2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Rönesans Tekniği
YAZI #1625 © Yazan Dr.Bircan KARABAĞIR | Yayın Şubat 2013
Mimiklerinizi Kaybetmeden, Organik Kök Hücre Tedavisi İle Zamanı Durdurun!!!
Hem lifting hem antiaging özelliklerini taşıyan, kırışıklıklara savaş açan, mimikleri dondurmayarak cildi geren ve sıkılaştıran, yüz hatlarındaki bozuklukları tedavi ederek gideren yeni bir yöntem ile tanıştı Türkiye: MIIT.
Dünyada Meristem (Organik Kök Hücresi) ve cilt için bilinen en etkin maddelerin neredeyse tümünü içeren teknik ile doğrudan dermis tabakasına enjekte ediliyor. Yeni yöntemi Dermatoloji Uzm. Dr. Bircan Karabağır’a sorduk…
Yeni yöntemin adı MIIT (Mikro Intradermal Injeksiyon Tekniği)
Prof. Dr. Annamaria Forenza tarafından geliştirilen teknik, 27 sene boyunca kullanılan ürünlerin en aktiflerinden oluşturulmuş 4 farklı kokteyl ürün ile geniş uygulama alanlarında etkin sonuçlar vaad ediyor ve içeriği ile benzerlerinden ayrılıyor. Özel formülasyonlar ile biorevitalizasyon ve yeniden şekillenme sağlayan bu estetik yöntemin en önemli özelliği; mimikleri dondurmaması ve kırışıklıkları hafifleterek gençleşme vaad etmesi. Kişi, kas ve mimik hareketlerini tamamen doğal bir şekilde kullanmaya devam ediyor, aynı zamanda kırışıklıkları da hafifliyor.
Teknik, içeriğindeki çam fıstığı özü, hyalüranik asit, kolajen, kafein, meristem hücreleri (organik kök hücreleri) gibi maddeler ile mor halkalar, yüz, boyun, kol altları, dekolte, eller, ayaklar, kalça, basen gibi çok sayıda uygulama alanında etkin sonuçlar yaratıyor.
Avrupa’nın tamamında, özellikle İtalya’da büyük ilgi gören teknik, Sağlık Bakanlığı onaylı. Hem lifting hem de ciltteki kırışıklıkları hafifleterek etkisini gösteren yöntem aynı zamanda 4-5 yaş gençleştirme vaad ediyor. Türkiye’deki pek çok dermatolog, plastik cerrah ve medikal estetik hekimi tarafından destekleniyor. Yönteme sahip çıkan uzmanlardan biri de Dermatoloji Uzm. Dr. Bircan Karabağır; ‘’Söz konusu olan, hem bir lifting hem de bir dolgu yöntemi. Enjeksiyon yoluyla yapılıyor. Anlaşılacağı üzere, cerrahi müdahale gerektirmiyor. Birçok ürün ve uygulamadan farklı. Bu farklardan biri, MIIT’nin mimikleri asla dondurmaması. Kişi, kas – mimik hareketlerini tamamen doğal şekilde kullanmaya devam edebiliyor. Bu arada da kırışıklıklar hafifliyor, uygulanan bölgede toparlanma ve sıkılaşma meydana geliyor. Tekniğin bir diğer önemli farkı da içeriğinde cilt için tüm etkin maddelerin yanında meristem (organik kök hücresi) içeren tek ürün olması. Meristem (organik kök) hücrelerin esas özelliği sık sık bölünerek (mitoz bölünmeyle) yeni hücreler meydana getirmesidir. Meydana gelen yeni hücreler cildin de yenilenmesini sağlayarak, ciltte gençleştirme ve lifting etkisi yaratıyor ve bu sayede kırışıklıkları hafifletiyor.
Tedavi Ederek Gençleşme Vaad Ediyor
İşlem, konusunda uzman bir hekim tarafından kolaylıkla yapılabiliyor. Uygulama, ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İçeriğindeki çam fıstığı özü, hyalüranik asit, kolajen, kafein, meristem hücreleri (organik kök hücreleri) gibi maddeler ile mor halkalar, yüz, boyun, kol altları, dekolte, eller, ayaklar, kalça, basen gibi birçok uygulama alanında mucizeler yaratan teknik, cildin dermis tabakasına uygulanıyor. İçeriğindeki meristem hücreleri (organik kök hücreleri) en fazla kök hücrelerinin bulunduğu dermis tabakasında hücre bölünmesini sağlayarak taptaze bir cilt yaratıyor. 4 haftalık kür ile uygulanan tedavi, ikinci haftadan itibaren etkisini gösteriyor.
