2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çizgi Film Seçiminin Önemi
YAZI #3148 © Yazan Uzm.Psk.Sıla KESKİN | Yayın Aralık 2016
Çizgi filmler çocukların hayatında çok önemli yer tutmaktadır. Evde izlenen televizyon süresi değişse de çoğu çocuğun çizgi filmlere sıklıkla maruz kaldığını söylemek mümkün. Çocukların çizgi film izlerken hipnoz olmuş gibi ekrana kilitlendiğini fark etmişizdir. Çocuğun söylediği sözleri, davranışları, hareketleri çizgi film karakterlerinden etkilenebilmektedir. Suç, saldırganlık vb temalar çocukları direk suça, saldırganlığa yöneltmese de yatkınlığı olan çocuğun daha fazla bu tür davranışlar göstermesine yol açmaktadır.
Çizgi filmler çocuğu oyalama, yemek yemesine yardımcı olma, ev işleri yaparken çocuğun sıkılmasını önleme aracı olarak kullanılmaktadır. Ve çoğunlukla ebeveynler çocuklarının ne izlediğinden bihaberdirler. Çizgi film seçimi sürecinde öncelikle çocuğunuzun ne izlediğini, hangi sebeple o filmi seçtiğini, ilgisini neyin çektiğini belirlemelisiniz. İzleyeceği süreyi belirleyen kişi siz olmalısınız. Yemek yeme, oyalama aracı olarak kullanmamalısınız.
Seçeceğimiz çizgi filmler;
Çocukta saldırganlık, öfke gibi duyguları uyandırmamalı, özendirici olmamalıdır.
Zihinsel gelişimini destekleyici öğeler taşımalı, yaratıcılığını, sorun çözme becerisini, mantıksal çıkarımlarda bulunabilmesini geliştirmelidir.
Çocuğun duygusal, sosyal, ahlaki gelişimine katkısı olmalıdır. Saygı, sevgi, empati, arkadaşlık, yardımlaşma,kendine güven gibi temel değer ve becerilere dair mesajlar içermelidir.
Çocuğun cinsiyeti üzerinden çocuğa diğerlerini aşağılama, yargılama, diğerlerine üstünlük kurma gibi mesajlar vermemelidir. Cinsiyetler arası eşitliği vurgulamalıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sıla KESKİN Fotoğraf
Uzm.Psk.Sıla KESKİN
Muğla
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Sıla KESKİN'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çizgi Film Seçiminin Önemi' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:11
Top