2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



"Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır
YAZI #6416 © Yazan Dyt.Gökhan UZBİR | Yayın Mart 2020
"BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR"

SONUNA KADAR OKUYUN...

KAHVE; tüketimden sonra beraberinde vücuda alınan kafein; bağırsaklardan emilir ve kan beyin bariyerini aştıktan sonra 1saat içinde vücuda eşit olarak dağılır. Plazma(Kan) daki en yüksek seviyesine tüketimden 30-60 dk arasında ulaşır.
Ayrıca fazla tüketilmesi durumunda stres hormonlarını arttırarak kan basıncını arttırır , nabız atışını hızlandırır bu nedenle çarpıntı yapabilir. Buna bağlı olarak aritmisi(kalp atışı düzensizliği) olanlara kahveyle sıkı dostluklar önermiyoruz.
Çocuklarımızın kemiklerindeki Kalsiyuma zararından, büyümede düzensizlik yapabilir, evet zihin açtığı doğrudur ama zararı yararını geçtiğinden çocuklarımıza şimdilik (en az 15-18 yaşa kadar) kahveyi önermiyoruz.
Kahveyi içmeden, bilmemiz gereken bir başka önemli durumda içerisindeki kafein mide asit düzeyini arttırır buna bağlı olarak da ülser, reflü veya kapakçık sorunları oluşturabilir önlem için mutlaka kahve öncesi ve sonrasında su içmeyi ihmal etmeyin ki mide asit düzeyini düşürsün.
Kahvenin sevdiğimiz yanlarından birisi de içerisindeki polifenollerin vücudumuz için antioksidan etki yapmasıdır yani immün sistemimizi yani bağışıklık sistemini güçlendirir.
Aynı zamanda kahve sempatik sinir sistemindeki adrenalinleri uyararak katakoleminleri dolaşıma salar cylicAmp yi uyarır ve lipolizi yani yağ yakımını başlatır, Spordan yarım saat önce aç olmamak koşuluyla içildiğinde yağ yakımını hızlandırır, zayıflamak isteyenlere duyurulur.

Bir fincan kahve; yaklaşık 65 mg kafein barındırır, günde bir fincan kahve içilmesi akıllı doz olur. (çoçuklarımız hariç)
Dikkatli ve akıllıca tüketildiğinde yararlı olan bu milli içeceğimizi destekliyoruz...

Diyetisyen Gökhan Uzbir
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gökhan UZBİR Fotoğraf
Dyt.Gökhan UZBİR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Gökhan UZBİR'in Yazıları
► Elmanın ve Kahvenin Gücü Dyt.Nilay KEÇECİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '"Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:26
Top