2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bahar Yorgunluğu
YAZI #4711 © Yazan Dyt.Aysun Sariye DÜNDAR | Yayın Nisan 2018
BAHAR YORGUNLUĞU
Bahar yorgunluğu mevsimsel değişikliklerin başlaması ve havaların ısınmasıyla birlikte birçok insanda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, sindirim problemi ve uyku isteği gibi sorunların arttığı durumdur.
Bahar yorgunluğunun üstesinden gelmek birkaç küçük beslenme değişikliği ile mümkün
Enerjimizi tazelemek ve yorgunluğumuzu yenmek için;
1- Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın. Kahvaltılarınızda C vitamini bulunan kırmızı kapya biber ve taze sıkılmış portakal suyu tüketebilirsiniz
2- Su tüketimini asla ihmal etmeyin : Su içmek için susamayı beklemeyin. Vücudunuzdan toksinleri uzaklaştırmak ve vücut direncinizi arttırmak için günde en az 10 bardak su tüketin.
3- Aşırı tuz tüketiminden uzak durun. Tuz ödem oluşumuna neden olur bu yüzden yorgunluk hissini arttırabilir.
4- Ağır karbonhidratlı ve yağlı besinlerin ( şerbetli tatlılar, hamuriçi vb.) tüketimi uku ve yorgunluğu artırır. Bunların yerinde tam tahıllı besinler, sütlü tatlılar tercih edilebilir.
5- Baharda artan stresi azaltmak için B grubu vitaminleri yönünden zengin gıdaları mutlaka tüketmeliyiz. Tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünleri gibi.
6- Günde 8 saat kaliteli uyumaya dikkat edilmelidir.
7- Baharın gelmesi kilo verme telaşını da birlikte getirdiği için düşük kalorili diyetlerden uzak durulması gerekir. Düşük kalori diyetler metabolizmayı yavaşlattığından yorgunluğunu artırır.
8- Düzenli olarak haftada 3-4 gün 45 dk yürüyüş yapmaya özen gösterin. Yürüyüş hormonal dengeyi sağlar. Metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
9- Sigara veya alkol kullanıyorsanız, mümkün olduğunca azaltın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Aysun Sariye DÜNDAR'ın Makale ve Yazıları
► Bahar Yorgunluğu Dyt.Nurcan BIÇAKCI
► Bahar Aylarında Beslenme Dyt.Kübra YABA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bahar Yorgunluğu' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ İştah ve Hormonları Mart 2018
◊ Kış Aylarında Beslenme Aralık 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:47
Top