2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikolojik Sorunlar ve Kilo
MAKALE #2526 © Yazan Psk.Adem OCAK | Yayın Mart 2009 | 9,109 Okuyucu
KİLO VE HİPNOTERAPİ

Kilo sorunu olan ve zayıflamakta güçlük ceken milyonlarca insan sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürmek bensel ve ruhsal olarak zinde olmak için çaba göstermektedir. Hipnoz yöntemini zayıflama amacıyla kullanırken amaç katı diyet programlarını empoze etmek değildir. Diyet programları içerdikleri yasaklar nedeniyle psikolojik gerilime ve en nihayetinde patlamaya yol açmakta ve daha fazla yemekle kiloların geri dönmesiyle sonuçlanmaktadır

Günümüzde kilo sorunu pek çok kişiyi ilgilendirmektedir. Bu konu milyarlarca dolarlık bir iş kolu haline gelmiştir. Özellikle hanımlar yazı karşılarken, ileri yaşlardaki beyler sağlık nedeniyle zayıflama yöntemlerinden yardım beklemektedirler.

Genel olarak kilonun oluşmasında
*Psişik yeme alışkanlığı,
*Kullanılan ilaçlar nedeniyle açığa çıkan kilo,
*Organik nedenlere dayanan beslenme kusurları,
*Diğer nedenler,Psikolojik sıkıntı ve stres

Psikolojik yeme alışkanlığı, bedensel nedenlerin dışında kişinin sinirlenip, sıkılıp, heyecanlanıp, gerilip, yemekle rahatlama düşüncesiyle başlayan, doyma sınırını aşıp hastalığa dönüşen bir yaklaşımdır.

Günlük yaşantısındaki sorunları, eşi veya arkadaşıyla olan seksüel sorunları tatminsizlik düzeyine erişince, daha çok hanımlarda karşılaşılan ve yeme eğilimine dönen, beslenme kusuru fazla kiloların sık rastlanan psişik örneklerini oluşturmaktadır. Sinirli gergin anlarda kişi sanki hınç alırcasına yemek yemektedir. Bir türlü tokluk eşiğine erişilemez ve sürekli yenilir. Kişinin ruh yapısı ve insan ilişkilerinden kaynaklanan kilo problemleriyle yüksek yüzdeyle karşılaşılmaktadır.
Kullanılan ilaçlara bağlı olan kilo problemleri; adından da anlaşıldığı gibi tedavi amaçlı ilaçların iştahı açması ve yeme eğilimini tırmandırması nedeniyle kilo oluşmaktadır. Bu tür kilolarda ilaç alımı kesildiğinde, kişiler büyük çoğunlukta eski hallerine dönebilmektedirler.

Organik nedene dayanan beslenme bozuklukları; şayet tıbbi tedavi sonucu ortadan kaldırılabiliyorsa, sorun hemen hemen çözümlenebilmektedir. Bu bölümde nedenleri biraz açacak olursak; özellikle metabolizmanın yeterince çalışmamasına bağlı, hormonsal dengedeki bozukluktan kaynaklanan beslenme sorunları, iştah ve irade merkezindeki kontrol bozuklukları, kalıtımsal nedenler, kadınlarda periodik dönemlerle ilgili sorunlar, hazım sistemi sorunları, bağırsak tembelliği gibi nedenler öne çıkmaktadır.

Diğer nedenlerden kaynaklanan beslenme bozukluklarını kısaca şöyle adlandırabiliriz: Mutfak alışkanlıkları, düzensiz yeme, hızlı yeme, yenilen yemek çeşitleri, ikram ve ısrarlar ön plana çıkmaktadır.

Nedeni ne olursa olsun doğal sebeplerden ve psişik alanlardan kaynaklanan kiloların verilmesi, kişinin istemine ve arzusuna bağlıdır. Kararlı bir kişi kendi özgür iradesiyle kendini yönlendirir ve kontrolü sağlayarak hedefe ulaşır. Günümüzde bu kolay olmamaktadır. Kişi çeşitli tanıtımlara bağlı olarak kendince kısa yolu seçmekte, kendine ve kesesine uygun bir rejimi uygulamaya başlamaktadır. Rejimin bittiği yerde yeniden eski hale gelinmesi veya yanlış ve kontrol dışı rejim nedeniyle bedensel ve ruhsal çözüntüler yaşanmaktadır.

