2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Estetik Ameliyatları
MAKALE #15727 © Yazan Dr.Sezgin SÖNMEZ | Yayın Kasım 2015 | 3,407 Okuyucu
Genital bölgedeki şekil bozukluğu doğuştan varolabilmekte ya da daha sonraları çeşitli nedenlerle gelişebilmektedir (doğum , kaza , vs. ) .Genital bölgedeki bu şekil bozuklukları ,kadının cinsel hayatını hatta günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilmekte , zamanla cinsel ilişkiden soğuma, hatta takıntı veya anksiyete gibi ciddi sorunlar da ortaya çıkarabilmektedir.

Kadın dış genital organları,mons pubis dediğimiz göbek altındaki kıllı üst kısım, labia major kıllı dış dudaklar, labia minor kılsız iç dudakalar, klitoris labia minörlerin üsteki birleşim yeri,hymen dediğimiz kızlık zarı vagina girimindeki zar tabakadır.

Bazı genç kadınlarda bu dış anatomik yapıların bir kısmı hiç gelişmemiş, az gelişmiş, asimetrik olarak gelişmiş yada fazla gelişmiş olarak bulunabilir. Kadın kendi vücudunu tanımaya başladıkça genital bölgesindeki bu farklılıklar onda problemler oluşturabilir. İlk cinsel beraberliğinde hymen denilen kızlık zarının yırtılmasında olan kanama, konjenital dediğimiz doğuştan olarak kızlık zarının bir türünde olmaz ve durum hem o genç kadın hemde eşi için bazen problem teşkil edebilir. Bu nedenle, cinsel olgunluk dönemine ulaşan kadın, aktif cinsel hayata başlamadan önce rutin muaynesini yaptırarak dış genital sistemini tanımalıdır.

Sıklıkla Uygulanan Genital Estetik Ameliyatlar Hangileridir ?

Labioplasti (Küçük dudakların şekil bozuklarının giderilmesi)
Klitoropeksi (Klitoris küçültme)
Kızlık zarı dikimi
Vajina Daraltma

Labioplasti Nedir ? Neden Yapılır ?

En sık rastlanan genital estetik sorunlardan biri, dış ve iç dudakların büyüklüğü ve sarkmalardır. İç dudaklar ( labia minör ), klitorisin üst kısmından vajina girişinin altına kadar uzanan kıvrımlı yapıları oluşturur. Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan biraz taşması doğal olarak kabul edilir. Ancak dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görüntüyü bozarak kadını çözüm arayışına iter. Bazen dış dudaklar ( labium majuslar ) yapısal olarak normalden uzun , büyük veya asimetrik olabilir.

labioplasti

Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Tüm bu nedenlerle tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir. Asimetri – eğer varsa – giderilebilir. Labioplasti operasyonu daha önceden doğum yapmamış kişilerde de uygulanabilir. Hatta bakire kızlarda bile yapılması kızlık zarı açısından hiç bir problem yaratmayacaktır.

Labioplasti ameliyatı lokal veya genel anestezi altında 30 – 40 dakika süren işlemde eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş alma sorunu da yaşanmamaktadır. Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun yaşanmaz, ameliyat bölgesinde aşırı derecede ağrı ve yanma olmaz. Yara iyileşmesi bir haftada tamamlanır. Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Dıştan bakıldığında ameliyat izi fark edilmez. 2 gün sonra duş alınabilir.

Klitoropeksi Ameliyatı Nedir ?

Hepimizin bildiği gibi cinsel uyarılmada Klitoris ve G – Noktası anahtar rolü üstlenmektedir. Klitoris erkekteki penis başının ( glans penis ) eşdeğeridir ve EROJEN dediğimiz cinsel uyarılma esnasında kanlanması artarak hacim olarak büyüyen bir yapıdır.

Bazı bayanlarda klitoris üzerinde bulunan deri katlantısı fazla olabilmekte ve bu klitorisin büyük görünmesine ve şekil bozukluğuna neden olabilmektedir. Bu anatomik ve estetik problemin yanında klitorisin uyarılmasını da azaltarak – engelleyerek orgazm ve cinsel haz alınmasında da problemlere neden olabilmektedir.

Bayanlarda aşırı büyük klitoris mayo veya dar elbise, pantolon, tayt vs giyerken görüntü olarak rahatsızlığa neden olmakta ve kişinin sosyal hayatı da bundan olumsuz olarak etkilenmektedir.

