2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Otistik Çocuklarda Konuşma..
YAZI #1147 © Yazan Ayhan IŞIK | Yayın Mayıs 2011
öncelikle otistik çocuklarda konuşmanın kazandırılmasında yapılması gerekenlerin başında çocuğun lisanının kazandırılması gerekmektedir.. eğer çocuk jest ve mimiklere anlama yükleyemiyorsa ve jest ve mimiklerini kullanamıyorsa konuşması da o denli geç olacaktır.. tabii ki konuşmanın oluşmasını sadece jest ve mimiklere de bağlamamak gerekir.. yüzümüzdeki en önemli bölümlerin başında kaşımız gelmektedir.. eğer çocuğumuz bizim kaşımızınanlamını çözemiyorsa yada kendisi kaş ifadelerini kullanamıyorsa bu da konuşmada büyük bir engel teşkil etmektedir.. bunların yanında işaret parmağıyla gösterme ve bunu hem işaret parmağı hemde kaşlarıyla göstermede problem olduğu zaman yine konuşma geç olacaktır.. bunların yanında eğer bir çocuk nesnenin en olduğunu bildiği halde o nesnenin expresif yönünü zihninde oluşturamıyorsa eğer yine çocuk nesnenin ne olduğunu bilir fakat hiç bir şekilde onun ne olduğunu söyleyemez.. bunları yavaş yavaş çocuğunuza kazandırmaya başladığınızda çocuğunuzdaki konuşmaya yönelik tutumların değişmeye başladığını fark edeceksiniz....
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayhan IŞIK Fotoğraf
Ayhan IŞIK
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Özel Eğitim Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi25 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Ayhan IŞIK'ın Makale ve Yazıları
► Otistik Çocuklar ve Konuşma Rahşan ÖZGENLİK
► Otistik Çocuklarda Duyulara Verdiği Tepkiler Dr.Psk.Dnş.Ayfer SUMMERMATTER
► Çocuklarda Geç Konuşma Veysel KIZILBOĞA
► Çocuklarda Gecikmiş Konuşma Psk.Rümeysa Selma KORKUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Otistik Çocuklarda Konuşma..' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuğum ve Ben Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:03
Top