2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Diş Hekimliği
MAKALE #13766 © Yazan Dt.Şule ÜNAL | Yayın Aralık 2014 | 3,162 Okuyucu
Yazımın başlığını ‘’Estetik Diş Hekimliği’’ olarak seçtim.Çünkü; hastalarımızın dişleriyle ilgili estetik talepleri her geçen gün artmaktadır.Hastalarımız artık bize sadece ağrıyan dişleri için değil daha beyaz, daha düzgün ve daha estetik dişler, gülüşler için başvurmaktadırlar. Geçmişte diş hekimlerinin geleneksel rolleri dişleri tamir etmek, düzeltmek ve gerekirse çekmekti.Günümüzde tüm doğal dişlerin ağızda kaldığını görmekteyiz.Diş hekimleri uygun fonksiyonda sağlıklı dişleri yalnızca korumakla kalmayıp ,aynı zamanda estetik olarak uygun durumda ağızda kalmalarını sağlamaktadır. Bugünkü noktada; pek çok diş hekimi hastalarının bu ihtiyaçları için tedavi seçenekleri sunmaktadır.

Goldstein ‘ın ‘’Change Your Smile’’ isimli bestseller olmuş kitabın da bahsettiği gibi; beğensek te beğenmesek te, güzellik bilincinin çok daha yaygın olduğu bir toplum içerisinde yaşamaktayız.Bu sebeple ,daha sağlıklı görünen hoş bir gülüş ,toplumda sosyal,ekonomik ve duygusal olarak çok önemli olup,kişinin daha fazla ve çok daha kolay kabul görmesine vesile olmaktadır.Dişler ve gülüşler, yüzün çekici veya çekici olmayan şekilde algılanmasında çok önemli bir role sahiptir.
Bizler;diş hekimleri olarak devamlı surette çevremizle etkileşim halindeyiz.Görsel ve yazılı basın, her gün yeni akım,yeni trendlerle bizleri etkisi altına almaktadır.Estetik kavramı da zaman içerisinde değişmekte ,farklılaşmaktadır.Fakat,bütün bunlara karşın, diş hekimi kişinin doğal görünümünden asla uzaklaşmamalıdır.
Diş hekimliğinde; materyallerdeki ve tekniklerdeki hızlı değişim her geçen gün daha koruyucu , daha az diş kesimi yapılarak bugün, daha önce hayal dahi edilmeyen protetik ve restoratif işlemler yapılabilmektedir.Bu yeni teknikler klinisyenler, kozmetik gelişimleri hastalara kazandırmakta , estetik olarak memnun edici sonuçlar elde etmekte ve daha da önemlisi ,hastalarda çok daha az hassasiyet oluşturmaktadırlar.
Hastalarımızın ideal gülüşe sahip olmaları ,her zaman zahmetli ve maliyet gerektiren uygulamalar değildir.Çoğu zaman minimum tedavilerle istenilen sonuçlara sahip olunabilmektedir.
Estetik diş hekimliği ,bir çok klinisyene yeni bir dünyanın kapılarını açmakta ve binlerce kişinin hayatını olumlu şekilde değiştirmektedir.
(DİŞ DOSTU DERNEĞİ DERGİSİ Haziran 2012 sayısı yazımızdan..)
Son yıllarda estetik diş hekimliğinde en popüler olan kavram dijital gülüş tasarımıdır.Dijital gülüş tasarımı; diş hekimliğinde yeni bir bakış açısı sunmaktadır. Çünkü hayatta sağlıklı gülümsemenin çok önemli olduğuna inanmaktadır

Diş hekimleri bu günlerde daha fazla estetik beklenti ile karşılaşmaktadır, hastaların fonksiyonel ve biyolojik problemlerinin çözülmesi çoğu zaman yetersiz kalmaktadır...

Bu ihtiyaçları karşılamak için iyi hekim olmanın ötesinde dijital gülüş tasarımı yapabilecek hekime ihtiyaç olmaktadır. Bu consept diş hekimlerine estetik problemleri saptamada ve olası çözümleri geliştirmekte fotoğraf ve video ile yardımcı olmaktadır.Sonuç olarak; hastalar için istediğimiz sağlıklı gülümseme doğal, kendine güvenen ve yüzle uyumlu olmalıdır.

Dijital gülüş tasarımı protez yapımına daha başlamadan önce bireysel olarak hazırlanmış kozmetik diş modelinin hastaya uygulanmasını ve takiben değerlendirilmesini ve bir anlamda test sürüşü yapmamızı sağlar.


Kavram 3 yönleriyle diş hekimi yardımcı olmayı amaçlamaktadır:

- Gülüş dizaynının planlama aşamasında bilgisayarın etkin olarak kullanımı ve estetik gülümseme tasarımı.
-Tedavi planlamasında uzmanlar arasındaki iletişimi geliştirme.
-Gülümseme dizaynının motive edici olması ve tedavinin yararları hakkında hastaları eğitmesi,tasarımda hastaların katılımlarını artırarak, hasta ile iletişimi geliştirmektir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Diş Hekimliği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Şule ÜNAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Şule ÜNAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dt.Şule ÜNAL
Ankara
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Şule ÜNAL'ın Makaleleri
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Estetik Diş Hekimliği Dr.Dt. Cenap ADAŞ
► Estetik Diş Hekimliği Dt.Kurtul Ali KAPTANOĞLU
► Radyasyon ve Diş Hekimliği Dr.Dt. Itır Şebnem BİLİCİ
► Koruyucu Diş Hekimliği Dt.Medet BENLİ
► Diş Hekimliği ve Duygusal Zekâ Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Dr.Dt. Mert Kafkas ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Estetik Diş Hekimliği' başlığıyla benzeşen toplam 83 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:49
Top