2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kepçe Kulak Estetiği (Ameliyatsız İple Kulak Estetiği - Otoplasti)
MAKALE #8743 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Mart 2012 | 5,082 Okuyucu
Kepçe kulak deformitesi, normal anatomik pozisyonun aksine, kulak kepçesinin öne doğru kıvrık olması durumudur. Kepçe kulak çocuklarda önemli psikososyal, duygusal veya davranışsal sorunların kaynağı olabilen sık karşılaşılan bir problemdir. Doğumsal kulak deformiteleri arasında en sık görülenidir. Kepçe kulak operasyonları güvenli işlemlerdir. Kepçe kulak estetiğinde kulağın sadece dış kısmına müdahale edildiğinden işitme ile ilgili bir sorun yaratmaz.

Operasyon Yaşı

Kulak kepçesi gelişimini yaklaşık 6 yaş civarında tamamlar. Önerilen kepçe kulak estetiği için en uygun dönem okul öncesi dönemdir. Okula başlama çağında çocukların iletişim kurduğu arkadaş çevreleri genişler ve bu dönem çocuklar için çok kırılgan ve hassasdır. Kulak görünümleri ile alay edilmesi ve lakap takılması gibi durumlardan etkilenirler. Bu durum özgüven eksikliğine neden olabilir ve ileri yaşlarda kulaklarını saçları ile saklama ihtiyacı hissedebilir. Estetik kulak operasyonu daha sonra ki her yaşta da düzeltilebilir.

Operasyon Öncesi Görüşme


Görüşmede öncelikle sizin şuan ki kulağınızda şikayetleriniz ve operasyon sonrası beklentiniz değerlendirilir.
Kulağınızın 6 değişik açıdan fotorafı çekilip operasyon sonrası muhtemel görüntüsü hakkında size bilgi verilir
Ameliyat edilmiş kepçe kulakların, operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları gösterilir.

Operasyon Zamanına Hazırlık

Aspirin ve türevi ilaçlar operasyondan bir hafta önce kesilir. (sürekli kullandığınız ilacı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz)
Sigaranın operasyon öncesi ve sonrası bir süre kullanılmaması önerilir.
Bayanların o tarihte mens olması, operasyon olmasında bir mahsuru yoktur.
Operasyon günü hastaneye gelirken makyaj yapmayın, saç jölesi kullanmayın, rahat kıyafet giyin, takılarınızı evde bırakın.
Operasyondan yaklaşık bir saat önce hastanede olunmalı.
Rezerve edilmiş odanıza geldiğinizde isterseniz size ağızdan bir ilaç verilecek ve bu sizi rahatlatacaktır.

Operasyon Tekniği

Ameliyatsız İple Kepçe Kulak Estetiği; Bu kulak deformasyonu fazla olmayan, uygun hastalara yapılması gerekir. Basit ve kolay bir yöntemdir. Genellikle güven verici ve sağlam bir işlem değildir. Kesin, sağlam ve etkin bir sonuç almak için kıkırdak şekillendirme yaparak onarılması daha güvenilir bir seçenektir.

Kepçe Kulak Estetiği; Kulağın görünen yüzeylerinde dikiş izi oluşturulmaz. Kulak arkasından yapılan yaklaşık 3 cm kadar dikey kısa bir kesi ile bu operasyon geçekleştirilir. Kıkırdağa istenilen şekillendirme yapılıp kalıcı dikişler ile sabitlenir. Kulak derisi eriyen dikişlerle dikilerek kulak sargı ile sarılır. Eriyen dikiş kullanıldığından, dikiş alınmasına gerek kalmaz.

Anestezi Türü

Lokal veya Genel anestezi altında uygulanır

Operasyon Süresi


Kulaktaki deformiteye bağlı olarak 30 dakika –2 saat arasında değişir

İyileşme Süreci

Operasyon olduğunuz gün evinize dönebilirsiniz.
Lokal anestezinin etkisinden dolayı operasyon sonrası yaklaşık 4 saat ağrı olmaz, sonrasında hafif bir ağrı hissedersiniz ve günlük yaşantınızı etkileyecek düzeyde değildir. Buda verdiğimiz ağrı kesiciler ile sizi rahatlatır.
Hastanın kulağına 3 gün arasında sargı uygulanır, daha sonra 2 hafta travmalardan korunmak amaçlı bir tenisçi bandı ya da saç bandı ile dolaşması önerilir.
3-5 gün sonra normale yakın bir halde sokağa çıkabilir günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.
Operasyon sonrası 4. günde ılık kısa süreli duş yapabilirsiniz
Operasyonda eriyen dikiş kullanıldığından alınacak dikişiniz olmayacaktır.
Kepçe kulak operasyonu sonrasında kulak hafif şişebilir, hafif morluklar oluşabilir. Bunlar birkaç günde geçecektir
Hafif tempolu sizi yormayan egzersizler operasyondan iki hafta sonra yapabilirsiniz.
3 ay kulağınızı travmalara karşı korumanız önerilir.
3. haftadan sonra kulağınızın yeni şeklinin farkına daha iyi varır, saçlarınız ile gizleme ihtiyacı hissetmez ve keyfini çıkarmaya başlarsınız.
Kepçe kulak estetiği, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzelten, özgüvenini arttıran ve yaşama daha bağlı hale getiren bir operasyondur.

Referanslar

1- Ear deformities, otoplasty, and ear reconstruction. Thorne CH, Wilkes G.Plast Reconstr Surg. 2012.
2-Otoplasty in children younger than 5 years of age. Songu M, Adibelli H.Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2010
3- A morphometric study of the human ear. Alexander KS, Stott DJ, Sivakumar B, Kang N. J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2011
4- Health-related quality of life, patient benefit, and clinical outcome after otoplasty using suture techniques in 62 children and adults.Braun T, Hainzinger T, Stelter K, Krause E, Berghaus A, Hempel JM.Plast Reconstr Surg. 2010

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kepçe Kulak Estetiği (Ameliyatsız İple Kulak Estetiği - Otoplasti)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Kepçe Kulak Estetiği (Otoplasti) Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Kulak Estetiği, İple Kulak Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Kulak Estetiği ve Kepçe Kulak Ameliyatı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Kepçe Kulak Estetiği Doç.Op.Dr.Süleyman TAŞ
► Kepçe Kulak Estetiği Op.Dr.Esra ÇELİK
► Kepçe Kulak Estetiği Dr.Arda KATIRCIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Kepçe Kulak Estetiği (Ameliyatsız İple Kulak Estetiği - Otoplasti)' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:40
Top