2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Meme Büyütme ve Protezlerde Güncel Yaklaşımlar
MAKALE #7970 © Yazan Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER | Yayın Aralık 2011 | 4,226 Okuyucu
Göğüs dokusunun bayanlarda simgelediği değerler çok yönlüdür.Kadınlık sembolü olan ve dişilik görüntüsünün vazgeçilmez bir parçasını oluşturan göğüs dokusu biz estetik cerrahlarında de en fazla çalıştığımız alanlardan birini oluşturmaktadır.Bu yazıda bahsedilecek konu; meme dokusunun boyut olarak normalden daha küçük ve hacimsiz olması durumunda bunun nasıl normale ya da başka bir tabirle kişi için olması gereken ve istenilen boyutlara nasıl kavuşturulacağı olacaktır. Memenin normalden küçük olması aslında çoğu zaman yapısal nedenlerden dolayı kaynaklanmaktadır. Yapısal nedenler dediğimizde vücudumuzdaki,dışarıdan dokunulmadığı sürece şeklinin zamanla değişmeyeceği görünüm özellikleri vurgulanmaktadır.Bu nedenledir ki kullanacağımız ilaçların(hormon vb gibi..) anatomik yapımızı kalıcı olarak değiştirebilmesi neredeyse imkansızdır.Burada şunu da belirtmeliyiz ki meme dokusunu büyütme amacıyla dışarıdan kullanılacak hiç bir hormonal ve benzeri ilaç sağlıklı bir çözüm değildir ve hatta normal işleyen hormonal mekanizmayı bile istenmeyen şekilde etkileyebilir.Dolayısıyla ilaçlar bu konuda tamamen kategori dışıdır.

Peki biz estetik cerrah olarak bu konuda yani memenin küçüklüğü konusunda neler yapmaktayız?Demin de bahsettiğim gibi yapısal nedenleri tabii ki değiştiremeyiz ancak memenin şeklini, duruşunu,boyutunu istenilen, arzu edilen ve hastamızın vücuduna uygun olacak oranlarda büyütebilmekteyiz.

Bu modern konseptlere göre nasıl yapılmaktadır? Eski ile yeni yaklaşımlar arası ne gibi farklılıklar vardır? En başta şunu belirtmekte fayda var eski kavramı plastik ve estetik cerrahi de kendini çok çabuk yenileyen bir kavramdır, bu aslında tüm cerrahilerde de belirgindir ancak meme estetiğinde herşey çok hızlı gelişmektedir. Meme büyütmede protezlerdeki gelişim teknolojiye paralel olarak artmakta iken operasyon tekniklerindeki hızlı değişim de bunu adeta desteklemektedir. Eskiden hastanede kalış ve iyileşip çalışmaya geri dönme süreleri uzun zaman alabilirken şimdi bu artık birkaç günlük bir süreci kapsamaktadır.Keza operasyon ve anestezi teknikleri ile protezlerin gelişimi de hem postop ağrıyı hem de sonrası görüntüyü de artık belirgin derece de olumlu yönde etkileyebilmektedir.İşte bu değişimler detayları ile anlatılınca zaten bayanlarımızın bu işe karar vermelerinde oldukça etkin nedenler olabilmektedir.

Şimdi tekrar başa dönüp bu operasyonlarda modern konseptlere göre nasıl hareket etmek gerekire gelirsek şöyle başlayabiliriz; Öncelikle herşeyin başında klasik manuel ve görsel muayene gelmektedir. Bu muayenede memenin boyutları,sınırları ve meme başlarının konumu ile memelerin sağlı sollu simetri durumları belirlenip bunlar detaylı olarak anlatılır.Ardından dijital ortamda mevcut durum belirlenir. Burada en önemli nokta karşılıklı iletişim halinde olup interaktif olarak beklentinin, istenilen boyutun ne olacağının belirlenmesidir. Bu noktada cerrah hastasına zaten edinmiş olduğu tecrübelerine dayanarak hangi boyutların kendisi için ideal bir çözüm oluşturacağını örnekleriyle izah edebilmelidir çünkü kişinin vücut yapısına uymayacak aşırı bir boyut doğal olarak natürel durmayacaktır.Boyut olayının çözümlenmesini takiben protezlerin cinsi ,markası ve hangi plana nereden girilip konulacağı detayları ile anlatılmaktadır. Belirtilmiş bu konulardaki aydınlatılmış bilgilendirmenin ardından da zaten operasyon sürecinin öncesi ve sonrası detaylarına geçilebilir.

Meme protezlerinde en iyi neticeyi almak aslında boyut olarak en büyük olan protezi koymak değil ;konulacak protezin boyutunu, cinsini ve planını kişinin de arzuları doğrultusunda doğru belirleyip operasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmektir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Meme Büyütme ve Protezlerde Güncel Yaklaşımlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER'in Makaleleri
► Meme Büyütme (Göğüs Büyütme) Op.Dr.Defne ERKARA
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Meme Büyütme Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Meme Büyütme Doç.Op.Dr.Yavuz KEÇECİ
► Meme Büyütme Yöntemleri Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Meme Büyütme ve Protezlerde Güncel Yaklaşımlar' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Temelleri Mayıs 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:08
Top