarlardan birine bir arka kapı (backdoor) programı yerleştirdi, NASA bilgisayarlarından 1.7 milyon dolarlık yazılım çaldı.

Ceza aldı mı? 10 yıl ceza aldı, 6 aya indirildi ve iyi halden salıverildi. Bilgisayarlara dokunması yasak.
Adrian Lamo
"Evsiz hacker" olarak adını duyuran Lamo'nun en çok ses getiren operasyonu New York Times ve Mıcrosoft'un sistemlerine girmiş olmasıydı. Aynı zamanda Yahoo!, Bank of America, Citigroup ve Cingular sistemlerine de girmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Ceza aldı mı? 65,000 dolar ceza aldı, altı ay ev hapsi ve 2 yıl bilgisayara dokunmama hükmü verildi. Cezasını çekti, şu anda dışarıda.
Kevin Mitnick
Kendi deyimi ile "abartılmış olan ününün kurbanı" olan Mitnick adalet bakanlığı tarafından ABD tarihinde en çok aranan bilgisayar suçlusu olarak tanınıyor. Hakkında iki film yapıldı: Freedom Downtime ve Takedown.

En ünlü aktivitesi: Telefon sistemlerini hacklemek ve Digital Equipment corporation'un bilgisayar ağına girip yazılım çalmak.

Çeza aldı mı? Beş yıl hapis, arkasından 8 ay bilgisayara dokunmama cezası aldı. Cezasını çekti, şu an dışarıda.
Kevin Poulsen
Kod adı Dark Dante olan Poulsen'in en ünlü aktivitesi Los angeles radyoevinin KISS-FM telefon hatlarına girerek kendisine çekilişle bir Porsche ve başka bir dizi ödül kazandırması oldu. Federal veritabanına girmek isterken yakalandı.

Ceza aldı mı? Beş yıl hapis. Şu anda dışarıda ve gazeteci olarak çalışıyor.
Stephen Wozniak
Apple'ın "Woz" lakaplı yöneticisi bir beyaz hacker. Gençlik yıllarında telefon sistemlerini hack'leyen ve bedava uzun mesafe telefon görüşmeleri yapan Wozniak, Steve Jobs ile beraber Apple'ı kurdu ve bilgisayar dünyasında büyük bir devrim başlattı.
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ABD'nin gelecekteki büyük korkusunu açıkladı...

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ''ülkesinin gelecekte muazzam bir siber tehditle karşı karşıya olacağını, bu saldırı risklerine karşı şemsiye oluşturmak için sivil-asker işbirliği gerektiğini'' söyledi.

Washington'daki bir toplantıda konuşan Gates, ''Gelecekte muazzam bir tehdit olacağını düşünüyorum. Bugün de, ciddi düzeyde bir tehdit sözkonusudur. Bu hepimizin karşı karşıya bulunduğu bir gerçek'' dedi. Gates, Amerikan silahlı kuvvetlerinin, kendi bilgisayarlı sistemlerini koruma yolunda önemli ilerlemeler sağladığını, ordunun özel sektördeki partnerlerinin de bu şemsiye altına girmesi için çalışma yapıldığını ifade etti.

Umarım Amerika'nın oluşturmak istediği şemsiyeden Türkiye'de oluştururda yakın gelecekte savaşları bilgisayar başında kaybetmeyiz.

Gürkan Yaşar

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Üstün Zekalı Bilgisayar Korsanları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR
İstanbul
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR'ın Makaleleri
► Üstün Zekalı Çocuklar Psk.Dnş.Mehmet Akif AYDIN
► Üstün Zekalı Çocuklarla Yaşamak Psk.Burçin DEMİRKAN
► Üstün Zekalı Dahi Çocuklar Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR
► Türkiye’de Üstün Zekalı Doğmak Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Üstün Zekalı Bilgisayar Korsanları' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:13
Top