2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Psk.Zeynep BALKIZ'ın Öykü ve Şiirleri
Psk.Zeynep BALKIZ
  1. Ginlenmek ÖYKÜ | Mart 2021
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Ginlenmek
ÖYKÜ © | Yayın Mart 2021
Sen, senden bir tane daha olsun istedin. Aynı senin gibi düşünmemi ve aynı senin gibi hissetmemi, aynı şeylere gülüp aynı şeylere ağlamamı istedin... Bunu bir noktaya kadar yapabildim fakat yaptıkça da sınırlarımı yitiriyordum. Oynadığı rolün etkisinden çıkamayan oyuncu gibiydim.. Artık yaptığım, düşündüğüm, istediğim herşey bana mı ait yoksa sana mı çözemiyordum, kafam ve sınırlarım net değildi ve çıkmaza girmiştim. Ben sende kaybolmuştum ve kendime giden yolu bulamıyordum. Bunun sebebinin kendimden kaçmak olduğunu sonradan keşfettim.
Kendinden korkanlar ve kendinden gizlenenler başkalarının gölgesi olarak kalır. Kendinden kaçtıkça kaybolur kayboldukça kendine daha çok uzaklaşır ve başkalarına bağımlı kalır. Kendi kendini yok eder.. Bu denli gizlendiği için başkalarında kaybolmaya ve onların gölgesi olmaya mecbur bırakır kedini. Kendi içindeki acıya denk düşen acılar bulur başkalarında ve onlara ağlar. İçindeki yangını görmemek için dışardaki yangınlara su taşır. Başkalarının en iyi dert ortağıdır, herkes herşeyini ona anlatır ama ona kimse sormaz. Çünkü içindeki yangını kendinden bile gizliyordur. Neden peki? Yangını gizlerse yanmayacağını zannettiği için. Oysa her dakika her saniye yanıyor, yangının süresini uzatıyor. Bir kere olsun o yangının içinden geçmeye cesaret etse.. Zira içindeki nefret, öfke, yalnızlık yangınını ancak onu dibine kadar yaşayarak söndürebilecek. Uzun lafın kısası önce kendi yanacak ki sonra başkaları onun yangınına su taşısın.
 
     Beğenin    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Zeynep BALKIZ Fotoğraf
Psk.Zeynep BALKIZ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi14 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Psk.Zeynep BALKIZ) aittir ve Psk.Zeynep BALKIZ tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

03:54
Top