2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gec Kalmadan Dur
YAZI #7677 © Yazan Uzm.Psk.Sümeyye ARSLAN | Yayın Ağustos 2023
Yaşamda yavaşlamak ve belli noktalarda durmak, dinlemek gerekir. Ancak yaşamın temposu içerisinde kaybolmuş koşan bir çok insan vardır. Hatta bazı insanlar hayatlarında sanki bir şeyden kaçıyormuşçasına çok hızlı ve hareketli bir yaşam sürer. Bu yaşamın içerisinde durmak ve kendini dinlemek olmadığı için anda olmak ve fark etmek gibi çok önemli yaşamı yaşamamızı sağlayacak olan durumlar var olamamaktadır. Bu bireylerle olan diyaloglar ve sohbetlerde karşılıklı ilerlemediği için kopuk ve yalnız hissettirir. Çünkü bu bireylerin acelesi vardır ve yetişmeleri gereken veya kovalamaları gereken olaylar ve durumlar sebebiyle o anın içinde size fokuslanamaz ve anın tadını çıkaramazlar. Anın içinde var olan iyi ve kötü, güzel ve çirkin, doğru ve yanlış ve benzeri ne varsa hepsi anda olduğumuz zaman fark edebileceğimiz şeylerdir. Bu farkındalığı yaşayamayan ve duramadığı için de diyalog içerisinde sohbetin oradan oraya savrulduğu bu bireylerle ne konuştuğunuzu ve neyden bahsettiğinizi anlayamadığınız gibi zihninizin dağıldığını da hissedebilirsiniz. Bazen zihni dağılan ve dağıtan birey sizde olabilirsiniz. Anda olamama halimiz duramamakla ilişkilidir. Durmayı öğrenmek yaşamla bağ kurmanın ve anda olabilmenin en önemli basamağıdır. Ve durmamızı engelleyen kovaladığımız veya kaçtığımız bir şeyler varsa onlarla yüzleşmediğimiz ve onları ele almadığınız müddetce ve durmayı seçme cesareti sergileyerek onlara dönüp bakmadığımız bir yaşam boyunca yaşanmamış bir hayatı tamamlamakla mükellef oluyoruz. Hayatın artık eyleme geçmekte daha da zorlanacağınız çok ileri yaşlara gelmeden önce, geriye dönüp baktığınızda yaşanmış ve yaşanmışlığından tatmin olduğunuz bir hayatı yaşayabilmek adına şimdi durun ve arkanıza dönüp bir bakın. Çünkü yaşlandığımızda artık durmayı seçmesek de durmak zorunda oluruz ve geç kalınmış bu durma hali size büyük bir keder ve kayıp duygusu yaşatır.
Sevgiler…
Uzm. Klinik ve Endüstriyel Psikolog Sümeyye Arslan
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sümeyye ARSLAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Sümeyye ARSLAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi58 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Sümeyye ARSLAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Gec Kalmadan Dur' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Kaliteli Cinsel Yaşam Eylül 2016
► Renklerin Dili Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:46
Top