2007'den Bugüne 92,327 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuru İğneleme
YAZI #1717 © Yazan Fzt.Tuğrul KILINÇ | Yayın Mayıs 2013
Kuru İğneleme Tedavisi
Çinlilerin binlerce yıldır kullandığı bu mucizevi iğneler sayesinde yıllardır ağrılarından kurtulamayan hayattan zevk alamayan istediği yaşam kalitesine sahip olamayan hastalarımıza çare olmaya çalışıyoruz.
Kuru iğne tedavisi sayesinde ilaçların doktorların fayda sağlayamadığı rahatsızlıkları çözüyoruz.
Yan etkisiz ve ilaç içermediği için herhangi bir alerjik durum söz konusu değildir. Kuru İğnelemeyi eğitimini almış Fizyoterapistler uygulayabilirler.
Hastalığın çeşidine ,başladığı zamana, yaygınlığına ve hastanın yaş cinsiyetine göre belli seanslarda etki gösterir. Haftada 2 ve ya 3 seans uygulanır. Kimi zaman tek seansta %90-95 etki gösterirken kimi zamanda (nadirde olsa) 8-10 seansta maksimum etkiye sahiptir.
Her yaştan hastaya uygulamak mümkündür.İğneden korkan, iğne fobisi olan hastalara bile rahatlıkla uygulanabilir.İğneler çelikten olup herhangi bir şekilde uygulanan bölgede kırılma içinde kalma durumu söz konusu değildir.Uzmanları tarafın bu tedaviye tabi tutulmaya kesinlikle özen gösterin.Uygulayacak kişinin kuru iğneleme eğitimi aldığına dair sertifikayı kesinlikle isteyin.
Kuru iğneleme Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır
-Kas romatizmalarında(Halk Dilinde KULUNÇ ağrılarında)
-Diz ve kalçada kireçlenme
-Bel-Boyun Fıtığı
-Omuz Ağrılarında
-Menisküs Problemlerinde
-Kas Kramplarında
-Kas Yırtılmalarında
-Tendon ve Bağ Yaralanmalarında
-Kronik Ödem(Şişlik)
-Ayak problemleri (Halluks valgus-Çekiç parmak-Topuk dikeni-Plantar Facilitis)
-Sinir sıkışmaları(Karpal Tunnel –El bileğinde ellere vuran uyuşma,yanma)
-Kondromalazi patella(Diz Kapağının Altındaki Kaşınma yürüdükçe batma)

Ağrılarınızdan kurtulmak için geç kalmayın…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fzt.Tuğrul KILINÇ
Gaziantep
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Tuğrul KILINÇ'ın Makaleleri
► Kuru İğneleme (Dry Needling) Fzt.Sedat BAYRAK
► Kuru İğneleme(Dry Needling) Nedir? Fzt.Deniz İŞÇİ
► Kuru İğneleme (Dry Needling) Tedavisi Dr.Fzt.İsmail SARAÇOĞLU
► Kuru İğne Tedavisi Nedir? Fzt.Akın ÖZKAHYA
► Ağrı Tedavisinde Kuru İğne Tedavisi Prof.Dr.Burhanettin ULUDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kuru İğneleme' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:52
Top