2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Germe Ameliyatı / Alın Germe Ameliyatı ( Estetik Yüz ve Alın Germe )
MAKALE #4683 © Yazan Op.Dr.Alper BAYRAKTAR | Yayın Mart 2010 | 5,976 Okuyucu
Yüz germe ameliyatı nedir?

Yüz germe ameliyatı ile yüz ve boyun derisindeki sarkıklık giderilir; varsa çene altındaki yağlanma ortadan kaldırılır. Derialtı dokusu takviye edilir.

Kimler bu ameliyat için iyi bir adaydır?


Yüz germe ameliyatına aday ideal kişiler, yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş, başka sağlık problemi olmayanlardır. Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara bu ameliyat uygulanır. Yüz germe ameliyatı sırasında, yüzün daha güzel ve daha genç görünmesi için, burun ve gözkapakları estetiği, alın düzeltme, kaş kaldırma ameliyatları da eklenebilir. İnce kırışıklıklar için dolgu maddelerinin enjeksiyonu (yağ, hyaluronik asit vb) veya peeling (mekanik, kimyasal, lazer) yapılabilir

Ameliyat öncesi

Yüz germe ameliyatı olmayı düşündüğünüz zaman, önce ne istediğinizi ve neden istediğinizi kendinizle tartışın ve ardından bir plastik cerraha başvurun. İstek ve beklentilerinizi teker teker doktorunuza anlatın ve kendisi ile tartışın. Sigara kullanıyor iseniz mutlaka ameliyattan 10 gün önce bırakın. Doktorunuza güneşlenme ve cilt bakımı alışkanlığınızı iletin, ameliyatın daha kalıcı bir sonuç vermesi için ameliyat sonrası yapmanız gerekenleri sormayı unutmayın. Gerekirse birkaç kez doktorunuzla konuyu tartışın.

Ameliyat

Ameliyat hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde, ameliyathanede yapılır. Genel anestezi ile yapılabildiği gibi lokal anestezi ve intravenöz sedasyon (damar yolu ile uyutma) yöntemi de uygulanabilir. Normal şartlarda 2-2.5 saat sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür. Ek işlemler (burun, göz kapağı vb ) yapılırsa ameliyat uzayabilir. Bu takdirde hastanede 1 gece kalınır. Yüz germe ameliyatı iz bırakan bir ameliyattır. Ancak bu iz belirgin değildir. İzler, şakak bölgesinde saçlı deri içinde, kulak önü ve arkasında gizlenir. Çene altı bölgesindeki yağlar alınırsa çene altında 3-5 mm.lik bir iz kalır, gözkapağı ve alın germe eklenirse göz kapaklarında ve alında saçlı deri içinde ek izler kalır. Ancak, genel olarak bu izler belirgin olmayan ve gizlenebilen izlerdir.

Ameliyat sonrası

Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Yüzde genel bir şişlik ve morarma, uyuşukluk ve gerginlik hissi olabilir. Ameliyat esnasında yüz sinirleri anesteziden hafif derecede etkilenebileceğinden yüzde hafif asimetriler olabilir. Bunlar 3-5 gün içinde kendiliğinden geçer. Gözler, burun ve ağız açık bırakılacak şekilde baş sargısı uygulanır. Nadiren içerde kan birikmesini önlemek amacıyla dren denilen boru konabilir. Erkek hastalarda yüz derisinin kanlanması daha zengin olduğundan kanama ve içerde kan pıhtısı oluşması daha sık görülebildiğinden dren konması gerekli olabilir. Drenler en geç 2 gün içinde çekilir. Sargı 2 gün sonra açılır. Genel kontrol ve pansuman değişimi yapılır. Saçlar yıkanır ve gerekirse sargı yeniden konur. Dikişler 5-7 gün sonra alınır.

Normal hayata dönüş

Ameliyat iyi sonuç verir. Nadiren ikinci düzeltmeler gerekli olabilir. Kişi 1 hafta sonra işine dönebilir makyaj yapabilir. 2 ay ağır egzersizlerden ve aşırı güneş ışığından kaçınması, dış darbelerden korunması önerilir. Erkek hastalarda kulak arkası ile saçlı deri arasındaki mesafe daralır. Bu nedenle tıraş olurken dikkat etmeleri gerekir. Gerekli durumlarda bu bölgeye epilasyon yaptırma ihtiyacı doğabilir. Erkek hastalara 3 hafta sakal tıraşı olmamaları önerilir. Yüz ve boyun derisine yeni verilmiş şekil, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen 5-10 yıl bazen de daha uzun bir süre dayanır.

