2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğa Sınır Koyma
YAZI #4902 © Yazan Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ | Yayın Temmuz 2018
Anne-babalar çocuklarını eğitirken neleri yapıp neleri yapmamaları gerektiği konusunda sık sık belirsizlik ve çelişkiler yaşarlar. Çocuğa sınırlamalar koymak bazı anne babalara ters gelmektedir. Çocuğun çok küçük olduğunu düşünürler, onun ağlamasına dayanamazlar. Oysaki anne babaların asıl hedefi ve isteği çocuklarını hayata en iyi şekilde hazırlamaksa, çocukların ileriki yaşamlarında da her istediğini elde edemeyeceğini bilmesi ve deneyimlemesi gerekir.
Anne babanın tutarsız davranışları, iyi bir gözlemci olan çocukların dikkatinden kaçmaz. Bir olay karşısında anne ve baba farklı mesaj verirse, yani; bir ebeveynin sınırladığı bir davranışı diğer ebeveyn kabul ederse, çocuk neyin iyi, neyin kötü olduğunu anlayamaz, bunlardan kendine uygun olanı seçer. Farklı mesajlar vermek, davranış ve tutumları konusunda anne babanın çocuğu yönlendirmesi yerine, çocuğa anne babayı yönlendirme imkânı vermektir. Bu da hayır kelimesini tanımayan çocuklar oluşmasına ve iplerin çocuğun eline geçirmesine yol açar.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hülya SOĞUCAK DENİZ Fotoğraf
Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ'in Makale ve Yazıları
► Çocuğa Sınır Koyma Psk.Dnş.Evrim Alkış DEMİREL
► Çocuğa Sınır Koyma Psk.Nilüfer ÖZKAN
► Çocuklara Sınır Koyma Psk.Ahmet SERT
► Çocuğunuza Sınır Koyma Psk.Başak TANRIVERDİ
► Çocuğunuza Sınır Koyma Psk.Esin ÖZER BAKIR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çocuğa Sınır Koyma' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Anne Sen Yapsana !!! Temmuz 2018
◊ Cas Testi Temmuz 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:57
Top