2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sosyal Hizmetler Uzmani Olmayi Secmis Genclere...
YAZI #3725 © Yazan Gulin AYDİN | Yayın Temmuz 2017
Merhabalar,
Uzunca bir aradan sonra ancak zaman bulup yazabiliyorum. Ilk yazimdan sonra o kadar cok mesaj aldimki. Ozellikle Sosyal Hizmetler egitimi almis ya da almayi dusunen genclerden. Bu mesajlarin hepsine cevap yazamadim onun icin ozur diliyorum. Ortak bir cevap yazmayi uygun gordum cunku hepinizin sorulari /sorunlari benzer.

Oncelikle hepinizi tebrik ediyorum bu bolumu bilincli olarak sectiginiz ve bu konuda gelecek planlari yaptiginiz icin. Benden cok otede basladiniz yolculugunuza. Ben baska deneyimler yaptiktan ve Kanada’ya geldikten sonra anca 30 ‘lu yaslarimda bu meslegi istedigime karar verdim.

Anladigim kadariyla hepiniz yurtdisinda staj ya da gonullu calisip bu meslegin daha iyi nasil yapilabilecegini ogrenmek istiyorsunuz. Bazilariniz master yapmak istiyor yurtdisinda. Bu planlarinizi duymakta acikcasi beni cok umutlandiriyor, bilincli genclik hakkinda.

Ben esimle birlikte immigrant olarak geldim Kanada’ya ve uzunca bir gonulluluk deneyiminden sonra master’a kabul edildim. Ozellikle bu bolumde gonullu calismalariniz, is tecrubeleriniz cok onemli kabul almaniz icin. Asagida bu bolumde en basarili Kanada universitelerinin Master of Social Work Programlarinin linkini veriyorum, kabul sartlarini buradan da inceleyebilirsiniz.

https://www.wlu.ca/programs/social-work/graduate/social-work-msw/index.html

http://www.kings.uwo.ca/academics/school-of-social-work/msw/

https://www.sgs.utoronto.ca/prospectivestudents/Pages/Programs/Social-Work.aspx

https://socialwork.mcmaster.ca/

Kanada’da Sosyal Hizmetler Uzmanlarinin calisabilmeleri icin bagli olduklari bir merkez var, yani Turkiye’deki barolar gibi. Bu merkeze kayitli olmadan calisamiyorsunuz, oraya kayitli olmak icin de ya Kanada’da egitim almis ya da yurtdisindan gelmis ama denklik almis olmaniz gerekiyor. B u sayfanin linkini paylasiyorum burada, inceleyip istediklerini bulabilirsiniz.

http://www.ocswssw.org/

Bu kadar istekli ogrenci potansiyelini gorunce ben de neler yapabilirim diye dusunmeye ve proje gelistirmeye basladim. Eger okulunuzdan ya da herhangi bir sosyal hizmet projesinden burs alip vizenizi alabilirseniz, kisa sureli olarak benim klinigimde staj yapmaniza yardimci olabilirim. Bana da bu konularda burs veren kurumlar hakkinda bilgi verebilirseniz, onlarla iletisime gecebilirim.
Mesleginde gelecek planlari yapan genclere yardimci olabilmek beni de cok mutlu eder. Umarim biraz da olsa bilgi verebilmisimdir. Hepinize sectiginiz bu yolda sabirlar ve basarilar dilerim.
     10 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gulin AYDİN Fotoğraf
Gulin AYDİN
Yurtdışı
Sosyal Hizmet Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Gulin AYDİN'in Yazıları
► Gençlere Öğütler Doç.Dr.Psk.Dnş.Mehmet MURAT
► Gençlere Özgürlük Ama Nereye Kadar? Psk.Dnş.Fatih UYUMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sosyal Hizmetler Uzmani Olmayi Secmis Genclere...' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:25
Top