Estetik alın germe ameliyatı nedir?

Alında, normalde derinliği kişiden kişiye farklılıklar gösteren enine çizgiler mevcuttur. Kaşlar arasında bu çizgiler dikey bir hal alır. Alın cildi de yüz cildinde olduğu gibi yaşın ilerlemesine paralel olarak gevşemeğe, sarkmağa başlar ve mevcut çizgiler derinleşir. Zamanla kaşlar aşağı doğru iner ve kişide yorgun bakışlı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Kötü beslenme, sigara, düzenli olmayan yaşam tarzı, stres, hava kirliliği, cilt bakımlarının yetersiz yapılması veya hiç yapılmaması, yerçekimi etkisi ve mimikler estetik açıdan rahatsızlık verici bu sonucu kolaylaştırır.

Kimler bu ameliyat için iyi bir adaydır?

Bu ameliyat genellikle 40 yaşın üzerindeki, başka sağlık problemi olmayan erkek ve kadın hastalara uygulanır. Alın germe ameliyatı ile alındaki çizgiler minimal hale getirilir. Göz üzerine doğru sarkmış olan kaşların kaldırılarak olması gereken yere getirilmesi sağlanır ve kişiye diri bir bakış kazandırılır, aynı anda gözlerin yanındaki çizgilerin bir bölümü de bir ölçüde giderilebilir. Fazla miktarda sarkıklık varsa ve deri çıkarılması gerekiyorsa klasik alın germe yöntemi uygulanır. Klasik yöntemde saç çizgisinin 4-5 cm. kadar gerisinde taç tarzında bir iz kalır, ancak bu iz saçlı deri içinde gizlenir. Ancak bu yöntem uygulandığında saçlı deride uzun süren geçici his kaybı olur. Kaşları normal yerine getirmek için yapılan kaş asma ameliyatı alın germe ameliyatı ile iç içe bir ameliyattır. Ayrıca kaş asma ameliyatına gerek yoktur.

Ameliyat

Alın germe ameliyatı son zamanlarda endoskopik yöntemle yapılabilmektedir. Fazla doku çıkarılması gerekmeyen hastalarda saç çizgisinin gerisinden, saçlı deri içinde 3 veya 4 adet 2cm'lik kesi ile aynı sonuç alınabilir hale gelmiştir. Hastaların çoğunda bu yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemde ameliyat sonrası daha rahat geçmekte, saçlı deride his kaybı olmamakta ya da minimal olmaktadır. Ameliyat hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde, ameliyathanede yapılır. Genel anestezi ile yapılabildiği gibi lokal anestezi ve intravenöz sedasyon (damar yolu ile uyutma) yöntemi de uygulanabilir. 1,5-2 saat kadar sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür. Gereğinde diğer estetik ameliyatlar ile aynı anda uygulanabilir. O zaman ameliyat ve hastanede kalış süresi uzar.

Ameliyat sonrası

Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Alında ve gözler etrafında genel bir şişlik ve morarma olabilir. Uyuşukluk ve gerginlik hissi olabilir. Bunlar 2 hafta içinde kendiliğinden geçer. Gözler, burun ve ağzı açık bırakacak şekilde baş sargısı uygulanabilir. Sargı 2 gün sonra açılır. Genel kontrol ve pansuman değişimi yapılır. Saçlar yıkanır ve gerekirse sargı yeniden konur. Dikişler 5-7 gün sonra alınır.

Normal hayata dönüş

Ameliyat iyi sonuç verir. Nadiren rötüş gerekli olabilir. Kişi 2 hafta sonra işine dönebilir, makyaj yapabilir. 2 ay ağır egzersizlerden ve güneşten kaçınması, dış darbelerden korunması önerilir. Alın ve kaşlara yeni verilmiş şekil, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen 5-10 yıl bazen de çok daha uzun süre dayanır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Germe Ameliyatı / Alın Germe Ameliyatı ( Estetik Yüz ve Alın Germe )" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Alper BAYRAKTAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Alper BAYRAKTAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Alper BAYRAKTAR Fotoğraf
Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Alper BAYRAKTAR'ın Makaleleri
► Alın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yüz Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Boyun Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yüz Germe Ameliyatı / Alın Germe Ameliyatı ( Estetik Yüz ve Alın Germe )' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:30
Top