2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Onunla Başlamadı
YAZI #6781 © Yazan Psk.Nur GEZEK | Yayın Kasım 2020
O'NUNLA BAŞLAMADI

Yaşadığınız bütün sorunlar ve hatta hiç bir sorun, tam olarak O'nunla başlamadı..
O, yalnızca bir tetikleyiciydi, başrol oyuncusu değil, sadece yardımcı oyuncuydu..
Onu oyuna sen aldın. Yönetmen sendin.. onu oyuna alma kararında tek başına senin fikrindi ve fakat buna karar verirken tek başına değildin.. evet sen vardin bilinçli halinle, bir de bilinç dışın vardı.. senden öte senin için secim yapan başka bir bilinç..

O bilinç dehlizdi.. henüz doğmadan, anne karnındayken bile yaşadıklarından etkilenmisti.. hatta anne karnına düşmeden önce yaşanmış bütün aile öykünden nem kapmıştı.. hem bilincini hem bilinçdışını sarmış kodları taşıyordun.. genlerin ayrıca taşıdı bunu bütün bedenine ve zihnine..seçemediğin genler mizacını oluşturdu..

Hikayen başladı.. doğdun, var olduğunun farkında değildin, dünya senin için koskocaman bir bilinmezdi.. sevilecek miydin, korunacak miydin, güvenli bir bağlanma yaşayacak miydin, kim sana yakınlaşacak kim seni yok sayacaktı bilmeden atıldın bu yaşama.. sonra öğrendin, çoğunu yanlış öğrendiğini bilme şansın olmadan..

Çünkü, kimi seni çok sevdi, annendi babandı kardeşindi, çok sevdiğini düşündü ama sevmedi, örseledi.. kimi hiç sevmedi, seni yok saydı, varlığını hayal kırıklığı gibi hissettirdi... kimi seni yanlış egitti, hatta eğitmedi sadece örseledi.. kimi seni aşk gibi gördü yetişkinliginde, ama aşk dediği boyun eğmendi örseledi...

Örselenerek yasadigin hayatı , güçlenmek için ruhsal kalelerle ördün..bunu yapmak zorunda kaldın.. başka şansın yoktu.. gülucuklerle sevgiyle insanlari kabul ettiğin yaşamında artık tamamen ıssızdın..

Kurbanlarını aramaya koyundun.. kurbanlar bazen günlük mutluluğunu yakalamaya bazen dönemsel huzurunu ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelikti..hedef netti..fazla çabaya gerek yoktu.. bazen huzurlu, bazen yoksun, bazen huzursuz hissederek yaşamı telafi etmeye çalışıyordun, yaşıyor gibi yaparak..
Ve bir gün âşık oldun.. seni tamamladığını düşündün, en muhteşem en mükemmel kişiye.. çünkü zaten aşk böyle hissetmeni sağlardı..
Aşkın ve dolayisiyla aşk kimyasallarının verdiği etkiyle dağları delecegini, çölde susuz yaşayabileceğini var saydın.. yaptın da.. bütün imkansizliklari oldurdun, mümkün kıldın.. en çok ben bunu yapmam, yok artık dediğin her şeyi yaptın.. Bir süre..imkansizi mümkün kıldın..
Bir süre sonra bir şey oldu..aşk kimyasalları geri çekildi çok normal olarak.. O çok sevdiğin, onsuz olamayacağını düşündüğün kişi senin için siradanlaşmaya başladı.. evet ona bağlıydin ama eski haz eski şevk kalmamıştı..Aşk kimyasalları maruz kaldıkça geri çekilmişti..
Sevilen kişi hep yanındaydı, seninleydi, ulaşilabilirdi, kaybetme korkun yoktu. Senindi artık.. heyecan bitmişti..Artık tek eşliydin.. O'nu eşin olarak seçmiştin, ve muhtemelen o an için geriye dönüşün yoktu..O tekti ve eğer o tekse bütün ihtiyaçlarını, maddi, manevi O'nun üzerinden gidermeliydin.. O eğer hayatının Eniyse senin bütün ihtiyaçlarını karşılamalıydı..Ve fakat bu yoksunluğunu yaşadığın ihtiyaçlar sınırsızdı..
Annen saçını okşamamış hatta seni dövmüştü.. sen telafisini Ondan bekledin..Seni annenden daha çok sevsin daha çok korusun istedin..İlkokul öğretmenin seni sınıfın ortasında rezil etmişti. Sen öğretmeninin yarattığı travmayı iyilestirsin, seni sürekli övsün istedin.Ilk ergenliğinde beğenilmedin.. Ve onu beğenmeyerek hatta iltifat yerine aşağılayarak onu degersizleştirdin...Bir ara aldatilmistin hatta.. sırf bu yüzden onu kontrol ettin..baskıladin, hep aldatacagini hissettirdin, ona kendisini güvenilmez hissettirdin..En sonunda terkedilme aşamasına geldiğinde onu suçladın, kendi geçmişine ve bilinçaltın aklına gelmedi sadece karşı tarafa yüklendin..

OYSA HIC BIR SEY ONUNLA BAŞLAMADI. FARKETMEDIN..

BU YAZIMI İLISKILERDE KARSI TARAFIN SUCLU OLDUGUNU DUSUNEN HERKESE FARKINDALIK ICIN KALEME ALDIM.. SAGLIKLA KALIN..

UZM.PSK.NUR GEZEK
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Nur GEZEK'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Onunla Başlamadı' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Maskeli Depresyon Haziran 2019
► Eyvah Boşanıyorum Mayıs 2016
► Ben Kimim Mart 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:49
Top