2007'den Bugüne 92,348 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,981 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sömestr Tatiline Girerken
YAZI #3249 © Yazan Psk.Dnş.Derya ÇETİN | Yayın Ocak 2017
Tatile Girerken
Öğrenci, öğretmen, anne baba hiç ayırmadan hepimiz çok yorulduk. Hepimiz şöyle güzel bir tatili sonuna kadar hak ettik, değil mi? Peki bu tatili en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz?
Tabiki de TATİL YAPARAK.
Verilen iki haftalık süreyi hazır okul yokken daha sıkı çalışması için çocuğunuzun üzerinde baskı kurmayla harcamamanızı temenni ediyorum. Tabi bu kısımda YGS öğrencilerini ne yazıkki tenzih etmek durumundayım. Sömestr tatili öğrencilerin kendilerini akademik anlamda değerlendirmeleri ve dinlenerek ikinci döneme hazırlanmaları için iyi bir fırsattır. Bu süreci daha verimli hale getirmek içinse;
1. Tatili çocuğunuzla beraber planlayın.
Öncelikle çocuğunuzu etkili bir şekilde dinlediğinize emin olarak tatilde neler yapmak istediğini, bu iki haftadan beklentilerinin neler olduğunu sorun. Tabi dinledikten sonra siz de kendi beklentilerinizden bahsedin. Bu tatili ailece kaliteli vakit geçirmeniz için iyi bir fırsat olarak görmeye çalışın. Siz hala çalışıyor olsanız bile lütfen unutmayın çocuğunuzla geçireceğiniz yarım saatlik verimli zaman; onun sosyal ilişkilerini iyileştirecek, özgüvenini geliştirmesine yardımcı olacak, akademik anlamda da ilerlemesine destek çıkacaktır. Ne kadar şanslıyız ki deniz kenarına en uzağımız maksimum yarım saat ileride. Sahilde yapılan bir aile yürüyüşü ya da kültür merkezinde sık sık düzenlenen ücretsiz tiyatro gösterimleri iletişiminizi ve paylaşımlarınızı sağlamlaştıracaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise birbirinize gerçekten zaman ayırmanız. Bu anlamda, zor da olsa akıllı telefonlardan uzaklaşmak gerekmekte.
2. Sorumluluk almasını sağlayın.
Aileler her zaman çocuklarının sorumsuzluklarından şikayetçidirler. Ancak sorumluluk almak kesinlikle ailede öğrenilen bir beceridir. Bu beceriyi geliştirebilmek için çocuğa izin vermek gerekir. Günlük yaşamınızı bir düşünün, aslında çocuğunuzun yapabilecek bir yaşta olmasına rağmen; daha hızlı olsun, daha güzel olsun diye sizin yaptığınız şeyleri yakalayacaksınızdır. Mesela yatağını toplaması, dolabını düzenlemesi, kendi valizini hazırlaması gibi. Bırakın bu tatilde şöyle böyle de olsa, geç vakitte de olsa yatağını kendi toplasın. Siz yeterki, rica edin yatağını toplarsa memnun olacağınızı belirtin. Sonrasında da muhakkak sonuçtan mutlu olduğunuzu iletin.
3. Akademik anlamda,
Beraber hoş vakit geçireceğiniz aktiviteler planladınız, üstelik bunu yaparken çocuğunuzu dinlediniz, fikirlerine önem verdiniz. Sorumluluk almasını sağlayarak özgüven aşıladınız. Kendi kendine yetebilme becerilerini arttırdınız artık kendini daha değerli biri hissediyor. Ve ancak bundan sonra artık siz de ona akademik beklentilerinizden bahsedebilme hakkına sahipsiniz. Tatil boyunca akademik verimi elde etmek için, eksik bilgiler tamamlanmalı, zorlanılan konuların üzerine gidilmelidir. Bu konuda da yine çocukla paylaşım şarttır. Kendi fikirlerinizi ikinci plana atarak lütfen onun kendini eksik hissettiği ders ve konuları sorun. Sen matematikte kötüsün, İngilizcen düşük gelmiş demekki İngilizcede iyi değilsin gibi değil. Beraber eksik konuları belirledikten sonra, tatili akademik anlamda da programlamasına teşvik edin. Konu eksiklerini tamamlarken siz de ona yardımcı olmaya çalışın ve çalıştığı kadarıyla tebrik etmeyi de unutmayın.
İyi tatiller diliyorum sevgili okur, kendinize iyi bakın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.Derya ÇETİN
Antalya
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Derya ÇETİN'in Makaleleri
► Sömestr Tatili Kabus Olmasın S.Melek ÇAVUŞ KILIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,981 uzman makalesi arasında 'Sömestr Tatiline Girerken' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:02
Top