2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evrendeki Her Şey Enerjidir
MAKALE #23005 © Yazan Uzm.Psk.Bahar ERDEN | Yayın Temmuz 2023 | 452 Okuyucu
Düşünce, his, duygu, madde, fiziksel beden, kısacası "evrendeki her şey enerjidir" dendiğini ne kadar sık duyuyoruz artık. Peki, nasıl bir enerji bu? Bazen insanlar “enerjim bitti", "bütün enerjimi aldı, hiç kalmadı", "kendimi tükenmiş hissediyorum” derler. Bu enerjiyi fizikçiler fizik kanunları ile gösteremiyorlar. Bu bizim varlığımızla, bütünümüzle, tamamımızla ilgili bir şey. Fizik anlatamadığı için de metafizik yani felsefe devreye giriyor.

Telefonu şarja taktınız ama enerji çaldırıyorsunuz, yani şarj ederken aynı anda konuşuyorsunuz gibi düşünün. Telefonumuz gibi bizim de şarj olma ihtiyacımız var. Kendimizi fişe takamayacağımıza göre bu enerjiyi aldığımız bir şey olmalı! Uyku. Stresli ve kötü hissettiğimizde rahat ve sağlıklı uyuyamıyoruz. Düşünceler artıyor, kafa çatlıyor adeta. O yüzden sabah kalktığınızda yorgun hissediyorsunuz, çünkü yüzde yüz bir doluluk oranına ulaşamadınız. Aslında bu yazıda anlatmak istediğim yaşam enerjisi değil, mekan ve eşyalara özgü enerji farkındalığı da olsa, göreceksiniz ki birbirlerinden bağımsız değiller.

Bilirsiniz, bazı mekanlar ve eşyalar frekansımızı yükseltirken bazıları da tam tersi etki yaratırlar. Yeni bir eve taşındınız diyelim, hayatınızda her şey yolunda giderken birden aksilikler başladı. Yaşam isteğinizde azalmalar oldu, kendinizi daha gergin, stresli ve negatif hissediyorsunuz. Bir şeyler ters gidiyor, geceleri uyuyamıyor ya da aile üyeleriniz ile sık tartışmalar yaşıyorsunuz. Epey zaman geçmesine rağmen evcil hayvanınız yeni mekanda eskisinden daha neşesiz, stresli ve iştahsız gözüküyor. Belki de evinizde değil de iş yerinizde çalıştığınız oda veya ortam size boğucu geliyor. Bu yüzden sürekli hastalanıyor, üzerinizde bir ağırlık hissediyorsunuz. Hele bir de hastane, acil servis, huzur evi, ceza evi, gibi duygusal yoğunluğu yüksek yerlerde çalışıyorsanız, bu yerler olumsuz enerjiyi üstünüze çekmekte birebir değil mi?

Evinizi satmaya ya da kiraya vermeye çalışırken bir tıkanıklık mı yaşıyorsunuz? Belki de tüm bunları geçmişte deneyimlediniz ama anlamlandıramadınız ya da farkında olmadınız. Peki haciz yolu ile ya da ikinci veya üçüncü elden alınmış ev ve eşyalarda geçmiş yaşantıların, travmaların, kayıp ve hastalıkların izlerinin biriktiğini biliyor muydunuz? Bunlar bizim hayatınızda enerji blokajları oluşturduğu için tıkanmalara ve negatifliklere neden olabiliyor.

Bununla birlikte, negatif akışı hissettiğimiz yer, uzun zamandır yaşamakta olduğumuz yer de olabilir. Ev içindeki yaşantımız, eşyalarımız, onları dizayn etme biçimimiz bir enerji yaratır. Örneğin Herhangi bir köşede duran bitki bulunduğu yerin frekansını değiştirebilir. Tablo seçimlerimiz, onları nerelere yerleştirdiğimiz, fotoğraflar, kitaplık, gece lambaları, koltuklar, renk seçimleri, fonda çaldığımız müzik.... Eşyaların bir kısmının yerini değiştirmeyi düşünürüz mesela; ev arkadaşımız evden taşındığında, boşanma, ayrılık veya kayıp sonrası, hasta olan biri iyileştiğinde derin bir temizlik ile beraber ufak tefek değişiklikler isteriz. Yeni başlangıçlarla birlikte tazelenmek ve ferahlamak için.

