2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlar Ne Giymemeli?
YAZI #4913 © Yazan Dr.Fzt.Fatih Emre DOĞAN | Yayın Ağustos 2018
Ayakkabının icadı ile başlayan ayak sağlığındaki bozulmalar günümüz toplumunun modern şehir yaşamıyla hızla artmakta.
Moda trendleri,estetik kaygılar,statü göstergesi markalar,daha uzun görünme isteği,dikkat çekebilme konforsuz olduğunu bile bile kadınları topuklu ayakkabı giymeye iten nedenlerden bazıları.
Yapılan araştırmalar kadınların yaklaşık %78 i yüksek topuklu ayakkabı tercih ediyor.
Yüksek topuklu ayakkabıların omurganın taşıdığı yükü arttırdığı,omurgadaki eğrilikleri olumsuz yönde arttırdığı saptanmış. bel ağrısı şikayeti olan kişiler arasında bel çukuru artmış kişilerin oranı %58.Özellikle en çok yük taşıyan L4-L5 ve L5-S1 diskleri üzerinde baskı artmakta olup bel fıtığı ile karşılaşmanız an meselesi olabilir.
Özellikle günün büyük bir kısmını çalışarak geçiren kadınların omurga sağlığı açısından ayakkabı seçimine dikkat etmesi gerekiyor.
Kadınlar için önerilen sağlıklı topuk yüksekliği 2-3 cm.Bunun üzerindeki topuk yükseklikleri tüm beden sağlığını etkileyecek düzeyde sorunlara neden olabilir.8 cm üzeri topuklu ayakkabılar ise kesinlikle önerilmiyor.
Doğru ayakkabı,yük dağılımını ideal sağlayan ayakkabıdır,ayakkabı çok kaliteli olabilir fakat sizin ayağınıza uygun olmaması eklemlerinize ve beden sağlığınıza zarar verebilir.Sizin ayağınıza özel kabı bulabilmek için yapılacak en doğru yöntem analiz yardımıyla aldığınız ayakkabıyı özelleştirmek.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatih Emre DOĞAN Fotoğraf
Dr.Fzt.Fatih Emre DOĞAN
Trabzon
Doktor Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi11 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Fzt.Fatih Emre DOĞAN'ın Makaleleri
► Kadınlar Kilo Diyet ve Zayıflama Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kadınlar Ne Giymemeli?' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:03
Top