2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Uyanış
YAZI #6637 © Yazan Uzm.Psk.Elif TERZİKÖY | Yayın Ağustos 2020
Uyanmak ne demektir? Her şeyden önce operasyonel tanımı olmayan soyut, bilimsel olmayan bir kavramdır. Bana göre ise dünyaya kat kat gözlükler ardından bakmayı bırakmak ve olanı olduğu gibi görmek demektir. Bence uyanmak basit yaşamak, anda kalmak olsa gerek biraz da... İnsandaki iyi niyete odaklanıp kötü niyete karşı kendini savunmayı kolayca başarmak demektir. Hayatını iyi niyetli insanlarla doldurmak demektir. Sevincin paylaşıldıkta çoğaldığını üzüntünün ise paylaşıldıkça azaldığını bilmek demektir. Değiştirebileceklerini ve kabullenmesi gerekenleri ayırt edebilmektir. İnsan önce kendine uyanır, kendini anlar ve olduğu gibi kabul eder; sonra da dünyaya uyanmaya başlar. Uyanan kendi doğasıyla yüzleşip dünyadan olabildiğince neşe, keyif, haz almaya ve dünyaya bir şeyler katmaya başlar. Hata diye bir şey olmadığını sadece her olgunluk düzeyindeki doğru ve yanlışların değişeceğini anlamaya başlar. Başkalarının ayakkabılarını giymeden ve yollarını yürümeden yargılamayı bırakmaya başlar. Emeklemeden, düşmeden yürümeyi öğrenemeyeceğini idrak eder. Yolda olmanın tadını da zafere ulaşmanın tadını bilir. İşte o zaman bilinçaltındaki çığlıklar şefkatle sarılıp insan sükuna kavuşur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Elif TERZİKÖY'ün Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Uyanış' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Affetmek Özgürleştirir Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:31
Top