2007'den Bugüne 92,334 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düşüncelerinizi Değiştirerek Kilolarınızdan Kurtulun !
YAZI #2154 © Yazan Dyt.Yasemin KAVAKLI | Yayın Ağustos 2014
Obezite, sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesidir. Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli ve hızla artan sağlık sorunları arasında yer almaktadır. 2008 yılında dünyada 400 milyon obez birey varken şimdilerde bu rakam 700 milyona yaklaşmıştır. Obezitenin neden olduğu sağlık sorunları arasında diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi bir çok önemli sağlık sorunu hatta bazı kanser türleri de bulunmaktadır.

Sadece vücut ağırlığınızın %10 u oranında kilo verdiğinizde sağlığınızı olumlu etkileyecek bir kaç küçük mucizeyi örneklendirelim :
*daha düşük kolesterol ve kan basıncı,
*daha fazla enerji, motivasyon ve kendine güven,
*daha az eklem ve sırt ağrısı,
*daha düşük oranda kalp hastalıklarına yakalanma riski,
*daha düşük kalp krizi geçirme riski,
*daha rahat nefes alıp verme

Peki kilolarımızdan kurtulmak için neler yapmalıyız?

Kilolardan kurtulmanın en temel üç formülü pozitif düşünmek, yeterli ve dengeli beslenmek ile spor yapmaktır.

Pozitif düşünmek:
Kilo vermede başarı bir akıl oyunudur. Düşüncelerinizi değiştirdiğinizde kilolarınızıda değiştirirsiniz. Daha çabuk sonuç almak için kendinize bunu başarabilirim telkininde bulunun. Ne kadar çok kendinize telkinde bulunursanız, o kadar çok yapabileceğinize inanırsınız. Kendinize olan inancınız arttıkça başarı konusunda ısrarcı olursunuz ve daha çabuk sonuç elde edersiniz.

Beslenme karın doyurmak değildir!
Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri yeteri kadar almaktır. Şimdi kendinize söz verip kilo vermek adına girişimde bulunma vakti. İşe bol su içmekle başlayabilirsiniz. Ardından şekeri hayatınızdan uzaklaştırın ve fazla yağlı besinler tüketmeyin. Sağlıklı beslenmek için kendinizi sürekli motive edin.
“Sağlıklı beslenmek bedenimi ve ruhumu besliyor.”
“Sağlıklı gıda seçip tüketeceğim!”
“Sebze ve meyve yemek beni sağlıklı yapıyor,”
“Su içmeyi rutin hale getirmeliyim.”
“Şeker, yağ ve tuz tüketimimi azaltmalıyım.”
“Sağlıklı öğünler ve yemekler hazırlamak için zaman ve emek harcıyorum.”
“Ben doğal olarak artık sağlıklı beslenen bir bireyim.”
“Hergün gittikçe daha da sağlıklı olacağım. “
“Aklıma koyduğum her şeyi yaparım.” gibi sözleri kendinize sıklıkla tekrarlayın.

* Egzersiz ve fiziksel aktivite de zayıflamada ve uzun dönem ağırlık kontrolünde çok önemlidir. Egzersiz yapmak için zaman ya da başka koşullar nedeniyle olanak olmadığını düşündüğünüzde, gün içindeki zorunlu hareketler egzersize dönüştürülebilir;*

* Özel araç yerine toplu taşıtları tercih etmek,
* Gidilecek yere varmadan bir kaç durak önce inip yola hızlı bir şekilde yürüyerek devam etmek,
* Asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak,
* Hızlı yürüyüşle alışveriş yapmak gibi küçük değişiklikler bile sandığınızdan çok daha fazla işe yarayacaktır.


Unutmayın ! Kalıcı ve akılcı değişimler kalıcı sonuç verir ve sağlıklı değişim mutluluktur!


DYT. Yasemin KAVAKLI
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Yasemin KAVAKLI'nın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Düşüncelerinizi Değiştirerek Kilolarınızdan Kurtulun !' başlığıyla benzeşen toplam 9 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Sıcak Su Mu, Soğuk Su mu Kilo Verdirir ? ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:41
Top