2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Saç Ekimi Ameliyatı , Öncesi, Sonrası
YAZI #1376 © Yazan Dr.M. Serkan DİNAR | Yayın Şubat 2012
Saç Ekimi Ameliyatı , Öncesi, Sonrası

Saç ekimi artan talep doğrultusunda bir çok merkezde yapılmaya başlanmıştır. Plastik cerrahi branşının konusu olan saç ekimi mutlaka uzman ellerde steril ortamda yapılması gereken bir ameliyat tekniğidir. Düşük fiyat , kolay ulaşılabilir olma , internet ve televizyonda fazla reklamla öne çıkma nedenleriyle hastaların çok talep ettiği merkezlerde bu ameliyat maalesef sekreter, hastabakıcı gibi bu işin ehli olmayan meslekteki kişiler tarafından yapılmaktadır. Ayrıca ameliyat olarak görülmesi gereken bu iş merdiven altı tabir edebileceğimiz kötü koşuldaki odalarda hijyen ve steriliteye dikkat edilmeden yapıldığından enfeksiyon, saç köklerinin tutmaması, kötü açıda dikilmeye bağlı çim adam görünümü gibi sonuçlar hastaları madur etmektedir. Ayrıca saç ekimi anestezi ilaçları injekte edilerek yapıldığından ortaya çıkabilecek alerji tansiyon düşmesi kalp atımının durması solunumun durması gibi ölümle sonuçlanabilecek tehlikelere son derece açık merkezlerde bu işi yapmak intaharla eşdeğer sayılabilir.
Saç ekim ameliyatı; anestezi uzmanı doktor, plastik cerrahi uzmanı doktor, ameliyathane hemşiresi ve ameliyathane ortamı olan bir merkezde ehil kişilere yaptırılmalıdır. Bu ekipman tabii ki belki maliyeti arttıracaktır ama sağlık ihmal edilemeyecek bir değerdir ve maalesef kaybedildiğinde değeri anlaşılır.
Saç ekimi isteyen hastaların mutlaka bu ameliyatı geçireceği hastaneyi yukarıda saydığım ekip ve steril ameliyathane ortamı açısından sorgulamasını öneririm.

Saç ekim ameliyatı öncesi hastanede odanıza yerleşirsiniz . Saçlarınız traş edilerek hazırlanır ve fotoğraflarınız çekilir. Anestezi doktoru tarafından alerji başka hastalık açısından muayeneniz yapılır. Daha sonra ekim yapılacak alan çizilerek ameliyat hazırlığınız tamamlanır.
Herşey hazır olduğunda ameliyatınız başlar. Yüz üstü pozisyonda ameliyat masasına yatırılırsınız ve ense kısmınıza lokal anestezi ilacı enjekte edilir. Tam uyuşma olması için bekleme sonrası ensedeki güçlü saç kökleriniz özel cihazla alınmaya başlanır. Alınan saç kökleri etrafındaki fazla dokular temizlenir. Bu şekilde alınan saç kökleri özel sıvı içinde biriktirilir.
2. Aşama saç köklerinin ekimi için kanal açma işlemidir. Saç köklerinin doğasına uygun açıda ekim yapılacak alana kanallar açılır. Bu kanalların çok sık olması saç kökü beslenmesini bozar bu yüzden uygun uzaklıkta olmalıdır.
Daha sonra hazırlanan saç kökleri tek tek kanallara yerleştirilir. Saç kökü sayısına göre ekim işlemi 4-5 saat sürebilir.
Ekim bittiğinde saç köklerine PRP enjeksiyonu yapılarak saç kökü tutma şansı arttırılır.
Ameliyat sonrası özel pansuman kapatılarak odanıza alınırsınız.
Saç ekimi sonrası aynı akşam evinize gidebilirsiniz.
3. Gün kontrolünüz yapılarak pansumanınız açılır saçınız özel koşullarda hemşire tarafından yıkanır ve kullanmanız gereken kremler önerilir. Bu kremlerle günlük saç köklerinizin bakımını yaparsınız.
Saç ekimi sonrası 10 gün kabuklanma ve kabukların dökülme evreleri görülmektedir. Ekilen köklerdeki kıllar 3 hafta içinde dökülerek yeni saçlar çıkmaya başlar nihai sonuç 6. Ayda görülmektedir.
Eğer kıl kökü yeterli değilde 2. Seans saç ekimi en erken 6 ay sonra yapılmalıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
M. Serkan DİNAR Fotoğraf
Dr.M. Serkan DİNAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.M. Serkan DİNAR'ın Yazıları
► Ön Çapraz Bağ Ameliyatı Sonrası Fizik Tedavi Dr.Fzt.Halil İbrahim KURMAZ
► Burun Ameliyatı Sonrası Bilmeniz Gerekenler Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Saç Ekimi Ameliyatı , Öncesi, Sonrası' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Lazerle Dövme Silme Eylül 2012
◊ Smartlipo-Lazer Lipoliz Mayıs 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:08
Top