2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Giresun İlinde Bir Yaş ve Altındaki Pediatrik Rehabilitasyon Alan Hastaların Yeniden Rehabilitasyona Başvurma Oranlarının Belirlenmesi
YAZI #6074 © Yazan Fzt.Murat DİRİLDİR | Yayın Kasım 2019
bebeklerde erken müdahale oranının belirlenmesi , riskli bebeklerin, normal motor gelişim dönemlerini tamamlamalarının ardından, hastalık durumlarının tanılanmasında belirleyici rol oynamaktadır. yayınlanan bir çok makalede, tanılama işi bebeğin nörolojik gelişimi tamamlandıktan sonra olması gerektiği yazarken, tedaviye başlama işi ise tanılama bile henüz olmadan, klinik belirtiler 'acaba mı?' düşüncesindeyken olmalıdır. çalışan ekibin deneyim ve pediatri alanındaki eğitimi tanılama ve erken müdahale kalitesini artırmaktadır.
Amaç
Giresun ilinde fizik tedavi merkezi pediatrik rehabilitasyon kliniği tarafından 2018 yılı ocak aralık ayları arasında rehabilitasyona alınmış olan 1 yaş ve altındaki çocukların ilk taburculukları sonrası tekrar rehabilitasyon alma oranlarının belirlenmesidir.
Yöntem
Çalışma kapsamında 1 yıl boyunca ünitemize başvurup rehabilitasyon almış olan 54 çocuğun yeniden rehabilitasyon için başvurma oranları belirlenmiştir. Bu çalışma için Giresun fizik tedavi merkezi pediatrik rehabilitasyon kliniği verileri esas alınmıştır. Çalışma kapsamına ocak 2018 – aralık 2018 aralığında başvuran ve 1 yaş ve altında olan çocuklar alınmış olup aynı çocukların ocak 2018 den ağustos 2019 a kadar olan periyotta tekrar başvuru yapıp yapmadıkları çapraz kontrol edilmiştir.

Sonuçlar
Çalışma neticesinde, rehabilitasyon programına alınan 52 çocukta 35 (%67) kadarı yeniden rehabilitasyona başvurmuş, %33 kadarı ise tekrar rehabilitasyon için kurumumuza müracaat etmemiştir.
Tartışma
Yeniden rehabilitasyona başvurmayan çocukların içerisinde farklı kuruma devam eden ya da il değişikliği yapan çocuklar da olabileceği değerlendirilmektedir. Bu eksiklik de değerlendirildiğinde ortaya çıkan yüksek rehabilitasyonun devamına ihtiyaç duyma oranının erken rehabilitasyona başlamanın önemini gösterdiğini düşünmekteyiz.

Determination of the rates of re-rehabilitation of pediatric rehabilitation patients who were under one year old in Giresun province

Fuat SÖNMEZ, Murat DİRİLDİR
1Giresun Physical Therapy Hospital, Pediatric Rehabilitation Clinic, GİRESUN

PURPOSE
The aim of this study is to determine the rate of re-rehabilitation after the first discharge of children under 1 year of age who were taken into rehabilitation by the pediatric rehabilitation clinic of the physical therapy center in Giresun between January and December 2018.
MATERIALS AND METHODS
Within the scope of the study, 54 children who applied to our unit and received rehabilitation for 1 year were re-admitted for rehabilitation. This study was based on data from Giresun physical therapy center pediatric rehabilitation clinic. The study included children aged 1 and under who were admitted between January 2018 and December 2018, and cross-checked whether the same children reapplied in the period from January 2018 to August 2019.
RESULTS
As a result of the study, 54 (%%) of the 54 children who were included in the rehabilitation program re-applied to the rehabilitation and% ... did not apply to our institution for rehabilitation again.
CONCLUSION
It is considered that the children who do not re-apply to rehabilitation may also have children attending different institutions or making provincial changes. When this deficiency is considered, we think that the high rate of need for continuation of high rehabilitation shows the importance of starting early rehabilitation.


Fuat SÖNMEZ, Murat DİRİLDİR
1Giresun Fizik Tedavi Hastanesi, Pediatrik Rehabilitasyon Kliniği, GİRESUN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat DİRİLDİR Fotoğraf
Fzt.Murat DİRİLDİR
Giresun
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi24 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Murat DİRİLDİR'in Yazıları
► Protez ve Rehabilitasyon Fzt.Muhammet SADIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Giresun İlinde Bir Yaş ve Altındaki Pediatrik Rehabilitasyon Alan Hastaların Yeniden Rehabilitasyona Başvurma Oranlarının Belirlenmesi' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:17
Top