2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazerle Genital Estetik
MAKALE #15773 © Yazan Op.Dr.Atıl AKTAŞ | Yayın Kasım 2015 | 3,050 Okuyucu
LAZERLE GENİTAL ESTETİK

Lazerle vajina daraltma ameliyatları; yurtdışında uzun süredir başarıyla uygulanan, ülkemizde de son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan, cerrahi bir işlem olmadığı için riskleri son derece az olan ve oldukça başarılı sonuçlar veren yöntemlerdir.
Ağrısızdır, narkozsuz, ayaktan, tek seansla uygulanır ve kesi olmadığından kanama, dikiş açılması, doku kaybı, mikrop kapma, sinir kesisisine bağlı hassasiyette azalma ve hissizlik gibi olumsuz durumlar görülmez. Vajinal kanal en dıştan, rahim ağzına kadar bütün tabakaları boyunca içten dışa daralıp sıkılaşır. Bu nedenle gerçek bir vajinal daralma ve sıkılaşma sağlanır. Orgazm noktası olan G noktasının da güçlenmesi ve sürtünmenin artması nedeniyle kadında ve erkekte cinsel tatminde ciddi artış görülür.
Ameliyattan çekinen veya genel anestezi uygulanamayacak hastalarda da iyi bir seçenektir. Lazer uygulanan hastalar işlemden sonra günlük yaşamlarını sürdürebilirler. Çalışan kadınlar öğle arası tatillerinde bile işlemi gerçekleştirip sonra çalışmaya devam edebilirler. Hastanede yatmak gibi bir zorunluluk yoktur.

Vajina neden genişler?

Vajina; kadınlarda cinsel ilişkinin gerçekleştiği organdır ve kas- bağ dokusundan oluşmuştur. Ortalama 8 -10 cm arasında uzunluğu vardır. Yıllar içinde kas – bağ dokusunun direncinin kaybı sonucunda oluşan vajinal genişleme; hem kadında, hem de erkek partnerde cinsel hazzı olumsuz yönde etkiler. Bu da zamanla cinsel ilişkiden soğumaya, cinsel isteksizlik sorununa, Anorgazmi (orgazm olamama) problemine dönüşebilir. Hatta cinsel sorun zamanla büyüyerek bir evlilik problemine dahi dönüşebilir.

Vajina en sık olarak yapılan doğumlar sonrasında genişlemektedir. Ayrıca vajina genişlemesini sağlayan veya kolaylaştıran başka faktörlerde vardır:
- İlerleyen yaş
- Sık cinsel ilişki
- Kürtaj, düşük yapma
- Sigara kullanımı
-Aşırı kilo alma ve çok hızlı kilo verme
- Ailesel yatkınlık
Çok genç hastalarda da yapısal olarak, genetik özellikler nedeniyle vajina genişliği görülebilir. Lazerle vajinal daraltma bu hastalarda da çok iyi sonuç vermektedir.
Lazerle vajinal daraltmada; bu bölge için özel tasarlanmış, özel modda çalışan lazerler vardır.
Lazer uygulamasındaki amaç vajinanın azalan ve güçsüzleşen bağ dokusunun yenilenmesidir. Lazer ışığı sayesinde vajinadaki bağ dokusu uyarılarak büyümekte, yeni kolajen lifleri oluşmakta, o bölgede kan dolaşımı artmakta, böylece dokuda yeniden bir canlanma oluşmaktadır. Kişinin kendi dokusu kalınlaşmakta, sıkılaşmakta ve herhangi bir hissi kaybı olmadığı gibi, cinsellikten alınan haz oldukça artmaktadır.
Lazer ile vajinal daraltma – sıkılaştırma - yenileme kimlere yapılabilir?
- Cinsel ilişkide mekanik etkinin azalmasına bağlı olarak haz hissedemeyen, orgazm sorunu yaşayan kadınlarda
- Menopoz döneminde bağ dokusu elastikiyeti azalan ve buna bağlı idrar kaçırma, vajinal kuruluk sorunu yaşayanlarda
- Sık vajinal enfeksiyon geçirenlerde
- İlişki sırasında ağrı, acı sorunu yaşayanlarda
- Vajinal kuruluk ve yanma sorunu yaşayanlarda vajinal lazer uygulaması yapılabilir.
Lazerler; vajina daraltma ve yenileme haricinde:
- Genital bölge beyazlatma, ağartma (Genital bölge renk açma)
- Dış genital bölgeye dolgunluk kazandırma (Genital sıkılaştırma)
- Genital siğil tedavisi
- Rahim ağzında yara tedavisi
- Vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı tedavisi
-Labioplasti (Küçük dudakların küçültülmesi, estetiği)
-Doğum lekesi ve çatlaklarının tedavisi
- İdrar kaçırma tedavisi amaçlarıyla da kullanılmaktadır.
Lazerle vajinal daraltma ve idrar kaçırma tedavileri; yüksek başarı oranı ve hasta memnuniyeti nedeniyle ve komplikasyon riski ve yan etkisi bulunmaması nedeniyle son yıllarda çok popüler olmuşlardır ve bunun özel eğitimini almış doktorlar tarafından başarıyla uygulanmaktadırlar.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazerle Genital Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Atıl AKTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Atıl AKTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Atıl AKTAŞ Fotoğraf
Op.Dr.Atıl AKTAŞ
İçel (Mersin)
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Atıl AKTAŞ'ın Makaleleri
► Genital Estetik Op.Dr.Şenay AYCAN
► Genital Estetik Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
► Genital Estetik Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Genital Estetik Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
► Genital Estetik Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Genital Estetik Operasyonları Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Lazerle Genital Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kısırlık ve Tüp Bebek Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:08
Top