2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus Nedir
MAKALE #21321 © Yazan Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER | Yayın Nisan 2020 | 1,091 Okuyucu
Vajinismus Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Beklediğiniz gün geldi ve evlendiniz. Cinsel birliktelik için heyecanlı ve kendinizi hazır hissediyorsunuz. Fakat tam cinsel birliktelik sırasında kasıldınız ve işlem başarılı olamadı. Neden mi? Bu çok kadının başına gelen bir cinsel işlev bozukluğu olan vajinismustur. Endişelenmeyin ve ertelemeyin, en kısa sürede tedavi olun. Çünkü, vajinismus %100 tedavisi olan bir rahatsızlıktır.

Vajinismus Nedir?

Cinsel birleşme sırasında istem dışı kasılmalarınız vajinismus sebebi ile meydana gelmektedir. Bunun birçok sebebi olabilir. bunun %98 olarak sebebi psikolojik olarak yaşamış olduğunuz bir problemdir. Tabii ki fizyolojik bir rahatsızlığınızda cinsel birleşmeyi engellemiş olabilir. bu ancak bir Kadın Doğum uzmanı tarafından kontrol edilmeniz sonrasında anlaşılacak bir durumdur.

Vajinismus Nasıl Anlaşılır?

İlk gece çok heyecanlanmanıza ve cinsel birlikteliği istemenize rağmen kasıldıysanız ve cinsel birleşimi engellemek adına eşinizi ittiyseniz ya da bacaklarınızı kapattıysanız siz de bir vajinismus hastası olabilirsiniz. Bu endişelenecek bir durum değildir. Fakat unutulmamalıdır ki Vajinismus hastalığı bir erteleme hastalığıdır. Eğer bu problemi kabul etmezseniz ve bugün olur, yarın olur şeklinde bu durumu ertelerseniz, uzun süre bu hastalık ile mücadele edebilirsiniz.

Oysa uzman birinden destek alarak çok kısa sürede Vajinismus hastalığından kesin bir şekilde kurtulabilirsiniz. Hayır, benim ki çok ileri düzeyde, cinsel ilişkiye girmem imkansız dediğinizi duyar gibiyiz. Oysa bu durum böyle değil. Vajina kasları insanın kendi başına kontrol edebildiği kaslar değildir. Vajinanız cinsel birleşme sırasında sizin kontrolünüz dışında kendiniz kasmaktadır. Siz vajinismus rahatsızlığını yeneceğinize inandığınızda, o kaslarda kasılmayı bırakacaktır.

Her vajinismus hastasında olduğu gibi sizde de ön sevişme çok başarılı bir şekilde geçebilir. Fakat cinsel birleşme sırası geldiğinde aşırı terleme, itme, bacakları kapatma, kalp çarpıntısı gibi sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz. Orada bir duvar olduğu hisse tüm vajinismus hastalarının ortak tabiridir. Fakat vajinismus hastalığının sizi içine almasına izin vermemeli, en kısa sürede tedavi olmalısınız. Küçüklüğünüzden beri duyduğunuz tüm hikayeleri unutmalısınız. Çünkü bu hikayelerin bir çoğu sadece şehir efsanesinden ibarettir. Herkesin cinsel birliktelik hikayesi farklıdır. Üstelik siz bu konuda terapi alacağınızdan bu işi öğrenerek gerçekleştireceksiniz.

Çoğu vajinismus hastası cinsel birlikteliği yaşadıktan sonra “bunca zaman bundan mı korkmuşum?”, “anlatılanların hepsi abartıymış”, “keşke kendimi bu kadar üzmeseymişim”, “ben yaptıysam herkes yapar” gibi cümleler kurmaktadır. Sizler de tedavi olduktan sonra aynı cümleleri kuracağınızdan emin olabilirsiniz. Bu nedenle bu hastalığı ertelemeyin ve geceler sizin için bir kabus olmaktan çıksın.

Vajinismus Tedavisi

İlk başta bilmeniz gerekir ki Vajinismus %100 tedavi edilebilmektedir. Bazı doktorlar tarafından bu tedavi 3 gün bile sürmektedir. Bazı doktorlar ise sizin psikolojik durumunuza bağlı olarak bu durumu daha uzun bir sürece yayabilmektedir. Fakat iste 3 gün, ister 1 ay olsun bu hastalıktan kesinlikle kurtulacağınızı bilmeli ve ona göre kendinize güven duymalısınız.


Vajinismus hastalarından öncelikle pelvik kaslarını kontrol edebilmeleri için kegel egzersizi yapmaları istenmektedir. Bu egzersiz tut, bırak yöntemi ile vajinayı kasıp bırakmaktadır. Böylece vajinanızdaki kaslarınızı sizin kontrol edebilmeniz sağlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki yemek yemek nasıl bir ihtiyaç ise, cinsel birliktelikte öyle bir ihtiyaçtır.

Nasıl yemek yemek için ağzınızı açıyor ve bunun kontrolünü sağlıyorsanız, cinsel birliktelik sırasında da aynı şekilde kendinizi doğal akışına bırakabilirsiniz. Yüzyıllardır süre gelen kızlık zarının korunması gereken bir olgu olması bizim ülkemizde Vajinismu hastalığının artmasına sebep olmuştur. Olsa cinsel birliktelik yaşamakta doğal ihtiyaçlar kadar normal bir süreçtir.

Tedavi sırasında sizlere öncelikle bu işin doğallığı konusunda bilgi verilmektedir. Daha sonra ise nefes egzersizleri ile rahatlamanız sağlanmaktadır. En son aşamada ise parmak ya da dilalatörler ile egzersiz yapılmaktadır. Önce doktor ile yapılan bu egzersizler eve ev ödevi olarak da verilmektedir.

Tedavi süreciniz de eşinizin yanınızda olması ve destek olması çok önemlidir. Unutmayınız ki bu sadece kadın olarak sizin probleminiz değil. Bu eşiniz ile birlikte ikinizin ortak problemi. Dolayısıyla çözümü de ikiniz ile birlikte olmalıdır. Tedavi sırasında eşiniz yanınızda olursa ve ev ödevlerinizde size yardımcı olursa süreç çok daha kolay bir şekilde atlatılmaktadır. Bu tedaviden sonra bu hastalıktan kurtulacağınıza emin olabilirsiniz.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismus Nedir" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra DEMİR YÜZER Fotoğraf
Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
Ankara
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER'in Yazıları
► Vajinismus Nedir ? Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
► Vajinismus Hastalığı Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Vajinismus Nedir' başlığıyla benzeşen toplam 78 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Labioplasti Aralık 2019
◊ Kolposkopi Nedir? Ekim 2013
◊ Hpv Nedir? Ekim 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:22
Top