2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Adanada Psikoterapi Uzmanı
YAZI #1887 © Yazan Dr.Mehmet Levent SOYLU | Yayın Kasım 2013
PSİKOTERAPİ

Giderilmeyen ihtiyaçlar, gerilim,stres,bedensel ve ruhsal sorunlar ,nereye gideceğini bilmemek,gelişememek,değişememek günümüz insanının az yada çok deneyimlediği yaşam sorunları.Bu tür sorunları aşmada birçok yöntem denensede en etkili ve kalıcı yöntemlerin başında ‘Psikoterapi’ geliyor .
Dr. Levent Soylu psikoterapi ile ilğili sorularınızı yanıtladı .

■ Psikoterapi nedir? Psikoterapist kime denir?

Sözlük anlamı olarak ‘ruhsal tedavi’anlamına gelsede pratikte ilaç yada tıbbi alet kullanmadan yapılan ‘konuşma tedavisi’ anlamında yaygın olarak kullanılmaktadır.Telkin,öğüt yada bütüncül bakmayan çeşitli tekniklere psikoterapi yönteminde çok psikoterapötik etkisi olabilen destek yöntemler denebilir.

Psikoterapist ,deneyime dayalı uzun eğitimler sonucu kazanılmış psikoterapi yaklaşım ve becerilerine bilimsel ilkelerine uygun hasta yada danışanı uygulayan kişidir.

■ Psikoterapi kimlere uygulanır?

Her tür basit,karmaşık sorun,danışma,hastalık ve kişisel gelişim amaçlı kullanılabilir.

Psikoterapinin çeşitleri var mı ?

Uygulanan teknik,kaynak yada konularına göre çeşitli biçimlerde isimlendirilmektedirler. Örneğin ;davranışçı,dinamik,varoluşçu,bilişsel,gestalt,
Grup evlilik terapisi,aile terapisi,cinsel terapi vb…


■ Kişisel gelişim mi? Psikoterapi mi?

Aslında her ikiside aynı amaca hizmet ediyor;büyümek,gelişmek sorunlardan kurtulmak…
Kişisel gelişim proğramlarının çoğuköklerini psikoterapilerden almaktadır ve mutlaka az yada çok işe yaramaktadır.ancak piyasadaki birçok kişisel gelişim kurs ve kitabı,değişimden çok hoşça vakit geçirmeye yarıyor gibi görünmektedir.kalıcı bir değişim isteniyorsa deneyime dayalı uzun süre çalışma yapmak gerekir.
■ Psikoterapinin içeriği nedir?

İnsanın büyüyüp gelişebilmesi için öncelikle çevreden sunulanları fark etmesi ve ihtiyacına uygun biçimde çevredekilerden öğrenmesi gerekmektedir.çevreyle temas edebilmenin koşulu öncelikle kendi sınırınızı ve zemininizi tanımaktan geçer.Kendi zemininize şöyle bir bakın ,içinizde ne kadar çok zıtlık ,çelişki,bitmemiş,tamamlanmamış iş var.Bu zıtlıklar tamamlanmamışlıklar ,bu günkü en temel ihtiyaçlarımızı fark etmemizi ve gidermemizi engellemektedir.

■ Merkezinize ne tür insanlar başvuruyor?Ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

mutsuz hisseden,‛Ben doğal davranamıyorum,değişmek istiyorum ’diyen,zihinle fazlaca meşgul ,doğal duygularını yok saymaya alışmış ve bu nedenle çarpıntı ,panik ,titreme baş dönmesi gibi fiziksel sorun yaşayanlaren sıklıkla başvuru aldıklarımız.Ayrıca son dönemlerde evlilik ve cinsel sorunlarla ilgili yoğun başvurular alıyoruz.
Danışanlarımıza kişinin isteğine bağlı olarak bireysel ve grup terapileri uyguluyoruz.Ayrıca şuan merkesimizde süren 5 adet kişisel gelişim grup çalışması keyifle devam ediyor.

Kişisel gelişim mi psikoterapi mi?: Aslında her ikiside aynı amaca hizmet ediyor; büyümek, gelişmek, sorunlardan kurtulmak. Kişisel gelişim programlarının çoğu köklerini psikoterapilerden almaktadır ve mutlaka az ya da çok işe yaramaktadır ancak piyasadaki bir çok kişisel gelişim kurs ve kitapları değişimden çok hoşça vakit geçirmeye yarıyor gibi görünmektedir. Kalıcı bir değişim isteniyorsa deneyime dayalı ve uzun süreli çalışma yapmak gerekir.




M.Levent Soylu Kimdir?

Tarsus Amerikan Lisesi mezunu olan Levent Soylu ,Çukurova Tıp Fakültesi ‘nde Tıp ve Psikiyatri Eğitimi aldı.Kazandığı TÜBİTAK bursu ile Londra Psikiyatri Enstitüsünde 1 yıl evlilik ve cinsel terapi eğitimi gören Soylu son 10 yıldır Cleveland Enstitüsün Gestalt Terapi Proğramı üyesi olarak psikoterapi eğitimi almaya ve vermeye devam etmektedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Levent SOYLU Fotoğraf
Dr.Mehmet Levent SOYLU
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Adanada Psikoterapi Uzmanı' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sertleşme Sorunu Şubat 2014
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2013
► Vajinusmus Bilmedikleriniz Ağustos 2013
► Panik Atak Nedir Aralık 2012
► Eş Seçimi Ekim 2012
◊ Duygusal Fitness Nisan 2014
◊ Boşanma Nedenleri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:02
Top