2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kendimi Yalnız Hissediyorum
YAZI #5196 © Yazan Psk.Özge ERBİLEK | Yayın Kasım 2018
Yaşamın içerisinde var olan önemli meselelerden biri de kabul etmek ve kabul görmek. Çoğunlukla kurduğumuz ilişkilerde bu iki kavram temel taşları barındırmakta ve bu değerlerin sallantıda olması ya da kaybolması ilişkisel problemlere sebep olabiliyor. Peki nedir kabul görmek ya da kabul etmek?
Bu kavramlar varolussal olarak bulunan karekteristik ya da davranışsal niteliklerimizi barındırmakla birlikte karşı tarafa bir çerçeve sunar, bize dair. Bu çerçevenin içerisinde var etmek diğer insanları çoğu zaman oldukça zor olmakta, çünkü bu çerçeve bana ait ona değil. Onunsa kendine ait farklı bir yolu,yolculuğu var yaşamın içerisinde. Bu benim yolum ve yolculuğum sende buna katıl demek onu, değerlerini reddetmekle eşdeğer aslında, bu yuzden kabul görmek ya da kabul etmek çok zor aslında. Kabul ettiğimiz şey o değil onun hayatını kendimize yuva edinmek, yolculuğuna eşlik etmek yerine yolculuğunu sahiplenmek. Aksi de münkün tabiki,yani bu benim yolculuğum artık seninde yolculuğun diyerek onu bağımlı etmek hayatımıza. Bu yüzden zor bu iki kavram kabul etmek ve kabul görmek..

Peki ne yapmalıyız,hangisi doğru?

Her insanın dogal bir varoluş süreci ve anlamlandırma yetisi var ve bu çoğu zaman kişiden kişiye değişmektedir. Bizim hedefimiz biricik olan yaşam seruvenimizi birilerine empoze etmek ya da birilerinden alıp hedef edinmek yerine, biricikliğini görebilip deger vermek ona ve kendi yaşam serüvenimize. Onu bağımlı etmek ya da ona bağımlı olmak yerine, değer vermek çıkmış olduğu yola ve yolculuğa. Bunu yaparken bir boşluk yaşayabiliriz içsel olarak, bir yetersizlik ya da bu da kendimizle alâkalı bir boşluk olacaktır muhtemelen. Çünkü kendine yol edinmemiş bir insan ya başkalarının yolundan yürür ya da savrulur kendi etrafında. Bu yuzden bu boşluğu işe yarar bir biçimde doldurmanın en güzel biçimi önce kendini tanıyıp sonra yolculuğu belirlemek, senin olan sana uygun olan. Ancak bu sekilde saygı duyarız bir başkasının farklılığına...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Özge ERBİLEK Fotoğraf
Psk.Özge ERBİLEK
İçel (Mersin)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Özge ERBİLEK'in Makale ve Yazıları
► Kendimi Başarısız Hissediyorum Psk.Berivan ŞENTÜRK
► Kendimi Değersiz Hissediyorum Psk.Berivan ŞENTÜRK
► Hissediyorum O Halde Varım Psk.Saadet EMİŞÇİ
► Kendimi Değiştiriyorum Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
► Kendimi Nasıl Yetiştirebilirim? Psk.Dnş.İsmail KOÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kendimi Yalnız Hissediyorum' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ İrade Eğitimi Ekim 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:18
Top