2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göz Kapağı Estetiği ve Yağ Enjeksiyonu
MAKALE #13689 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 6,516 Okuyucu
Göz Kapağı Estetiği

Üst ve alt göz kapağı ameliyatı sadece estetik amaçlı değil sağlık amaçlı da yapılmaktadır. Çünkü üst göz kapağında cilt fazlalığı oluşmuşsa; kişi gözlerinde yorgunluk hisseder, ağırlık çöker ve okuma zorluğu yaşar. Kaşlarda düşüklük veya çatıklık kişiyi sert, üzgün veya yorgun gösterir.
Göz çevresi estetiği denildiğinde;
Üst göz kapağında şişlik
Üst göz kapağında cilt fazlalığı, sarkıklık
Alt göz kapağında torbalanma
Alt göz kapağında kırışıklık ve sarkıklık
Kaz ayakları
Kaş çatma çizgileri
Alın çizgileri
Alt göz kapağında morluk
Göz kapağındaki yağ bezeleri
Kaşlarda düşüklük
Bütün bu problemler estetik müdaheleler, Botulinum Toksini veya kozmetik ürünlerle düzeltilebilir. Yapılacak cerrahi işlemler çoğunlukla lokal anestezi altında yapılır. Aynı gün kişi evine dönebilir. Gözü pansumanla kapatılmadığı için görme problemi olmaz. Göz kapağında ameliyat sonrası iz kalmaz. En güzel iyileşen doku göz kapağıdır.
Üst göz kapağı operasyonu ; gözün üst kapağındaki fazla derinin, torbalanmaları oluşturan yağ kitlesinin alınması ile yapılır.
Bu operasyon torbalanmalar ve kapaklardaki sarkmalar gibi kişiye yorgun ifade veren görüntüyü yok eder. Ayrıca üst göz kapağındaki fazlalık, gözlerde ağırlığa ve yorgunluğa sebep olarak, kişi bir şey okurken, bilgisayarda çalışırken uykusu gelebilir. Kişiye daha genç ve canlı bir görünüm kazandırır. Doktorunuz muayene sonrası yaş, derinin durumu ve diğer fiziksel ve tıbbi etkenler gibi, ameliyat kararını etkileyecek değişkenleri sizinle paylaşacaktır. Göz kapağı ameliyatı sıklıkla lokal anestezi ve gerekirse sedasyon ile yapılmaktadır. Hasta aynı gün evine dönebilmektedir. Operasyon sonrası dördüncü gününde pansumanı alınır ve hasta iş ve sosyal yaşantısına rahatlıkla döner. Ayrıca üst göz kapağı; estetik cerrahide hemen hemen hiç izin kalmadığı bölgedir.

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu çok uzun yıllardan beri estetik cerrahide tercih edilen prosedürlerden birisidir. Her geçen gün yağ enjeksiyonu ile yeni yöntemler geliştirilmektedir. Yüze dolgu amaçlı yağ verildiğinde kök hücreler değişime uğramakta, fibroblastlara dönüşmektedir. Sonrasında kolajen sentezlenmekte ve cildin gençleşmesini sağlamaktadır. Klasik yağ enjeksiyonunda yağ liposuction tekniği ile alınır, santrifuj edilir. Tekrar problem olan bölgeye enjekte edilir. Ortalama 12-18 ay kalıcılığı vardır. Birkaç kez yeniden uygulanması gerekebilir. Yağ enjeksiyonu ile yüzdeki azalan yağ yerine konmuş olur. Yüz daha gergin, diri ve genç bir ifade kazanır.
Kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonunda yine aynı teknikle yağ alınır. Yağ hücresinden bir cihaz yardımı ile kök hücre üretimi gerçekleştirilir. İki saat süren prosedür sonrası üretilen kök hücreler yağ ile karıştırılarak kişinin cilt altına enjekte edilir. Antiaging etkisi fazladır.
Yağ enjeksiyonlarının başlıca kullanım amacı derinin görünümünü iyileştirmektir. Bu teknikle yüzdeki kırışıklıklar, yanaklarda ve derideki çökük alanlar ve bazı izler tedavi edilebilmektedir.
Yağ enjeksiyonu hastane ortamında genelde lokal anestezi altında yapılan bir prosedürdür. Yüz bölgesindeki çöküklükler, popo büyütmede, bacak kalınlaştırmada kullanılır.
Diğer kullanım alanları alt çeneyi büyütmek, eller ve daha önce liposuction yaptırmış kişilerde çöküntüler mevcut ise yağ enjeksiyonu yapılabilinir.
Yapılan bölgede şişme, morarma veya kızarıklık görebilirsiniz. Morluk ve şişlikler ortalama 3. günden sonra azalmaya başlar, bir haftanın sonunda büyük ölçüde yokolur. Yağ enjeksiyonları güvenilir prosedürlerdir ve fazla bir sorun oluşturmaz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Göz Kapağı Estetiği ve Yağ Enjeksiyonu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Göz Kapağı Estetiği Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
► Göz Kapağı Estetiği Blefaroplasti Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Göz Kapağı Estetiği ve Yağ Enjeksiyonu' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:49
Top