Kilo ve beslenme ile şaka yapılmaz. Fazla kiloları olan bir kişinin önce sağlık kurumunda kontrolleri yapılarak aşırı kilonun nedenleri tespit edilmelidir. Kişiye uygun bir diyetle ve kişinin boy-kilo dengesine bağlı zayıflama takvimi hazırlanmalı; olay, uzman kontrolünde ve bilimsel olarak tamamlanmalıdır.

Doğrudan hipnozla zayıflanmaz. Hipnoz; sağlık kontrolleri yapılmış, zayıflaması gereken gönüllülere, bilinçli ve dengeli beslenme alışkanlığını kazanmasını sağlamakla, tüm yaşantısı boyunca bireysel kontrolü benimseten bir metot olarak düşünülebilir.Hipnozla sayesinde kişinin irade ve iştah merkezini yönetmesinde, kuralına uygun ve zamanında beslenmesinde, psişik yeme alışkanlığını denetlemesinde ve kilo verme dönemlerinde kalorili yiyeceklerden aldığı lezzet ve tat olgusu köreltmekte, hazım sistemi işlevlerinin hızlandırılması komutları yaptırıma dönüştürerek bütünüyle sanki süzülerek hedefe ulaşmasına destek olmaktadır. Hedefe erişen kişinin tüm yaşantısı sırasında self kontrolle dengeyi kurarak yaşam boyunca sağlıklı bir beden kazandırmaktadır.

Diğer metotlarla yapılan zayıflamalar geçici olmaktadır. Rejimin ve denetimin bittiği yerde kaybedilen kilolar tekrar alınmaktadır. Burada asıl olan kontrolün sağlanmasıdır. Bilinçli ve dengeli beslenerek sağlıksal ve estetik kayıplar vermeden sürdürülmesidir.

Hipnozun avantajı, kişinin bilinçli ve dengeli beslenmesini öğrenmesiyle başlar, psişik sorunların yemeğin ötesinde çözümlenmesi ile devam eder, diğer sorunların hipnoz altında önemsizleşmesiyle, kendi iradesiyle uygun diyete açlık çekmeden erişerek, lezzet ve tat dünyasına hükmederek ve nihayet yakma ve hazım sisteminin daha da hızlanmasıyla başarılmasıdır. Sağlıklı bir bedene , mükemmel bir görünüme ve fiziğe iyi bir performansa kavuşa bilmek hipno terapi uygulamasıyla mümkün olabilmektedir.

Hipnozun Size Kazandırdıkları


Açlık çekmeden, kalorili ve lezzetli yiyeceklerden kendi isteğinizle uzaklaşabilirsiniz Diyet ve spor programınızı zorlanmadan uygulayabilirsiniz.Hızlı ve düzensiz yeme alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanacağınızdan, verdiğiniz kiloları yeniden alma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.Kalori tüketimi arttırıp , metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayarak sağlıklı ve yan etkisiz olarak kilo verebilirsiniz.Yeme davranışınızı kalıcı olarak olumlu yönde değiştirebilirsiniz. Zayıflamanızın önünde engel olarak duran bilinçaltı sorunlarınızın farkına varabilirsiniz.

Sonuç olarak, sağlıklı, zinde, dinamik bir bedene ve iç huzura kavuşursunuz.En Önemli özelliği kalıcı değişiklik sağlaması ve yan etkisi ile riski bulunmamasıdır Tıbbi bir sebebe bağlı olmayan kilolardan hipnoz seansları sayesinde daha kolay kurtulup , yeni zayıf kimliğinizi bir ömür boyu sürdürebilirsiniz.

Psikolog Adem OCAK
KAYSERİ
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Psikolojik Sorunlar ve Kilo" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Adem OCAK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Adem OCAK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Adem OCAK Fotoğraf
Psk.Adem OCAK
Kayseri
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi25 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Adem OCAK'ın Yazıları
► Kilo Problemi ve Psikolojik Estetik Psk.Dnş.Halil İbrahim ÇABUK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Psikolojik Sorunlar ve Kilo' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bedenimizdeki Sırlar Ocak 2014
► Stres Kanser ve Hipnoz Mayıs 2012
► Obsesyon & Kompulsiyonlar Kasım 2010
► Depresyon ve Belirtileri Mayıs 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:14
Top