2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Altın İmplantasyon
YAZI #2175 © Yazan Vet.Hek.Gamze ŞEKERCİ | Yayın Ağustos 2014
Altın implantasyon
Altın implant tam olarak nedir ?
Kronik eklem hastalıklarında ağrıyı azaltmak amacıyla yapılan bir akupunktur tedavisidir. Akupunkturun kalıcı olan formudur, yıllardır insan ve köpeklerde uygunlanmaktadır.
Altın tel uygulamasından farkı nedir ?
Altın toz halinde ki şekli altın implant alanından serbest kalmasını kolaylaştırır.
Altın implant hangi vakalarda kullanılabiliyor ? Özellikle hangi vakalarda yarar sağlıyor ?
Altın implantasyon osteoartrit hastalarında ağrıyı azaltmak, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak, sekonder kemik üremelerini önlemek için kullanılır. Bu amaçla, başta kalça displazisi olmak üzere; dirsek displazisi, kronik eklem dejenerasyonu, osteokondrozis, spondilozis deformans ve wobbler sendromu gibi hastalıklarda kullanımı endikedir.
Her yaş, boyut ve sağlık durumundaki hastada kullanılabiliyor mu ?
Evet kullanılabiliyor. Bilinen her hangi bir yan etkisi yoktur.
Uygulama nasıl gerçekleşiyor ? Uygulama süresi nekadar ? Anestezi gerekiyor mu ? Her hangi bir dikiş, pansuman gerektiren yara oluşumu oluyor mu ?
Hasta anesteziye alınıyor bazen sadece sedasyon yeterli oluyor, uygulama yapılacak bölge asepsi antisepsi kurallarına göre hazırlanıyor, uygulama süresi yaklaşık 20 dakika sürüyor, her hangi bir dikiş ya da pansuman gerekmiyor.
Başarı oranları nedir ?
Bizim uyguladığımız vakalarda başarı oranımız %85-90 dır.
Uygulama sonrası hasta günlük hayatına ne sürede dönebiliyor ?
Hasta anesteziden uyandıktan sonra hemen normal yaşam koşullarına döner, her hangi bir ağrı hissetmez.
Uygulamanın faydaları ne zamandan itibaren görülüyor ?
Altın, implant alanından serbest kalır ve doku etrafında yayılıp pro inflamatorik sitokinez üretimini azaltır yani yangı oluşmasını engeller bu etkisi 24 içerisinde başlar.
Altın implant etkisini ne kadar koruyor ?
Altın implantasyon uygulandıktan sonra hastada ömür boyu etki gösterir. Sadece bazı vakalarda 5-6 yıl sonra ek doz uygulanması yapılabilir. Ek dozun her hangi bir yan etkisi yoktur.
Kimler altın implant uygulaması yapabilir ?
Altın implant uygulamasının tek komplikasyonu altının kaza ile eklem içine enjekte edilmesidir. Bu yüzden konusunda tecrübeli, yetenekli yeterli anatomik bilgiye sahip cerrahların bu uygulamayı yapması tercih edilir. (Aynı zamanda akupunkturistlerde bu uygulamayı yapabilirler)
Altın implantın alternatif yöntemlere göre artıları, eksileri nelerdir ?
Altın implant hastada her hangi bir komplikasyon yaratmadığından, uygulaması kolay ve sonuçları çabuk ve olumlu alınabilen bir yöntemdir. Diğer yöntemlere oranla bir eksisi yoktur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gamze ŞEKERCİ Fotoğraf
Vet.Hek.Gamze ŞEKERCİ
İstanbul
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Gamze ŞEKERCİ'nin Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Altın İmplantasyon' başlığıyla benzeşen toplam 47 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:23
Top