2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dirençli Kilolar
YAZI #6166 © Yazan Dyt.Hande ERDOĞMUŞ | Yayın Ocak 2020
Herşey güzel devam ediyordu, hedefe ulaşmaya az kalmıştı. Ama hala düzenli devam etmenize rağmen birkaç haftadır aynı yerde takılıp kaldınız. Her hafta belki biraz daha az yemeye başladınız ya da daha yeni başlamıştınız diyete. Diyeti de bozmuyorsunuz üstelik, kaçamak yapmıyorsunuz, bir de üstüne spora başladınız ama olmuyor… Direnen kilolar başka bir deyişle inatçı kilolar tartılara küsmenize sebep olmasın.
Dirençli kilolardan kurtulmanız bazen çok zor olabilir. Ama kurtulamazsınız demek değil bu. Öncelikle ‘Gerçekten nedensiz mi’ onu tekrar değerlendirmek gerekli. Yemek saatleri geç saatlere mi kalıyor acaba, meyve porsiyonları istenenden biraz fazla mı yoksa? Film izlerken fazladan atıştırıyor olabilir miyiz? Bunların hiç biri değilse;
Yaşa bağlı metabolizma hızınız yavaşlamış olabilir. Hareket alanınızı artırın. Yediklerinizi daha fazla azaltmak istemiyorsanız harcadığınız enerjiyi artırmakta bir seçenektir.
Hormonların etkisi olabilir. Bununla ilgili herhangi bir rahatsızlığınız olabilir. Bunu bilmeniz için endokrin doktoru teşhisi gereklidir.
Genetik faktörler etkili olabilir.
Bazen de sadece yıllardır aynı kiloda kaldığınız için vücudunuz savunmaya geçmiş olabilir.
Diyet başlangıçlarında genellikle bireyler çok istikrarlı ve disiplinli oluyorlar. Süreç ilerledikçe motivasyon kayıpları artıyor. Bir de üstüne inatçı kilolarla karşılaşınca diyet sürecindeki inancınızın kırılması çok kolay oluyor ve pes edebiliyorsunuz.

• Herkesin yaşayabileceği bir durum ve çoğu zaman bu süreç karşımıza çıkıyor.
• Ufak detay : sabretmek ve vazgeçmemek. Çözülme eninde sonunda oluyor. Bir sürü örnekleri var.
• Kendiniz için; motivasyonunuzu asla kaybetmeyin.
• Demek ki metabolizmayı şaşırtma vakti geldi. Klasik düzenden çıkılıp metabolizma harekete geçirilebilir. Yeni bir şey deneyin. Örneğin akşam mümkün oldukça erken yemeyi deneyebilirsiniz.
• Tekrar değerlendirilen beslenme düzeni ve sizin sabrınızla o sınır geçilecek. Önce siz kendinize inanın bedeniniz size ihanet etmeyecektir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hande ERDOĞMUŞ Fotoğraf
Dyt.Hande ERDOĞMUŞ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Hande ERDOĞMUŞ'un Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Dirençli Kilolar' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Duygusal Yeme Ocak 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:08
Top