2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Veda
YAZI #7784 © Yazan Psk.Dnş.İrem Nur İNCE | Yayın Ocak 2024
Alışkanlıklarımızı değiştirmek, yeni bir hayata merhaba demek, yeni alışkanlıklar edinmek, yeni bir eve taşınmak, yeni iş, evlilik ve başına yeni ekleyebileceğimiz daha nice yenilik. Hepsine iyi güzel destekleyici olarak baksak da hepsi arkasında bir vedalaşma barındırıyor. Eski hayatına, geçmişine, alışkanlıklarına, işine, eşine, kendine kocaman vedaları barındırıyor gelen tüm yenilikler. Elbette hepsi aynı zorlanmalarla gelmiyorlar elbette aynı büyüklükte boşluk açmıyorlar hayatımızda ancak çekilen diş gibi bir süre boşluğunu hissediyoruz. Kimi zaman kendi kendimize bu süreçleri atlatabilirken bazen de sosyal desteklerimiz bize bu konuda yardımcı oluyor ve elimizden tutuyorlar. Ama bazı zamanlarda bazı vedalaşmalarda kendimizin gücü yetmediği gibi çevremizin ailemizin arkadaşlarımızın seslerini duyamıyor ellerini tutamıyoruz. İşte tam bu zamanlarda profesyonel desteklerin hayatımıza girmesi önem kazanıyor. Yolumuza, hayatımıza devam edebilmek, kendi ayaklarımızın üzerinde durup adım atabilmek için bir uzmanın sesimizi duymasına, kendi sesimizi kendimize duyurmasına ihtiyacımız olabiliyor. Kendimiz bunu fark edemesek de ailemizin, çevremizin bu konuda bizi cesaretlendirmesi ve uzman desteği almamızı sağlaması önemli. Bu destek terapi sürecinden ziyade danışmanlık olarak uygulanmakta ve adı 'kayıp ve yas danışmanlığı' olarak literatürde geçmektedir. Devam edebilmek, ileriyi görebilmek için vedalaşmayı bazen de vedalaşırken uzmanlarla el ele tutuşmayı unutmamamız gerekiyor. Sağlıkla...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem Nur İNCE Fotoğraf
Psk.Dnş.İrem Nur İNCE
Konya (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.İrem Nur İNCE'nin Yazıları
► Kucaklama ve Veda Etme Psk.Kemale GÜNHAN
► Veda Etme Sanatı - Yas Süreci Psk.Necdet DÖNMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Veda' başlığıyla benzeşen toplam 3 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Şah-Mat Temmuz 2022
◊ Fark Ediyor Musunuz? Mayıs 2022
◊ Psikoterapi Mart 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:16
Top