2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dudak Dolgusu, Kırışıklık İlacı Enjeksiyonu ve Yanak Sarkması
MAKALE #17705 © Yazan Dr.Devrim ELMAS | Yayın Aralık 2016 | 3,576 Okuyucu
DUDAK DOLGUSU

Materyal olarak hyaluronik asit jel bence en az sorun çıkaran ürün.
1- Materyalin dudağınızda kalma ömrü markasına, türüne, miktarına ve yoğunluğuna göre değişir. Bu da iyi ürünlerde yaklaşık 8-24 ay kadardır. Yapıldıktan sonra bir ayda maalesef kaybolan dolgular da var.
2- Estetik olarak dolgun görüntü ömrü
Dudakta ki Kontür ve Şekil Ömrü : ilk uygulamalarda yaklaşık 4 - 5 aydır. Sonra ki uygulamalarda yaklaşık 6 - 8 ay kadardır.
Dudak Kalınlaştırma Ömrü : İlk uygulamalarda yaklaşık 6-12 aydır. Sonra ki uygulamalarda yaklaşık 1 -1,5 yıldır.

KIRIŞIKLIK İLACI ENJEKSİYONU

1- Kırışıklık İlacı Enjeksiyonu yılan zehiridir. YANLIŞ
Clostridium BOtulinum bakterisinden elde edilen nöroTOKSinin adıdır. İlaç olarak kullanılmaktadır. Kırışıklık ilacı enjeksiyonu ülkemizde de popüler olan ve kendi adıyla anılan işlemi ile kaz ayağı (göz kenarı), kaş ortası ve alın kırışıklıklarında altın standarttır.

2- Kırışlık ilacı enjeksiyonu 3 kez yaptırdıktan sonra 1 yıl süreyle veya uzun bir süre ihtiyaç duymazsınız. YANLIŞ
Kas üzerindeki etkisi 3-4 aydır, sonra kaslarınız yavaş yavaş çalışmaya başlar. Kırışıklıkların sizi rahatsız etme süresi bundan sonra başlar ve bu kimilerinde 4 ay, kimilerinde 8 ay olabilir.

3- Kırışlık ilacı enjeksiyonu devamlı yaptırılmaz ise yüzünüz çöker ve daha kötü olur. YANLIŞ
Kırışıklık İlacı yaptırdığınız süre içerisinde kırışıklıklarınız geçer ve genç bir görünüme sahip olursunuz. Etkisi geçmeye başladığında mutsuz olmaya ve sanki daha kötü olmuş hissine kapılırsınız. İşlemin vermiş olduğu gençlik ve dinamik görüntünün size alışkanlık yapması olağandır.

4- Dudaklara Kırışlık ilacı enjeksiyonu yapılırsa dudaklar çok şişer. YANLIŞ
Dudaklara yapılan işlem çoğunlukla sigara çizgisi denilen dikey çizgilerin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Bunlara yapılan işlem, çizgilerin oluşmasını engelleyecek ama * konuşmayı bozmayacak * seviyede olmalıdır. Dudaklarda belirgin bir şişlik oluşturmaz.
Dudakta ki çirkin şişkinlik, muhtemelen dudağa yapılan yanlış ve çok fazla dolgudan oluşmaktadır.

5- Koltuk Altı aşırı terlemelerinde kullanılan aynı ilaç terlemeyi engellemesi sağlığı kötü etkiler. YANLIŞ
Aşırı terlemenin önlenmesi gereksiz sıvı ve mineral kaybını engelleyeceğinden daha sağlıklı olacaktır. Gerekli terleme başka terbezlerimizden sağlanacaktır.

6- Kırışlık ilacı enjeksiyonu yaptıranların yüzü maske gibi oluyor ve çok belirgin bakışları var. YANLIŞ
Bunun nedeni tamamen hastanın ve doktorun isteğiyle ilişkilidir. Doktor istemezse hiçbir şekilde olmaz.

7- Kırışlık ilacı enjeksiyonu sadece yaşlı kişilere yapılır. YANLIŞ
İşlem 18-65 yaş arası güvenle uygulanabilinecek bir ilaçtır. 65 yaş üstünde çok etkili olmayacağı söylenebilir. Kırışıklıklar derinleşmeden yapılacak olan işlem çok daha doğal olmaktadır. Yaşlı veya gençlerde düşük konumdaki kaşlar için de Kırışıklık İlacı sıklıkla kullanılmaktadır.

YANAK SARKMASI

Yanakta herhangi bir volüm kaybı düzeltilmeli ve boyun-çene bileşkesi rahatlattıktan sonra ip askılarla yanak toparlanabilir.

Yanakta ki kırışıklıkların ince bir şekilde doldurulması, sonrasında cildinizin kendi kollajen üretimini arttıracak anti-aging veya SCS ( kök hücre aktivasyonu ) uygulamaların yapılmasını istemelisiniz. Böylece toparlama daha uzun süreli olacaktır.
Lokal anestezi yapılarak, ip ile yanaklarınıza ataçlama (ip askı) veya lokal ataçlama yapılır. Balık kılçığı veya konik yapılar içeren bu ipler yanağınızın toparlanmasını sağlar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dudak Dolgusu, Kırışıklık İlacı Enjeksiyonu ve Yanak Sarkması" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Devrim ELMAS'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Devrim ELMAS'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Devrim ELMAS Fotoğraf
Dr.Devrim ELMAS
İzmir
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Devrim ELMAS'ın Makaleleri
► Yağ Dolgusu ile Güzelleşme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yağ Dolgusu – Lipofilling Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Kırışıklık Tedavileri Dr.Adnan ERDİNÇ
► Kırışıklık Tedavisinde Botox Dr.Betül Zeynep ŞENGÖR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Dudak Dolgusu, Kırışıklık İlacı Enjeksiyonu ve Yanak Sarkması' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:10
Top