2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Estetiği - Yağ Enjeksiyonu - Kalıcı Dudak Kalınlaştırma
MAKALE #9138 © Yazan Op.Dr.Cem PAYASLI | Yayın Haziran 2012 | 5,843 Okuyucu
Rinoplasti bir plastik cerrahin vizyonunu sergiler..

Rinoplasti (Burun Estetiği) en sık yapılan ameliyatlardan biri olmasına rağmen hakkında en cok bilgi kirliligi olan ameliyattır. Ben bu yazıda size net bilgiler vermeye çalışacağım.


Hasta ile ilk görüşmede hastanın taleplerini alınır, hastanın nasıl bir burun istedigini en ince ayrıntısına kadar anlamaya çalışılır. ikinci aşamada doktor burnu ayrıntılı şekilde inceler ve hastaya burnunun operasyon sonunda oluşabilecek şekli hakkında bilgilendir. En korktuğum durum hastayı yanliş yönlendirmek ve hastaya gereksiz vaatler vermektir. Hastanın yapılan gorüşmeler sonrasıinda hastayla beraber hastanın olması gereken şeklinin hakkında hem fikir olmaya calisirim. Fotoshop animasyonlarına kesinlikle karsıyım.


Bir doktor fotoshop programını ne kadar iyi kullanıyorsa o kadar iyi burun resmi çizer, ancak emin olun o burnu kim yapıyorsa yapsın ameliyat sonucu o sekilde olmayacaktır. Ben izin alinmis hastaların fotograflarını gostermeyi çok daha doğru buluyorum çünkü ortada somut bir sonuc vardır. Hastanın hangi nedenleri olursa olsun burnundan nefes alma problemi varsa aynı operasyon içinde nefes açma operasyonunu gercekleştirmekteyim. Hasta sabah ameliyat edilir, operasyon yaklasık 1-2 saat sürmektedir ve operasyon sonrası gözlere buz uygulaması yapılmaktadır. çok büyük ihtimalle hastanın operasyon sonrasında ağrısı olmayacaktır. agrı yerine hafif sizlamaları olabilir.


Hasta bir gece hastanede misafir edilir bunun sebebi konforunu arttırmaktır. Sabahında da taburcu edilir. Operasyon sonrasında hasta 3. kontrole çağrılır. Hastaların ve bizim korkulu rüyası olan bez tampon yerine günümüzde silikon hava kanallı splintler almıştır. Ameliyat tekniğindeki bu değişiklik devrim niteliğindedir. Silikon sağa sola yapışmadığı için alınırken de hastanın canı yanmaz, hastalar sadece burun içinden silikonun çekilme hissini yaşarlar. Hastaların bir kısmına (nefes acma operasyonu yapılmayanlarda) ise hiç burun tamponu koymamaktayım. Bir hafta dolduğunda 2. kontrol yapılır, burun ateli alınır ve yerine bant yapıştırılır. Sonraki süreç artık doğal iyileşme sürecidir. bir ay dolduğunda hasta davet edilir, sonrası fotografları çekilir ve ameliyat öncesi fotoğraflarıyla yanyana konulup hasta ile beraber karşılaştırılır. Aklınızda kalması için son olarak yazmayı yeğledim söz şudur: güzel burun doğal burundur.


yağ enjeksiyonu


Yağ enjeksiyonu yüzün ya da vücudun herhangi bir yerinin hacim eksikliğinin giderilmesi için en uygun operasyondur. özellikle yüz bölgesi yıllar içinde kollojen hacmini kaybeder ve yüzde yorgun mutsuz ve yaşlı bir ifade oluşur. Bu görünümün düzeltilmesi için yağ enjeksiyonu oldukça etkili bir yöntemdir.


Cilt fazlalığı olmayan hastalarda oldukça etkili sonuçlar alınabilir. Bu uygulama vücudun her yerine yapılabilir.


Uygulamada liposuction operasyonu yapılır ve alınan yağlar işlemden geçirilerek iz kalmayacak şekilde yüzün ve vücudun istenilen bölgere öel bir kanülle verilir. Ödem 1-3 hafta içinde iner. hiç bir zaman verilen yağların yüzde yüzü erimez. 6 ay sonra yaklaşık %40'ı kalır. 2. bir seans ile yaklaşık 5-6 yıl istenilen hacim korunur. Bu değerler kişiye göre değişiklik gösterilebilir. Yağ enjeksiyonu bir çok operasyonla kombine edilebilir.


kalıcı dudak kalınlaştırma


Uzun yıllar boyunca dudak kalınmastırma da bir çok teknik kullanılmıştır, ancak dudak dogusu dediğimiz hyalironik asit enjeksiyonu ile hastada güzel sonuçlar elde edilsede belli periyotlarda tekrarlanması gereken bir uygulamadır.


Amerika da yapılan çalışmalarda dudakta tıpkı meme protezi gibi dudak seklinde dudağın içine yerleştirilen bir protez icad edilmiştir.


Dudak protezi diğer yöntemlere göre daha doğal görüntü veren dudağın şeklini değiştirmeden sadece hacim veren, ömür boyu rahatlıkla kullanılabilen bir uygulamadır, aynı zamanda istenildiği taktirde 15 dk lık bir işlemle çıkartılabilir, daha büyük ve küçük boylarda değişiklik yapılabilir bu işlem dudakta herhangi bir his kaybına sebep olmaz.

Dudak protezi kısa bir sürede geçici dolguları tekrarlayan kişilerin tercih ettiği bir yöntem haline gelmiştir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Estetiği - Yağ Enjeksiyonu - Kalıcı Dudak Kalınlaştırma" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Cem PAYASLI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Cem PAYASLI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cem PAYASLI Fotoğraf
Op.Dr.Cem PAYASLI
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Cem PAYASLI'nın Makaleleri
► Yağ Enjeksiyonu ile Kalıcı Güzellik Op.Dr.Selahattin TULUNAY
► Dudak Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Labioplasti (İç Dudak Estetiği) Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Yüz Estetiği ve Dudak Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yüz Estetiği - Yağ Enjeksiyonu - Kalıcı Dudak Kalınlaştırma' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği ve Gebelik Haziran 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:36
Top