2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Burun Estetiği ve Kulak Estetiği
MAKALE #13688 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 3,775 Okuyucu
Burun Estetiği

Günümüzde burun estetiği teknolojinin gelişmesiyle çok açıdan değişmiştir;
1- Burun şekli; eskiden olduğu gibi ucu kalkık ve kemiği aşırı oyulmuş yapılmamaktadır. Artık yüze daha uyumlu, daha doğal, estetik yapıldığı belli olmayan burunlar tercih edilmektedir.
2- Burun ameliyatı yıllar önce olduğu gibi zor bir ameliyat değildir. Morarma, şişme gibi şikayetler çok olmamaktadır.
3- Yine hastalarımızın en çok sorduğu soru tampon çıkarılırken acır mı? “Artık burun estetiğinde tampon kullanmıyoruz”
4- Burun alçısı yerine termal splint denilen yeni malzeme kullanılmaktadır. Çıkarılması daha kolaydır.
5- Her geçen gün yeni ameliyat tekniklerinin bulunmasıyla eskiden düzeltilemeyen deformiteler rahatlıkla düzeltilebilir.
Ameliyat günü hastanede tetkikler yapılır. Ve genel anestezi 1.5- 2 saatlik bir operasyona alınır. Burnun dışındaki splint (alçı) ise 7. günde çıkarılır. Burnun gerçek şekli ameliyattan 3- 6 ay sonra ortaya çıkar. %5 ihtimalle ameliyattan sonra revizyon gerekebilir.
Estetik burun ameliyatını Estetik ve Plastik Cerrahlar yapmalıdır.

Burun Estetiği ameliyatı sırasında ağrı olur mu?

Burun estetiği genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Ameliyat sırasındaki kemiğin kırılması, kemiğin törpülenmesi veya kemiğin kesilmesi gibi hiçbir işlemi hissetmezsiniz.

Burun Estetiği ameliyatı sonrasında ağrı olur mu?

Eskiden burun ameliyatlarında tampon kullanıldığı için hastalarda tampon çıkarılma fobisi gelişmiştir. Dikiş alma korkusu da diğer bir korkudur. Sonuçta tampon alınmadığı için, ve gelişmiş teknolojiler nedeniyle hastaların gözünü korkutacak ağrılar yaşanmamaktadır.

Burun Estetiği sonrası burnumun ucu düşer mi, şekli bozulur mu ?

Hastaların en çok korktuğu sonuç; burun ucum düşer mi tekrar ameliyat gerekir mi? Arkadaşım 3 kere ameliyat oldu hala burnu düzelmedi, bu benim başıma gelir. Bütün estetik ameliyatlarda revizyon dediğimiz % 1-5 oranında komplikasyon gelişebilir, tekrar revizyon gerekebilir. Bu konuyu doktorunuzla mutlaka konuşun.

Burun Estetiği sonrası morarır mıyım ?

Teknolojinin gelişmesiyle burun estetiğinde morarma en aza indirgenmiştir. Ameliyat sonrasında hilotherm kullanıyoruz, kemiği şekillendirmek için farklı aletler tercih ediyoruz. Morarmayı en az hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bazen kişinin cilt yapısı, damarları ve kemiğine bağlı ne yaparsak yapalım morarma olabiliyor.

ERKEKLER İÇİN BURUN ESTETİĞİ

Burun estetiği Türkiye’de en sık yapılan estetik ameliyatlardan birisidir. Eskiden bayanların sık yaptırdığı bir ameliyat iken artık erkeklerin de çok sık yaptırdığı bir ameliyat haline gelmiştir. Neredeyse yakın gelecekte bu oran eşitlenecek gibi görünmektedir. Erkekler için burun estetiği kadınlardan biraz farklıdır. Görüntü daha doğal olmalıdır. Dışarıdan hiçbir şekilde estetik olduğu anlaşılmamalıdır. Ve elmacık kemiği. çene ve alın kemikleri ile uyumlu olmalıdır.

Kulak Estetiği

Kulakta doğuştan ya da daha sonradan oluşmuş, birçok değişik şekil bozuklukları görülebilir. En çok karşılaşılaştığımız kepçe kulaktır. Kepçe kulakta kulağın kafatası ile yaptığı açının normalden fazla olması bu görüntüyü oluşturur. Bu sebepten dolayı kulak öne çıkık gözükür. Bu soruna açının geniş olmasının yanı sıra kulağın iç kısmındaki kıvrımlarının yokluğu da eşlik edebilir.

Operasyonda amaç kulağın kafa ile yaptığı açıyı normal hale getirmek ve aynı zamanda bu kıvrımları tekrar oluşturmaktır. Kepçe kulak ameliyatları çok çeşitlidir. Her doktor ayrı bir teknik uygulamaktadır. İple kepçe kulak ameliyatı , açık kulak ameliyatı şeklinde birçok teknik vardır.

Hastane ortamında çocuklarda genel anesteziyle, erişkinlerde ise lokal anesteziyle yapılmaktadır. Operasyon yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürmektedir. Kesi kulağın arkasından yapılmaktadır. Kulak kıkırdaklarının olması gereken kıvrımları ve açıyı düzeltmek için kalıcı dikişler atılır. Kepçe kulak operasyonu sonrası hasta aynı gün evine döner. Kulağın 3 gün boyunca bandajlı kalması gerekmektedir . Ameliyat sonrası oluşan ödem ve şişlik 2-3 hafta içinde düzelir. Kulağın son şeklini alması 2 ayı bulur. Kepçe kulak ameliyatında kesi kulağın arkasından yapıldığı için iz belli olmaz.
Kepçe kulak probleminde kulağın kafa ile yaptığı açı olması gerekenden daha fazla olabilir. Bu kulağı dışarıya doğru açılmış gösterir. Ve ayrıca kulağın üst kısmında olması gereken kıvrımlar gelişmemiştir ve kulak dümdüz gözükür.

Kulak estetiğinde, ameliyat için kullanılan bir çok yöntem vardır. Ve hepsinde de amaç aynıdır. Estetik cerrahın tecrübesi ve kulağın deformasyonunun derecesi ameliyat sonucunu değiştirir. Bazı tekniklerde tam kulak arkasından bir kesi yapılırken, bazı tekniklerde kesi olmadan iple estetik yapılırken, diğer yöntemlerde kulak önünden kesiler tercih edilir. Bütün yöntemlerin avantajları ve dezavantajları var.

Hastaların çoğu ameliyat günü hastanede kalmadan akşam evlerine giderler. 2-4 gün sonra pansumanlar açılır, kişi banyo yapabilir. Bazı hastaların operasyondan sonra tenisçi bandı yada saç bandı takmaları gerekebilecektir.

İple Kulak Estetiğinin kulak arkasında bir kesinin izin olmaması, pansumana gerek kalmaması, hastanın birkaç saat içinde normal hayatına geri dönebilmesi avantajıdır. Bazı deformitelerde kulak arkasında açılan birkaç delik ve buralardan geçirilen iplikler yardımıyla kulağı şekillendirmek mümkündür. İşlem kısa süre içinde tamamlanır. Sonrasında küçük pansumanlarla bu delikler kapatılır. Kanama olmaz, cilt kesilmediği için dikiş gerekmez. Ancak her hastaya uygun bir yöntem değildir, daha hafif deformitelerde tercih edilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Burun Estetiği ve Kulak Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Kulak Estetiği, İple Kulak Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Kulak Estetiği ve Kepçe Kulak Ameliyatı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Burun Estetiği ve Kulak Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:51
Top