Kimimiz vedalaşırız tüm kullanmadığınız eskilerimizle. Bir gün lazım olur düşüncesi ile özellikle tuttuğumuz ne varsa elden çıkartırız. Kimimiz evin camlarını açarak sirkeli su ile derin temizlikler yaparız. Hoş kokulu tütsü, mum ve adaçayı yakmak, kurşun dökmek, sıkça başvurduğumuz ritüellerdir. Kimisi bir kasenin içine koyduğu deniz tuzunu odanın ortasında 24 saat bekletir ve atar, kimisi hiç atmaz. Mekanın içinde meditasyon yapar bazılarımız veya kendimize özel arınma yöntemleri geliştiririz (değişik aromaterapiler, müzikler, ritüeller, düzenli temizlik gibi). Sonuç olarak, herkese iyi gelen şey aynı değildir.



Duş teknesi olan, camlarının sürekli su ile lekelendiği, alt aparatlarının dağınık ve kirli görüntü verdiği bir banyom vardı yakın zamanda. Boğucu, temizliği hiç göstermeyen bordo beyaz renkteki seramikler ile birlikte duş teknesini tamamen çıkarttım. Daha aydınlık bir görünüm veren gri renkli mat malzemeler aldım. Gaz betonlarla yarım duvar ördürerek camekan ihtiyacı olmayan bir duş alanı yarattım. Üzeri için kurna üstüne konan çini seramikler seçtim. Krem renginde olan, bazı kısımları çatlamış, derz araları sürekli kirli gözüken mutfak ve koridor yerlerini daha neşeli, desenli seramiklerle döşedim. İçime nasıl mentollü bir ferahlık geldiğini anlatamam. Böylelikle hem evimin ve benim enerjim arttı, hem de daha temiz ve şık bir görünüm kazandı.

Bazı insanlar satın alacakları yeni bir arazi ise, yer altı manyetik enerjisini tespit ettirmek isterler; su veya maden damarları, faylar, kirli sular, eski yer altı şehri kalıntıları, mezarları olabilir endişesi ile. Yeni bir ev alacaklarsa ve ilk oturacak olan kendileri olacaksa, o evin içinde nasıl hissettiklerine odaklanarak acele etmeden karar verirler.
Bununla birlikte, ölen yakınlarımızın eşyalarını genellikle dağıtırız, ya da saklarız birkaçını hatıra olarak saklamak için. Neden ölen kişinin eşyalarını elimizde tutmak iyi değildir? Taşınırken özel eşyalarımıza dokunulmasından niçin rahatsız oluruz? Yatak odamızı, hatta evimizi mahrem kılan şey nedir? Davet ettiğimiz kişiler konusunda bizi ne seçici kılar? Mekan ve eşyalar gibi insanların enerjileri de bize sirayet eder ve etkiler çünkü. Pozitif, kendini ve diğer tüm canlıları seven kişileri hayatımıza seçmeyi isteriz ki enerjimiz yüksek kalsın.

Son olarak, sürekli başkalarındaki negatifliklere odaklanan, benmerkezci, huysuz, kibirli, kontrolcü, eleştiren, yargılayan, nasihat verme merakı yüksek olan negatif enerjili kişiler de bizi kendi fikirlerinde tutmaya çalışarak bilinçli veya bilinçsiz olarak zehirlemiyorlar mı zaten. Tüm bunların farkında olarak uzak kalmanız dileği ile…


Bahar Erden
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evrendeki Her Şey Enerjidir" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Bahar ERDEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Bahar ERDEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bahar ERDEN Fotoğraf
Uzm.Psk.Bahar ERDEN
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Bahar ERDEN'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Evrendeki Her Şey Enerjidir' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Paranoid Kişilik Bozukluğu ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2023
► Beş Sevgi Dili Temmuz 2023
► Yetişkinlikte Bağlanma Mayıs 2016
► Sınav Kaygısı Mayıs 2016
► Kendini Gerçekleştirme Ağustos 2015
► Kişisel Sınırlar Temmuz 2015
◊ Depresyon Temmuz 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:28
Top