2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma Eş ve Evlilik
MAKALE #12222 © Yazan Dr.Mehmet Levent SOYLU | Yayın Şubat 2014 | 5,773 Okuyucu
Erken boşalma eş evlilik
Eşinden bir tepki alıncaya yada başka birinden duyuncaya kadar erken boşalmanın farkında olunmayabilir. Bazı erken boşalan erkekler durumu fark ettiklerinde sıkıntı yaşayıp çare aramaya başlayabilir, diğer bir grup bu durumdan rahatsız olmaz ve eşi de şikayetçi değilse çare aramayı düşünmez.
Çok erken (1-2saniyede) boşalıp, girmeyi gerçekleştiremeyen ya da bunun sonucunda bebek sahibi olamayan grup muhtemelen en sık çare arayan gruptur. Erken boşalanların bir kısmında bir süre sonra ikincil sertleşme sorunları başlar ve bu sorun için çözüm aramaya başlanır. Eşin erken boşalmadan şikayetçi olması, erkeğin stresini daha da arttırır ve sorun bir kısır döngü halinde sürer. Amerika’da bir çalışmada üniversite çıkışlıların daha çok erken boşalma yaşadıkları görülmüş ve çalışma sonucunda bu durum eşin orgazmına daha duyarlı olmanın yarattığı sıkıntıya bağlanmış.
Çocukluktan bu yana gerçekleşen koşullandırmalarla her koşulda istediği kadar uzun boşalmak zorunda olduğunu zanneden erkek ise duyduğu mahcubiyet ve sıkıntı ile başaramama korkusuna kapılmakta bir süre sonra yaşadığı hayal kırıklığı ikincil olarak cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunlarına yaşamaktadır.
Diğer bir konu ise; erkeklerin cinsellik konusunda ki hassasiyet ve başarısızlık korkularını keşfeden bir kadın çok kolaylıkla eşini kısa sürede kalıcı cinsel bir sorun sahibi yapabilir:) :). Yani söylemek istediğim, cinsellik dışı konularla ilgili evlilik sorunlarında erken boşalma bir silah gibi kullanıldığında sorun tam olarak çözülmez bir hal alır. Kadının küçük bir eleştirisi sorunun kalıcı hale gelmesine neden olur. Bu noktada kesinlikle eşinizi suçlamayın; çünkü o da bu konuda sizin kadar bilgisiz ve sorununuzu başlatan o değil ya da eşinizin bu durumu kullanmasına neden olacak sizin farkında olmadığınız cinsellik dışı sorunlar var (ilgisizlik, gücenme vs).
ERKEN BOŞALDIĞIMDA EŞİM NE HİSSEDER, NELER DÜŞÜNÜR?
İnternetten bize ulaşan sorularda bir çok kadının eşlerinin bu sorunları için neler yapabileceklerini araştırdığını görmekteyiz. Kültürel yapısı değişen ülkemizde artık kadınlar kendi tatminsizliklerine neden olabilecek bu durumu araştırmaya ve önemsemeye başlamışlardır. Bir çok kadın eşlerinin hemen boşalmasını bir duyarsızlık bencillik ya da hastalık olarak nitelemektedir. Bir çok erkek böyle bir konuyu eşiyle paylaşıp tartışabilecek bir kültürel esnekliğe sahip olmadığından konuyu tartışmaktan kaçmaktadır. Yatak öncesi tartışma yaratmak ya da başka konuları gündemde tutmak erkeklerin farkında olarak ya da olmadan cinsellikten kaçmak için kullandıkları taktikler haline gelmektedir. Sürekli hayal kırıklığı yaşamak ve yetersiz hissetmektense kaçınmak bir çok erkek için daha kolay görünmektedir.
Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler ön sevişmeden çok uyarılırlar ve ‘hemen girsem dışarı boşalmasam’ endişesi ile ön sevişmeden kaçınırlar. Erken boşalmamak için ön sevişmeden kaçınmak kadının kafasındaki bencillik ya da duyarsızlık imajını daha da pekiştirmekte ve reddedilme hissi ile erkeğin erken boşalmasını kişiselleştirmektedirler. Bunun sonucunda kadınlarda da isteksizlik ve orgazm sorunları başlamaktadır.
Diğer önemle vurgulanması gereken konu ise kadınların yarıdan fazlasının erkeğin ilşki süresinden bağımsız olarak penisle orgasm olamamasıdır. Bu doğaldır.
Her cinsel sorunda olduğu gibi erken boşalmada da eşle olan genel ilişki düzey ve sorunları cinsel ilişkiyi etkiler. Güç savaşı, kültürel farklı geçmişler, geçmişle ilgili gücenmeler, aldatmalar, kötü iletişim gibi bir çok etmen yatağa yansır. Evliliğinde mutsuz ihmal edildiğini düşünen bir kadın sizin erken boşalmanızı kullanmakta sakınca görmeyebilir. Ya da bunun tam tersi; ( Evde her konuda dominant ipleri elinde tutan bir kadın karşısında, kendini güçsüz hisseden ve öfkesini gizlemek zorunda hisseden bir erkek, erken boşalarak eşinin tatminini sabote ederek en azından bir konuda kontrolü ele geçirmiş olabilir).
Düşünün;sizin erken boşalmanız nedeniyle reddedildiğini ve sizin onu önemsemediğinizi düşünen ve bu konuda yardım aramamanınızı duyarsızlık olarak düşünen bir eş tedaviniz boyunca sizi destekler mi? Bu nedenle ideal olanı cinsel her sorunun eşle birlikte değerlendirilmesidir. Yapılan çalışmalarda eşlerinin erken boşalmaları konusunda eleştirel davranmayan yardımcı davranan kadınların eşleri bu sorunun üstesinden çok daha rahat gelmektedir. Bu nedenle çiftler arasındaki iletişim ve birlikte alınacak cinsel eğitim, oldukça önem kazanmaktadır. Aranızdaki iyi iletişim en azından erken boşalıyor olmanızın ilişkinize vereceği zararları en aza indirmesi bakımından çok önemlidir
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erken Boşalma Eş ve Evlilik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Mehmet Levent SOYLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Levent SOYLU Fotoğraf
Dr.Mehmet Levent SOYLU
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun Yazıları
► Erken Boşalma Cinsel Terapisi Dr.Taner CANATAR
► Erken Boşalma Tedavisinde Emdr Terapisi Dr.Zengibar ÖZARSLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma Eş ve Evlilik' başlığıyla benzeşen toplam 93 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sertleşme Sorunu Şubat 2014
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2013
► Vajinusmus Bilmedikleriniz Ağustos 2013
► Panik Atak Nedir Aralık 2012
► Eş Seçimi Ekim 2012
◊ Duygusal Fitness Nisan 2014
◊ Boşanma Nedenleri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:55
Top