2007'den Bugüne 92,348 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,981 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşk Olsun Bize Aşk Olsun!
YAZI #4843 © Yazan Psk.Hanife KADİR | Yayın Haziran 2018
''Bizi özgür kılan tek şey AŞKTIR.'' diyor bir sözde. Gerçekten böyle mi, eğer böyleyse aşk ile işlenen suçlar, kıskançlıklar, çiftlerin birbirlerine köle gibi davranmaları hangi kapsamda değerlendirilecek?
Özgür olmak/özgürlük ve aşk iki farklı kavram ve ben kavramlar üzerinden ilerlemek istiyorum. Özgür- özgürlük- özgür kılan: herhangi bir biçimde kısıtlamaya, bir koşula, bir zorlamaya bağlı olmayan. Bir anlamı daha var google sözlükte: başkasının kölesi olmayan. Peki aşk ne demek? Aşk: sevgi ve bağlılık duygusu, sevi, tüm varlığıyla sevme hali. Akla gelen soru: ''bağlılık oluşturan bir durum nasıl özgür kılar insanı?'' olabilir. Dikkatinizi çekeceğim şey 'bağlılık ve bağımlılık' kavramlarının farklı olduğudur; ki bu da başka bir yazının konusu olsun. Ahmet Ümit Aşk Köpekliktir diyor. Köpekler nasıl ki aşkla tanımlanmış, pardon aslında aşk köpeklikle tanımlanmış? Köpeklik olumlu manada; sadakati, bağlılığı, sevgiyi, dostluğu, yarenliği çağrıştırıyor değil mi? Bağımlılığı ve köleliği değil. Ayrışıyor aslında; ama ilişkilerde düşülen hata genelde bu oluyor. ''Çok aşığım o yüzden bu kadar kıskanıyorum. Evden dışarı çıkamazsın bensiz; çünkü seni çok seviyorum.'' Söylemler çoğaltılabilir elbet; ama konumuza dönelim: Aşk bizi özgür kılar. Aşk bizi tutsak etmez, karşımızdakinin birey olduğunu unutup bağımlı hale getirmez. Tam tersidir aslında. Aşk, insanın sevgisinin en yoğun hali ve bu hal insan metabolizmasını, insan kimyasını değiştirir. İnsanın yüzü, hareketleri, ruhu farklılaşır ve bu hal insana farklı düşünmeyi, özgür düşünmeyi, özgür hareket etmeyi sağlar. Böylece insan özgürleşir, iyimser hale bürünür, umutlanır. Hülasa insan aşık olunca hayat anlam kazanır ve insan yaşadığını hisseder, kuş gibi hafifleşir ve kuş özgürlük simgesidir.
O zaman ne diyelim; sevgimizi hoyratça kullanmak, kendimize, sevdiğimize, sevdiklerimize, ilişkimize zarar vermek aşkla açıklanamaz. Aşk bizi özgür kılsın, aşkla, sevgiyle kalın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Hanife KADİR'in Makaleleri
► Aşk Olsun... Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Çocuğumuz İyi Olsun İsterken Psk.Eylem OKDEMİR OYLUM
► Tercihiniz Mesleğiniz Olsun Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► Hayal Et Gerçek Olsun! Psk.Dnş.Perihan SAYIN
► Süper Gücümüz Nezaket Olsun mu? Psk.Lebriz CANPOYRAZ GERMEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,981 uzman makalesi arasında 'Aşk Olsun Bize Aşk Olsun!' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:53
Top