Ürünü benzerlerinden farklı kılan; içeriğinde bulunan maddeler. Cilt için etkin olduğunu bildiğimiz birçok maddeyi bir arada sunuyor MIIT.
MIIT Tekniği, birden fazla ürün içeriyor ve kişinin ihtiyacına göre; onu gençleştiriyor, yaşlanmasını önlüyor ya da yeniden forma girmesini sağlıyor. Ürünlerin içerikleri, etkinlikleri ve güvenilirlikleri çok iyi bilinen maddelerden oluşuyor. Ürünlerin en önemli özelliklerinden biri ise, bu maddeleri bir araya getirmiş olmaları, bir kokteyl halinde kullanılmaları.
‘’Zamanı durduran ürünler’’ den Rafaello 25 yaş ve üzerine, Tiziano ise 35 yaş ve üzerine uygulanıyor. İçeriğindeki meristem hücreleri ile dünyada bir benzeri olmayan Tiziano uygulaması hücre yenilenmesini sağlıyor. Bu da ciltte antiaging ve lifting etkisi yaratarak kırışıklıkların giderilmesini sağlıyor. İçeriğinde çam fıstığı ve hyalüranik asit bulunan Rafaello ise özellikle göz altı morluklarında ve hormonal olmayan saç dökülmesinde etkisini gösteriyor. Cildi besleyerek, nemlendiriyor ve parlaklık sağlıyor.
‘’Forma kavuşturan’’ Michelangelo, içeriğindeki karnitin, kafein ve lipoik asit ile yağ hücrelerinin yıkılmasını sağlayan mükemmel bir kokteyl.
Her gün kullanılması önerilen Mona Lisa ise, yaşlanmayı engelliyor; tıpkı Tiziano gibi o da Meristem hücreleri içeriyor.
Uygulama sonrasında gerekli bakım kremlerinin kullanılması önemli. Ayrıca ilk günlerde güneşten, sıcak içeceklerden uzak durulması öneriliyor.
Dermatoloji Uzm. Dr. Bircan Karabağır ‘’Yöntem yılda bir kez tekrarlanırsa maksimum performans gösteriyor ve tedavinin etkisi güçleniyor. İlerleyen seanslarda kişi bu yöntemden daha da fazla yararlanabiliyor.’’ şeklinde belirtiyor. Dr. Bircan Karabağır; yöntemin Türkiye’deki pek çok dermatolog, plastik cerrah ve estetik tıp alanıyla ilgilenen hekim tarafından destekleneceğini, çünkü cerrahi müdahale gerektirmeden enjeksiyon ile uygulanan tekniğin vücutta çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğuna dikkat çekiyor.
Diğer Yöntemlerden Farklı
Yöntemin diğer enjeksiyon yöntemlerine kıyasla hangi farkları olduğunu mutlaka belirtmek gerekiyor.
Dr. Bircan Karabağır anlatıyor; ‘’MIIT de diğer yöntemler gibi kırışıklıkları hafifletiyor. Bu sistemin farklılığı öncelikle noninvazif bir yöntem olması. Öte yandan, mimikleri dondurmuyor. Uygulanan bölgede toparlanma ve sıkılaşma oluyor, gençleşme sağlıyor. Ayrıca, diğer klasik mezolifting uygulamalarından farklı olarak, çok az sayıda noktaya uygulama yapılarak etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu niteliği sayesinde, tam anlamıyla ‘’bir öğlen arası uygulaması’’ denebilir. Bunu da, içeriğinde bulunan cilt için en etkin maddeler ile sağlıyor. Özellikle meristem (organik kök) hücresi, hücre bölünmesi yaparak yeni hücrelerin oluşmasını sağlıyor. Gözle görülür fark, uygulamadan 2 hafta sonra maksimum oranda görülüyor. Tekniğin boyun, elmacık kemikleri, el, kaş, göz çevresi, dudak, dekolte germe, selülit tedavisi, kalça kaldırma gibi çok yaygın kullanım alanları var ve uygulandığı her alanda etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bircan KARABAĞIR Fotoğraf
Dr.Bircan KARABAĞIR
Antalya
Doktor "Deri ve Zührevi Hastalıklar - Dermatoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Bircan KARABAĞIR'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Rönesans Tekniği' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Epilasyon Şubat 2013
► Yüze Dolgu Uygulamaları Şubat 2013
◊ Ultherapy Şubat 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:08
Top