2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Reddi
YAZI #6838 © Yazan Eda GÜRSOY | Yayın Ocak 2021
Nedir bu meme reddi meselesi? Bebeğiniz memenizde huzursuz, ağlıyor ve emmek istemiyor olabilir ve bunun bir çok sebebi vardır. Travmatize doğum öyküsü, doğumdan sonraki ilk emzirme deneyimindeki kötü durumlar, ozellikle emmesi sonlanmadan anne memesinden ayrılınca bu durum 'ayrılma travmasına' neden olabiliyor. Ve o memeyle ilgili hafizasinda olumsuz kayitlar sebebiyle bebek red edebiliyor. 1 seferlik kullanilan biberon bile red sebebi olabiliyor maalesef ..
Peki neler yapilabilir?
Öncelikle altta yatan nedenleri belirlemek gerek. Güvenli bir tutuş veya pozisyonlar için mümkünse doğum öncesi emzirme eğitimi almak yarariniza olacaktir. Bol bol ten tene temas ile ise başlayabilirsiniz. (sizin çıplak teniniz ile bebeğinizin çıplak teninin temas etmesi. Merak etmeyin sizin sıcaklığınız sayesinde üşümeyecektir.) Arkaya yaslanarak emzirmeyi deneyebilirsiniz. Bebeginizin memenizi koklamasina dokunmasina izin verin. Bir gün iki gun üç gün... Yılmadan devam edin. Anne karnindaki ortami hatirlaticak sesler dinlentebilirisiniz. 🎶(beyaz gürültüvs.. gibi)
Dilerseniz birlikte banyo yaparak suyun içinde güvende ve keyifli hissettirerek memenizi teklif edebilirsiniz!
Uykuya geçiş zamanlarinda veya uyanmaya yakin yani en sakin zamanlarda memenizi teklif etmelisiniz. Çokça sabırla bebeğinizi asla zorlamadan süreci yonetmelisiniz. Ve şunu da unutmayin bebeğiniz her hissettiginiz duyguyu birebir anlayacaktir bu yuzden sakin olun ve gerilmeyin.
Keyifli emzirme süreçleriniz olmasını diliyorum ..

Sevgiler
Ebe Eda Gürsoy
🧡🧡🧡
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eda GÜRSOY
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Ebe
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Eda GÜRSOY'un Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Meme Reddi' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:41
Top