2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karanfil Çiğnemenin Faydaları
YAZI #7572 © Yazan Merve KABOĞLU | Yayın Ocak 2023
Karanfil yapısında bulunan değerli ve etkin madde olan eugenol sayesinde etkili bir yapıya sahiptir. Ağız sağlığı ve dişeti sağlığı açısından oldukça önemli etkileri vardır. Bu madde özellikle ağız içi zararlı mikroorganizmaları yok etmeye destek olur. Yemek sonrası ağızda oluşacak olası bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur. Bu sayede diş çürüklerinin de önlenmesinde etkili olmaktadır. Aynı şekilde mide sindirimi ve bağırsak sindirimine de destek olmaktadır. Tükürük salgısı ile mideye giden karanfil besinleri sindirime olumlu etkileri vardır. Şimdi Canan Karatay hocamızdan karanfilin faydalarına göz atalım.
Canan Karatay Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir?
1: Ağız ve Diş Sağlığını Korur
Öncelikle diş çürümelerinin önüne geçer. Ağız içinde birikecek olan bakterileri yok ederek diş yüzeyinde kalan atık gıdalarla beslenecek olan bakterileri öldürür. Diş etinin de güçlenmesine destek olur. Özellikle diş fırçalama esnasında meydana gelen kanamalar zayıf diş etinin belirtisidir. Bu kötü özelliği karanfil çiğneyerek önüne geçebilirsiniz. Karanfil yapısında bulunan maddeler diş etinin güçlendirir ve diş eti kanamalarını önler.

2: Sindirime Yardımcı Olur
Karanfil yapısında bulunan besin maddeleri ilk olarak tükürük salgısının salgılanmasını arttırır. Bu sayede sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Ek olarak zararlı bakterileri öldürerek bağırsaklara inişini engeller. Bu sayede olası zehirlenme durumlarını önler. Bağırsaklarda faydalı bakterilerin çoğalmasına destek olur. Bu sayede hem bağışıklığınız güçlenir hem de besinlerden faydalı maddeleri daha etkin olarak vücuda almış olursunuz.

3: Ağız Kokusunu Önler
Hepimizin bildiği gibi karanfil ağız kokusu için en etkili doğal gıdalardandır. Ağız kokusuna sebep olan bakterileri öldürür. Buna ek olarak esansiyel yağ asidi içeriği ile ağızda güzel bir koku oluşmasına destek olur.

4: Sinüsleri Açar, Baş Ağrısını Önler
Yapısından bulunan spesifik maddeler ile ağzımıza aldığımızdan itibaren tükürükte çözünen maddeler burun kanalı yolu ile solunum ile vücudumuza girer. Bu sayede baş ağırı sorunlarını çözmeye destek olur. Tıkalı sinüsleri açar. Kısa süreli ağrıların giderilmesinde etkili olmaktadır.

5: Hastalıklara Karşı Korur
Günümüzde satılan ve içinde ciddi oranda şeker bulunan pastiller yerine karanfil gerçek bir kurtarıcı olarak karşımıza çıkar. Yapısındaki maddeler boğazda yer alan bakteri ve virüsleri etkisiz hale getirir. Bu sayede boğaz iltihabı, grip, öksürük gibi sorunların önlenmesinde etkili olmaktadır. Hasta olmadan önce karanfil çiğnemeyi alışkanlık haline getirmek hastalıklar gelmeden sizi koruyacaktır.
Kaynak:https://canankarataydiyeti.com/karat...lari-nelerdir/
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Merve KABOĞLU
Rize
Gıda Mühendisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Merve KABOĞLU'nun Makale ve Yazıları
► Yüzme ve Faydaları İsmet SEZGİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Karanfil Çiğnemenin Faydaları' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:31
Top