Bu tarz problem yaşayan bayanlarda kilitoris üzerindeki fazla olan deri katlantısını estetik cerrahi yöntemlerle çıkartabiliyor ve böylelikle klitorisi ufaltarak hem estetik görünümü düzeltiyor hem de hastanın cinsel ilişkide haz alma , orgazm gibi problemlerin giderilmesini sağlanıyor. Cerrahi olarak klitorisi ufaltma ameliyatına CLİTOROPEXY ( klitoropeksi ) denmektedir ve hem cinsel uyarılma bozukluğu olan bayanlarda hem de estetik görünüm olarak problem oluşturan vakalarda çok iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.

Klitoropeksi Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Kliteropeksi ameliyatı muayene şartlarında yapılabilen ve ortalama 25 – 30 dakika süren cerrahi işlemdir. Genellikle işlem genel anestezi altında yapılabilmekte, gerekirse aynı seansta klitoris ile beraber aşırı büyük olan labium minuslar ( küçük dudaklar ) da labioplasti ameliyatı ile estetik olarak düzeltilebilmektedir. İşlem kızlık zarına zarar vermediği için bakire bayanlara da bu işlem uygulanabilir.

Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatının Amacı Nedir ?

Kızlık zarı dikilerek onarılabilir , burada başarı yırtığın oluş zamanına ve dokuların vereceği cevaba bağlıdır. Kızlık zarı dikimi ameliyatında esas amaç zarı eski anatomik yapısına kavuşturmak ve cinsel birleşme esnasında kanamanın meydana gelmesini sağlamaktır. Kızlık zarı dikimi cinsel ilişki sayısı ve ilişkinin ne zaman olduğu farketmeksizin yapılabilir, hatta doğum yapmışlara bile uygulanabilmektedir.

Vajina Daraltma Ameliyatına Neden İhtiyaç Duyulur ?

Vajinada oluşan gevşeme ve bolluk her iki partnerde de orgazm konusunda sorun yaratacaktır. Vaginal genişleme ve buna bağlı cinsel problem varlığında yapılması gereken basit bir cerrahi operasyon ile vaginayı daraltmaktır. Epidural anestezi veya genel anestezi altında vaginanın arka duvarından boylamasına bir parça çıkarılarak kesik kenarlar birbirine dikilir ve bu şekilde vajinada bolluk yaratan fazla kısım çıkartılmış olur. Operasyon yaklaşık yarım saat sürmekte ve hastanede yatmayı gerektirmemektedir.

Günümüzde lazer teknolojilerinin gelişrerek tıp alanlarında kullanılmasının yaygınlaşması ile vajina daraltma işlemi lazer uygulaması genel anestezi gerektirmeden 15-20 dakika süren bir müdahale ile yapılabilmektedir. Lazerle yapılan vajina daraltma işlemi hasta için son derece konforlu, ağrısız ve beklenilen etkiyi gösteren bir uygulamadır.

Bu tür şikayeti olan kişilerde yapılacak olan vajina daraltma ameliyatı hem psikolojik olarak kadını rahatlatacak hem de gevşeme sonucu oluşan cinsel isteksizlik v.s. gibi problemleri ortadan kaldıracaktır.

Hoşnutsuzluk yaratan doğumlara bağlı bir başka problem ise doğum esnasında açılan epizyotominin veya doğum sonrası oluşan yırtıkların bıraktığı dikiş izidir. Burada gelişen nedbe dokusu hem kadının hem de erkeğin cinsel tatminini engelleyebilir. Bu problemde cerrahi uygulama ile düzeltilebilir.

LAZER İLE GENİTAL BÖLGE BEYAZLATMA

Genital bölgede iç ve dış dudaklarda zamanla cinsel ilişki ve hormonlara bağlı olarak renkte koyulaşma meydana gelmektedir. Bu durum genelde bayanlarda estetik açıdan hoşnutsuzluk yaratabilmektedir.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Estetik Ameliyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Sezgin SÖNMEZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Sezgin SÖNMEZ'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sezgin SÖNMEZ Fotoğraf
Dr.Sezgin SÖNMEZ
Gaziantep
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Sezgin SÖNMEZ'in Makaleleri
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Memenin Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Göğüs Estetik Ameliyatları Dr.Yasin ÜNAL
► Genital Estetik Op.Dr.Şenay AYCAN
► Genital Estetik Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
► Genital Estetik Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Genital Estetik Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Genital Estetik Ameliyatları' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kızlık Zarı ve Dikimi Kasım 2015
► Riskli Gebelikler Kasım 2015
► Jinekolojide Laparoskopi Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:33
Top