2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Durduğumuz ve Gittiğimiz Yerler
YAZI #7442 © Yazan Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN | Yayın Haziran 2022
Bağlanmak, insanın doğasında var. Bağlarımızı koparmak ise bağlandığımız kişi, alışkanlık ya da duygunun zararlı olduğunu bilsek bile oldukça zor.

İnsanoğlunun çektiği acıların en büyük kaynağının bağlanma alışkanlığı olduğunun altını çizen Buda, mutluluğun anahtarını ‘bırakmayı öğrenmek’ olarak gösteriyor. Peki vazgeçmek ya da boş vermek neden bu kadar zor? Bırakmak öğrenilebilir mi?

Çocukluğumuzdan beri bizlere zorluklarla mücadele etmek, ısrarcı olmak, vazgeçmemek, pes etmemek gerektiği öğretildi. Karşımıza imkânsızlıklar çıktığında bile mutlaka bir yol bulmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Bütün kahramanların öyküleri mücadele üzerinedir. Onlar böyle yaptıkları için kahraman olmuşlardır. Biz de onların nasıl kahraman olduklarını çok iyi öğrendiğimizden, hepimiz kahramanlığın ‘asla vazgeçmemek’ olduğunu biliriz.

Direnmek, dayanmak, vazgeçmemek, pes etmemek bilinçaltımıza kazınmıştır. Fakat hayat her zaman direnmekle yaşanmıyor. Öyle anlar, öyle durumlar var ki artık gerçekçi olmak ve o işin olmayacağını, o işin, o ilişkinin yürümeyeceğini kabullenmek gerekir. Kabul etmek ve vazgeçmek gerekir.

Pelin Kesebir ’in de bahsettiği gibi; duygularımız üzerinde belirleyici olan “durduğumuz” yerden ziyade “gittiğimiz” yerdir. Şu an kötü bir durumda bile olsak, iyiye gittiğimize/gideceğimize inanıyorsak buna katlanması çok daha kolaydır.

Durduğun yerde bitimsiz çemberler çizmemeni, sürekli tökezleyip düşmemeni, bir engele, engellere takılı kalmamanı, yürümeni, koşmanı, varmanı, büyümeni, ısınmanı, güzelleşmeni diliyorum.

#durduğumuzyerler #gittiğimizyerler #vazgeçmek #mücadeleetmek
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eylül Berfin ÖN Fotoğraf
Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Durduğumuz ve Gittiğimiz Yerler' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:50
Top