2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cep Telefonu Beynimize Zararlı mı???
YAZI #3402 © Yazan Prof.Dr.Atilla İLHAN | Yayın Mart 2017
CEP TELEFONU BEYNİMİZE ZARARLI MI???
Cep telefonları artık vazgeçilmez kullanım araçlarından birisi haline geldi. Onsuz hayat neredeyse imkansız gibi. Pek çoğumuz işlerini bile cep telefonundan yürütüyor. Pekala bu kadar yaygın ve adeta başımıza yapışık kullandığımız bu cihaz beynimiz için zararlı mı? Bu konuda son yıllarda çok sayıda araştırmalar yapılmış olup, sonuçları da oldukça çelişkilidir. Ancak genel olarak bakıldığında uzun süreli kullanımda zararlı olduğu fikri ağır basmaktadır. Zararları ile ilgili olarak kronik baş ağrısı, uyku bozuklukları, beyin tümörü gelişimi, işitme bozuklukları, unutkanlıklar, sara hastalığı, aşırı sinirlilik gibi durumlar vurgulanmaktadır. Özellikle bu çalışmalarda deney hayvanlarında ortaya konmuş verilerle cep telefonunun beyin üzerine zararları vurgulanmıştır. Bizim kendi çalışmamızda da farelerde sara riskini arttırdığına ve beyin dokusunda hücresel hasar oluşturduğuna dair güçlü veriler saptamıştık (Ginkgo biloba prevents mobile phone-induced oxidative stress in rat brain. Clin Chim Acta. 2004 Feb;340(1-2):153-62 ).
Sonuç olarak cep telefonu beyine son derece yakın kullanılan bir cihaz olması ve yaydığı elektromanyetik radyasyon nedeniyle dikkatli kullanılması gereken bir araç olarak görünmektedir.
http://dratillailhan.com
http://dratillailhan.wixsite.com/profdratillailhan
https://www.facebook.com/dratillailhan/
https://www.instagram.com/dratillailhan/
https://twitter.com/dratillailhan
http://www.youtube.com/watch?v=ttfduDHke7U
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atilla İLHAN Fotoğraf
Prof.Dr.Atilla İLHAN
Ankara
Doktor "Nöroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Atilla İLHAN'ın Yazıları
► Gebelikte Zararlı Beslenme Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Gebelikte Ultrason Zararlı Mıdır? Prof.Op.Dr. Yeşim BÜLBÜL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cep Telefonu Beynimize Zararlı mı???' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Alzheimer Hastaları Mart 2020
◊ Temporal Lob Epilepsi Aralık 2017
◊ Strese Dikkat!!! Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:42
Top