2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaşam Sizi Kucaklamadan Siz Yaşamı Kucaklayın!
YAZI #7259 © Yazan Psk.Eray VAROL | Yayın Aralık 2021
Merhaba Gençler;

Şimdi Bu yazıyı okuduktan sonra arkanıza yaslanın gözleriniz kapayın ve 10 yıl sonrasını düşünün. Nerde yaşıyorsunuz?... Ne iş yapıyorsunuz?... İş ortamınız nasıl bir ortam?... İş ortamında kendinizi nasıl hayal ediyorsunuz?.. Üzerinizde nasıl bir kıyafet var?... Nasıl bir evde yaşıyorsunuz?.. Yanınızda kimler var? Hayatınızdan memnun musunuz?... Daha sonraki hedefleriniz neler? İş hayatında nereye gelmek istiyorsunuz?... Kazancınız yeterli mi? En önemlisi Huzurlu musunuz? Evli misiniz? Bekar mısınız? Evliyseniz eşiniz ne iş yapıyor?...

Birçoğunuz belki bu söylediklerimi defalarca hayal etti. Ya da bazılarınız ilk defa bunları düşünüyor. Bütün çabanız bu sorulara olumlu cevap verebilme adına değil mi? Güzel mutlu huzurlu bir yaşam, maddi manevi doyum sağlayabileceğimiz bir iş, sevdiklerimizle birliktelik vs.…vs.…

Aslında tüm bunlar size çok uzak geliyor sanırım daha okullar bitecek sınavlar kazanılacak, üniversiteler bitecek erkekseniz askerlik, iş bulma derken o çok uzun süre geçiverecek ve yaşam sizi bir yerlerde kucaklayacak. Her nerede olursanız olun sizin yanınızda bir tek kişi olacak oda siz olacaksınız. Kendinizi ne kadar iyi tanıyorsanız, kendinizle ne kadar barışıksanız ve ne kadar kendinize inanıyorsanız imgeleriniz o zaman güzel bir gerçeğe dönüşecek.

“Ben gelecekle ilgilenirim; çünkü yaşamımın kalanını orada tüketeceğim” demiş Charles S. Ketterip

Yaşam size korkutucu gelebilir zor gelebilir bazen sevimsizdir özellikle sınav dönemlerinde. Bu duyguları yaşamınız çok doğal bir parçası olarak kabul edin. Kimin için zor gelmedi ki?.. Bunlar da bizim gerçekliğinizin bir parçası. Tüm bu güçlüklerle mücadele edebilmeniz için sadece tek bir kişiye ihtiyacınız var kendiniz…

Şimdi gençler; haydi bir silkelenin şöyle sonbaharın rehavetinden kurtulun bundan sonra imgelerinizi gerçeğe dönüştürmek için emek zamanı.. Gülmeyi unutmadan ciddi
Olmaya çalışın eğlenmeyi ihmal etmeden, çalışmalarınızın temposunu biraz daha arttırmaya gayret edin. Gönlünüzle başarabileceğinize inanın, beyninizle başarabilmek için bilin.

Belki de yaşamınız imgelerinizden çok daha güzel olacak ama öncelikle tüm olumlulukları beyninize kodlayın Her geçen günden en fazla kazancı elde etmeye çalışın bunların farkına varın. Ya da bunların hiçbirini yapmayın sizi daha güzel gerçekliğinize götürebilecek kendi stratejilerinizi oluşturun ve bunları uygulayın ve bunu sadece siz yapın.

Arkadaşlar yaşam bizi bir yerlerde kucakladığı gibi bir yerlere de götürür. Yaşamınıza siz hâkim olup nereye gidebileceğinize e siz karar verirseniz yaşam sizi değil siz yaşamı kucaklarsınız. Yaşamınızı siz yönetirsiniz. Ve istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Yaşamda şansın sizinle olmasını beklemeyiniz kendi şanslarınızı yaratmak için çaba gösteriniz.

Sınavlar mı? O işin en kolay tarafı halledersiniz…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eray VAROL Fotoğraf
Psk.Eray VAROL
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Eray VAROL'un Makaleleri
► Yaşam Değişim Dönemleri - Yaşam Döngüsü Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
► Sizi Asıl Etkileyen Ne Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yaşam Sizi Kucaklamadan Siz Yaşamı Kucaklayın!' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:49
Top