Her kişinin ihtiyaçları, beklentileri ve geçmişi farklıdır. Bu sebeple psikoterapi süreci danışana özel olarak şekillendirilmelidir. Danışanlarla çalışırken onları aldıkları psikiyatrik tanı üzerinden değil, öncelikle tek, değerli ve özel birer insan olarak görmenin önemine inanarak çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Psikoterapinin en iyi şekilde sunulabilmesi ve en önemlisi de işe yaraması için etkinliği bilimsel çalışmalarca kanıtlanmış ve güvenilir yöntemlere dayanması önemlidir. Ben de bu inançla birçok ülkede en sık tercih edilen ve psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkinliği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış Bilişsel-Davranışçı Terapi (Cognitive Behavior Therapy) yöntemini kullanmaktayım.
Dr.Psk.Ezgi TUNA'nın Özgeçmişi
2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Onur Derecesi ile mezun oldum. Eğitimim sırasında özellikle risk altındaki ergenler ve aileleri ile çalıştım. Klinik Psikoloji alanındaki uzmanlık eğitimimi Orta Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde tamamladım. Bir yıl New York Eyalet Üniversitesi Klinik Psikoloji doktora programında duygu durum bozuklukları laboratuvarında çalışarak, bilişsel davranışçı terapiler üzerine eğitim aldım. Doktora eğitimimi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Klinik Psikoloji programında sürdürmekte ve psikoterapi çalışmalarıma ODTÜ AYNA Klinik Psikoloji Ünitesi’nde devam etmekteyim. Aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım.
Çalıştığım konular şunlardır:
Depresyon, Yeme Bozuklukları,Panik Bozukluk,Sosyal fobi
Sınav Kaygısı,Takıntılar,Kişilerarası ilişki sorunları,Özgüven,İletişim becerileri...[Devamı...]
Fobiler,Çocuk yetiştirme,Stresle baş etme,Dürtüsel ve riskli davranışlar, Öfke Kontrolü
Katıldığım Eğitimler:
-Krize Müdahale Eğitimi Prof. Dr. Çiğdem Soykan (12 saat).
-Psikiyatrik Hastalıklara Genel Bakış Prof. Dr. Atilla Soykan (4 saat)
-Bilişsel Davranışçı Terapi Çalışma Kampı Dr. Christine A. Padesky (12 saat)
-Tanı Koyma Becerileri Eğitimi: Anksiyete ve Duygudurum Bozuklukları, Dr. Başak Demiriz (12 saat)
-Klinik İlk Görüşme ve Terapi Becerileri, Dr. Emel Stroup, ABBP, ACT (20 saat)
-Motivasyonel Görüşme Teknikleri, Doç. Dr. Kültegin Ögel, (12 saat)
-İstanbul Özürlüler Merkezi Psikologları Meslek İçi Eğitimi, Dr. Başak Demiriz (74 saat)
-Klinik Süpervizyon, Dr. Başak Demiriz (45 Saat)
-Grup Yönetiminde Temel İlkeler, Klinik Psikolog Ceyda Eke (10 saat)
-Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Özellikleri, Uzman Psikolog Alper Aksoy (12 saat)
-Riskli Davranış Gösteren Ergenler ve Özellikleri, Klinik Psikolog Ceyda Eke (8 saat)
-Üreme Sağlığı ve Ergenlerde Riskli Cinsel Davranışların Önlenmesi, Psikolog Nazlı Erdoğan (12 saat)
-Ergenlik Dönemi Özellikleri ve Ergenlerle Etkili İletişim Anne-Baba Eğitimi, Psikolog Nazlı Erdoğan (10 saat)
Tuna, E. & Bozo, Ö. (2014). Exploring the link between emotional and behavioral dysregulation: A test of the Emotional Cascade Model. The Journal of General Psychology.
Tuna, E. & Bozo, Ö. (2012).The Cognitive Emotion Regulation Questionnaire: Factor Structure and Psychometric Properties of the Turkish Version. Journal of Psychopathology and Behavioral Assessment.
Tuna, E. & Bozo, Ö. (2011, July).The Unifying Role of Ruminative Processes in Behavioral Dysregulation: A Test of the Emotional Cascade Model. Paper presented at the 12th European Congress of Psychology, Istanbul, Turkey.
Tuna, E. & Otçeken, M. (Eylül 2008). Bir Madde Bağımlılığını Önleme Projesinin Etkinliği. Sözlü bildiri, 14. Ulusal Psikoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye. ...[Devamı...]
Tuna, E., Bozkurt, A., Yalçınöz, B., Bilge, M.T. (Nisan 2008). Stroop Interference in a Sample of College Women: Weighing Increases Color Naming Latencies. Sözlü bildiri, 22. Avrupa Psikoloji Öğrencileri Kongresi, Vilnius, Litvanya.
Aydın, Z., Kumru, G., Gökçe, A., Tuna, E., Köksal, F. (Temmuz 2007). Japon Bıldırcınlarında İkincil Koşullanma. Sözlü sunum, 12. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi, Lefkoşa, KKTC.
Üye Oldugu Mesleki Kuruluş ve Organizasyonlar
Kadın Dayanışma Vakfı
Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği