2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik
YAZI #3527 © Yazan Psk.Beste KALKAN | Yayın Mayıs 2017
Evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya karar vermek, hayatımıza yön veren en önemli adımlardandır. 'Zamanım geldi', 'Arkadaşım da evlendi', 'Yaşım da geçti hemen şimdi evlenmem lazım' gibi zihniyetlerle yapılmış evliliklerin sonu pek de iç açıcı olmuyor. En çok zararı ise çocuklar görüyor. Oysa evliliği ve çocuğu; isteyerek, hazır olarak ve benimseyerek yapanların evlilikleri daha sağlıklı yürüyor. Çocuklarını da daha huzurlu bir ortamda yetiştiriyorlar. Bunun için atılacak ilk adım, insanların kendilerini doğru bir şekilde tanıyabilmeleridir. Şöyle bir düşündüğünüzde hayat koşuşturmacasının içinde 'Ben bu hayattan ne istiyorum ne bekliyorum' diye sorabiliyor muyuz?
Bu soruyu ilk gençlik yıllarımızdan itibaren sorabilmemiz ve doğru cevaplayabilmemiz gerek. En sağlıklı evlilikler; kendilerini iyi tanıyabilmiş ve hayattan neyi isteyip neyi istemediklerini bilen, kendini doğru keşfedebilmiş insanların evlilikleridir.
Yaptığımız seçimler şekillendiriyor yaşamlarımızı. Seçimlerimizi; sağlıklı düşünüp, kendimizi tanıyıp, ne istediğimizi ve neyi istemediğimizi bilerek yapmak ise büyük bir cesaret istiyor. Kız ya da erkek olsun; çocukluklarından itibaren sindirilerek baskıyla büyütülen insanların yaptığı seçimler de sağlıklı olamıyor. Yıllar boyu yaptığınız mesleği bile belki siz seçmemiş oluyorsunuz. Çocukluğumuzu yaşayabilmeyi bırakın kadın olmanın,erkek olmanın ve en önemlisi insan olmanın sorgulandığı bir dünyada yaşamak zaten en büyük yükü atıyor omuzlarımıza. Bunlardan sıyrılabilmek ve hayatımızın geri kalanını daha sağlıklı yaşayabilmek için hiç bir zaman geç değildir. Yaptığımız seçimlerin daha doğru olması, daha az mutsuz olmamız, sevdiklerimizi daha az üzmemiz ve kendimize daha az haksızlık etmemiz adına unutmamalıyız kendimizi, keşfetmeliyiz benliğimizi ve tanımalıyız kendi dünyalarımızı.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Beste KALKAN'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Evlilik' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Çocuklar ve Sorumluluk Mayıs 2017
◊ Kendini Keşfetmek Mayıs 2017
◊ Evlilik ve Cinsellik Mayıs 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:12
Top