2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cilt Yenileme & Cilt Gençleştirmede Lazer Teknolojileri...
MAKALE #2126 © Yazan Dr.Erhan ŞAFAK | Yayın Aralık 2008 | 8,368 Okuyucu
Lazer teknolojisi son yıllarda tıbbın bir çok alanında tedavi amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Yeni çağın en çok ilgi gören branşlarından biri olan Estetik ve Plastik Cerrahi’de gündeme gelen en son yenilik ise; ‘’LAZER İLE CİLT YENİLEME ve CİLT GENÇLEŞTİRME’’ dir.

Estetik alanına lazer kullanımının girmesi ile birçok sorunun tedavisi çok kolaylaşmış ve iyileşme sürecinin kısalması ile hastalar gündelik hayatlarına çok çabuk dönebilme imkanına sahip olmuşlardır. Ayrıca çeşitli nedenlerle ameliyat olmaktan tedirgin olan hastalara da bu sayede tedavi imkanı sağlanmış olur.

Cilt Gençleştirme Tedavisi’nde kullanılan en son ve en gelişmiş lazer sistemleri; ‘’Mikro Lazer Peeling’’ ve ’’Profraksiyonel Lazer’’ sistemleridir. Hastanın cildindeki probleme bağlı olarak bu iki sistem ayrı ayrı ya da birlikte kullanılarak cildin yenilenmesi ve sıkılaşması sağlanılır.

¨ Contour TRL lazer (Mikro Lazer Peeling) : Lazer sistemi kullanılarak yapılan cilt soyma ( peeling ) işlemidir. Bu amaçla; yeni kuşak Contour TRL lazeri kullanılır. Cildin en üst tabakası; lazer yardımıyla düzenli bir şekilde, istenilen ve gereken kalınlıkta soyulur. Bu işlem sonunda hastalar, soyulan tabaka içinde yer alan çiller, lekeler, ince kırışıklıklar, yüzeyel akne izleri, geniş gözenekler (por) ve cilt düzensizliklerinden ve kabalaşmış cilt görünümünden kurtulmuş olur.

Uygulamadan bir saat önce hastanın yüzüne cildi uyuşturan bir krem sürülür. Bu sayede uygulama boyunca herhangi bir ağrı ve acı duyulmaz. İşlem yaklaşık 20 - 30 dakika sürer. Uygulama sonrasında soymanın derecesine göre ciltte 2 – 7 gün süren kızarıklık olur. Bu dönemde hastalar nemlendirici ve güneşten koruyucu kremler kullanırlar. Uygulamadan 2-3 gün sonra makyaj yapabilir ve sosyal aktivitelerine dönebilirler.

¨Profraksiyonel Lazer : Bu sistem ile cilt yüzeyine belli aralıklarla ince tüneller açılır. Bu tünellerin kalınlığı ve derinliği gözle görülemeyecek düzeyde ve mikron ölçüsündedir. Bu tüneller ile problemli ve yıpranmış doku ortadan kaldırılır. Cilt; açılan bu tünelleri yeni ve taze doku üreterek doldurur. Bu sayede cildin sıkılığı artar ve cilt sarkmaları kaybolur.

Profraksiyonel lazer uygulamasından önce de yüze, cildi uyuşturan bir krem sürülür. Bu sayede uygulama boyunca herhangi bir ağrı ve acı duyulmaz. İşlem yaklaşık 45- 60 dakika sürer. Uygulamadan sonra hafif kızarıklık ve nokta şeklinde kanama odakları görülebilir. Hastaların cilt soyma işleminde olduğu gibi nemlendirici ve güneşten koruyucu krem kullanması gereklidir. İyileşme süresi 3 – 7 gündür.

ProFraksiyonel Lazer teknolojisinin en büyük avantajı; cildi soymadan ve hastayı sosyal yaşamından soyutlamadan tedaviye olanak sağlamasıdır.

ProFraksiyonel Lazer Sisteminin Tedavi Alanları
· Derin Kırışıklıklar
· Akne İzleri
· Lekeler (Güneş, yaşlılık veya gebelik nedeniyle oluşan)
· Göz çevresi ve Ağız çevresi Kırışıklıkları
· Travma sonrası gelişen skarlar (yara izi)
· Operasyon sonrası gelişen skarlar (yara izi)
· Cilt çatlakları (Fazla kilo alımı, büyüme ve hamilelikte oluşan)
· Cilt gevşemesi ve sarkmasının tedavisi

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cilt Yenileme & Cilt Gençleştirmede Lazer Teknolojileri..." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Erhan ŞAFAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Erhan ŞAFAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erhan ŞAFAK Fotoğraf
Dr.Erhan ŞAFAK
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi39 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Erhan ŞAFAK'ın Makaleleri
► Cilt Kanserleri Op.Dr.Onur SAKA
► Cilt Kanseri Dr.Erhan ŞAFAK
► Cilt Kanserleri Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Cilt Kanserleri Tedavisi Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
► Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Deri ( Cilt ) Tümörleri Prof.Dr.Selçuk ONART
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cilt Yenileme & Cilt Gençleştirmede Lazer Teknolojileri...' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cilt Kanseri Mart 2010
► Botoks Uygulaması Mart 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:06
Top